Napa pembajakan buku bakal mati sajrone 10 taun?

Pembajakan buku bakal dadi sejarah sajrone 10 taun karo BlockChain

Pembajakan buku bakal dadi sejarah sajrone 10 taun saka teknologi.

Pembajakan buku mateni budaya. Ora nyedhaki sing paling ora diresiki, sanajan perang sing kudu diterusake: supaya masarakat maju, budaya kudu kasedhiya kanggo kabeh wong, ora bisa dadi barang mewah. Yen kita kepengin dadi masarakat sing unggul lan adil, budaya, kaya kesehatan, kudu dadi kebaikan umum.

Kantor panulis minangka kejuruan. Saben panulis tujuane nggawe jagad sing luwih apik kanthi karya, nggawa imajinasi, pendapat utawa ilmu kanggo para pamaca, nanging panulis kudu slamet. Yen pembajakan menang, budaya bakal mati. 

Trust lan Survival.

Kita slamet amarga percaya. Masyarakat ana amarga kapercayan ana: saben dina, kita nyerahke urip lan wong sing paling kita tresnani ing tangan wong akeh, umume kita malah ora ngerti: Kita nyopir mobil amarga kita percaya manawa supir ing jejere kita bakal netepi aturan. Kita mangan panganan sing dituku ing supermarket amarga kita yakin ora bakal diracuni. Kita numpak pesawat amarga kita yakin manawa pilot iku profesional sing tanggung jawab. Kita nggawa anak-anak kita menyang nursery amarga kita yakin manawa dheweke bakal dijaga kanthi apik mula kabeh tumindak penting saben dina sing ditindakake saben dinane.

Kapercayan minangka kunci urip. Pramila kita ngeri banget nalika ana wong sing ngiyanati dheweke lan kedadeyan tragedi: sopir mabuk, pembunuh, guru sing salah utawa susu bayi sing kontaminasi. Iki minangka kahanan sing ngilangi jiwa kita lan nyebabake mati pucuk, ngiyanati sing nggawe kita urip.

Yen panulis ora percaya yen bisa entuk bathi saka pakaryane, dheweke bakal mandheg nulis banjur, ora bakal ana budaya kanggo sapa wae: Panulisan kasebut bakal tetep ana ing tangan sawetara panganggit sing dikelola dening multinasional utawa entitas politik lan iku ateges mungkasi kamardikan. Ngreksa panulis lepas uga njamin kebebasan bersuara.

Solusi saka endi?

Teknologi Saka soko disebut blockchain. Kita ora bakal kesasar ing proses teknis babagan cara kerjane, sanajan ana wong sing minat, dheweke bisa ngubungi aku.  Blockchain minangka pelacak sing nglumpukake informasi kanggo saben gerakan sing nggawe trek.

Kepercayaan sosial ing internet: njamin?

Kepercayaan sosial ing internet: njamin?

Pembajakan buku utawa musik minangka salah sawijining aplikasi teknologi iki sing wis wiwit digunakake, kenapa ora? Ing transaksi finansial. Kaya nglindhungi lan nglacak dhuwit, Blockchain bakal nglindhungi lan nglacak prekara liyane kanthi progresif. Aku ora ngerti budaya endi sing ana ing dhaptar tunggu teknologi, nanging kabar apik yaiku bakal cepet utawa cepet. Apa sing digayuh teknologi iki tandha saben salinan, saben unduhan sing digawe saka buku banjur tututi nganti rusak. Apa tegese iki? Kita, sing maca, kita bakal tuku buku digital, kita bakal maca, lan nalika rampung, kita bisa adol maneh ing pasar tangan liya utawa menehi, kaya ana buku ing kertas. Teknologi pelacakan iki bakal ndeteksi saben langkah salinan buku: yen didol kaping ewu, kita bakal bisa ngerti kapan wae sing wis tuku, tanggal pira lan pira dhuwit. Semono uga kedadeyan ing musik, film, video game utawa liya-liyane sing bisa didownload.

Kita bakal ndeleng teknologi iki nglacak investasi, saham, obligasi, cathetan umum, asuransi, menehi kapercayan umum luwih dipercaya tinimbang notaris ngganti sistem pemilihan umum kanggo pemilihan.  Ing conto saben dina, yen pengin tuku omah, wayahe penting banget ing urip kita amarga bakal hipotek kita sajrone telung puluh taun, kita bakal ngerti kapan dibangun, sapa sing tuku, apa ana reformasi utawa ora, apa sing kalebu, yen komunitas duwe utang, yen ana wis tumpah, yen ana gangguan ing omah utawa ing wilayah umum, yen wis disewa utawa yen tangga teparo keluhan swara. Kabeh informasi kasebut bebarengan nalika nemokake omah sing dianggep tuku. Mengkono uga yen kita kepengin tuku mobil bekas, Kita bakal ngerti kabeh pamilik sing duwe mobil, pangopènan, gangguan bola-bali utawa ora, yen wis kacilakan utawa yen dicolong, owah-owahan ban, asuransi ... kabeh sing kedadeyan sajrone mobil migunani . Lan kita bisa takon saka omah.

Yen duwe kabeh informasi, kapercayan bakal mandheg dadi tumindak iman lan adhedhasar kasunyatan nyata. Mangkene carane masarakat sing luwih apik lan adil bisa diraih.

Kapan kepercayaan teknologi bakal dadi bagean saka urip saben dinane?

Sepuluh taun ahli ujar manawa bakal nyebar kabeh perkara saben dinane. Sepuluh taun nganti pungkasan pembajakan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ruang Maca Juan Carlos Ocampo Rodríguez (Pnsl) "Veracruz 500 taun" ngandika

    Sugeng Ana Lena.

    Sampeyan entuk sumsum balung lan uga "nganggo uyah lan jeruk nipis ing kuning kuning."

    Sayange, wong Tionghoa ahli ing bidang pembajakan lan plagiarisme editorial, kanthi pakumpulan asil saka rega buku sing larang ing pasar asale para penerbit.

    «... Saka wektu ke wektu aku kudu mambu segara, ...» (sic)

    Sugeng Rawuh ing Veracruz, Ver., Meksiko, sakedhot ulang taun kaping 500 nalika Hernán Cortés teka lan mudhun ing taun 1519, ing pantai Chalchihuecan, (perairan warna jade, ijo).

    Aku mbaleni maneh korespondensi saka kawigaten sampeyan.

  2.   Maria Briceño ngandika

    Ramalan babagan "pungkasaning perkara" asring dipungkasi kanthi mitos. Pungkasan, 20 taun kepungkur, dheweke mbadeni pungkasan kertas lan buku, pupus bahan bakar fosil lan paling ora telung kiamat. Iki minangka analogi sing kuwat banget, nanging minangka cara kanggo ujar manawa aku ora mikir ana cara kanggo mungkasi pembajakan. Pembajakan maju lan dianyari. Yen Blockchain nutupi undhuhan apa wae jinis materi ing Internet, sawetara piranti lunak bakal digawe sing ngidini nglereni rantai koleksi informasi lan masarakat bisa nggunakake bahan kasebut miturut pamrih tanpa ngawasi.

    Saliyane, kanggo ujar manawa pembajakan mateni budaya minangka kakehan. Budaya iku jembar banget, macem-macem, ora bisa diukur, dadi bagean saka pertukaran sing kalebu kita kabeh minangka masarakat, ora ana gandhengane karo eksploitasi properti, sanajan dheweke pengin nggawe kita yakin yen kabeh perkara kasebut. Hak properti mesthine kudu dihormati lan dipertahankan, nanging tanpa prasangka apa sing diarani artikel kasebut "sing paling ora dirugekake", amarga ya, sayangé masarakat iki ora adil, uga kita kabeh ora duwe akses budaya, utawa kesehatan sing padha. malah pendhidhikan, mula apes yen wong ora duwe cara kanggo tuku buku lan mulane mutusake download sing ora sah. Kanggo kula, iki masalah sosial, ora mung kapercayan, utawa uga ngupayakake cara kontrol lan nglacak. Sing dadi pembajakan pembunuhan yaiku kapentingan moneter saka eksploitasi hak-hak kanggo sawijining karya.

    Kesenjangan terus mbukak lan saya akeh, perjuangan budaya nyebar lan ora bakal dilalekake, panganggit duwe luwih akeh platform kanggo ngumumake karyane, nanging yen dipercaya kanthi nglacak kreasine, dheweke bakal nyegah bajak laut ... mula urip miturut ramalan ing pungkasan jagad, yaiku kudu mitos sing ora waspada.

  3.   Ana Lena Rivera Muniz ngandika

    Matur nuwun kanggo pendapat, seneng duwe sudut pandang sing beda. Mungkin artikel mbesuk bakal muncul saka iki: Aku yakin manawa teknologi bakal nyedhaki budaya karo kabeh wong, diwiwiti karo perpustakaan umum digital, ing endi kita bisa langganan lan ndownload sawetara buku winates, tanpa diwatesi wektu, maca lan bali. Bakal luwih gampang nduwe macem-macem buku sing luwih lengkap tinimbang sing saiki, amarga ana akeh karya sing mung diterbitake kanthi format elektronik lan akeh karya sing ora bisa dicithak ing kertas sing dibalekake ing format digital. Aku setuju banget karo sampeyan: Penting, budaya kasedhiya kanggo kabeh wong, latihan minangka dhasar kanggo kemajuan lan perdamaian, lan aku percaya manawa iki bakal dadi masa depan sing ora adoh banget.

bool (bener)