The Maze Runner Saga

Pelari labirin.

Pelari labirin.

Maze Runner (Saga Pelari labirin, ing basa Spanyol) minangka seri novel fiksi ilmiah sing ditulis dening pangarang Amerika James Dashner. Lima judhule diterbitake ing antarane taun 2009 lan 2016, ditambah karo buku pendamping File Maze Runner (2013). Ing istilah sastra, dununge ana ing dystopias kanggo para remaja lan wong diwasa enom.

Kaya seri The Hunger Games (Game Keluwen) lan Divergent (Divergensi), Pelari labirin wis nampa ulasan sing apik. Kajaba iku, resepsi ing antarane masarakat umum pancen apik. Ora nggumunake, telung judhul pertama ing seri kasebut wis sukses digawa ing bioskop lan paling ora diarepake rong film liyane.

Babagan panganggit, James Dashner

James Smith Dashner lair ing Austell, Georgia, Amerika Serikat, tanggal 26 November 1972. Dheweke mlebu ing Universitas Brigham Young, ing kana sinau akuntansi. Nanging, nalika kuliah dheweke mutusake dadi panulis, wiwit cilik dheweke isih seneng maca. Sawise pirang-pirang upaya, Dashner nggawe karakter Jimmy Fincher lan nggedhekake jagad raya kanggo ngrampungake seri buku Saga Jimmy Fincher.

Sawise ngrampungake kabeh papat judhul Jimmy Fincher, Dashner dadi seri liyane: Maze Runner. Sanajan ngono, kaloro plot kasebut padha karo kasunyatane yen tuwuh ing sekitar bocah-bocah sing terlibat ing kahanan mbebayani. Ing babagan iki, panulis ngumumake wis akeh dipengaruhi dening Pangéran mabur (Pangerane Layang) dening William Golding lan Ender's Game (Game Ender) dening Orson Scott Card.

Buku-buku saga Maze Runner

Ing conto pertama, trilogi sing dibintangi karakter Thomas diluncurake: Maze Runner (2009), Ujicoba Scorch (2010) lan Obat Pati (2011). Sabanjure, buku prequel katon Pesenan Mateni (2012), ing endi genesis saka kabeh crita diterangake. Ing 2016 diterbitake Kode Mriyang, dununge kronologis ing antarane kedadeyan Pesenan Mateni y Maze Runner.

Kamiripan lan bedane karo The Hunger Games lan Divergent

Miturut The Guardian (2014), kamiripan antarane buku pisanan ing Maze Runner karo sing The Hunger Games y Divergent padha apik tenan. Wiwit awal, telung sagas nyedhiyakake protagonis ing jagad pasca apokaliptik sing ditindhes karo rezim otoriter. Ing antarane, pahlawan muda utawa pahlawan wanita dites ing macem-macem skenario sing ngancam nyawa lan kepeksa gelut nyawane.

Dene buku saka Game Keluwen ditulis ing wong pisanan, narator saka Pelari labirin iku ing wong katelu. Bedane liyane yaiku Maze Runner duweni gaya sing luwih cedhak karo novel misteri yen dibandhingake Divergent y The Hunger Games. Nanging loro pungkasan iki wis dianggep luwih realistis, bisa uga para pamirsa uga para kritikus sastra.

Sinopsis The Maze Runner - The Maze Runner (2009)

Ing wiwitan trilogi kasebut, Thomas, protagonis umure 16 taun, ora ngeling-eling apa-apa kajaba jenenge amarga memori dheweke wis terhapus. Sampeyan uga wis kelangan trek Bungah. Yaiku, para warga remaja ing wilayah tengah diarani ing Glade (ngresiki) ing njero mbingungake (labirin gedhe tenan). Siji-sijine sing yakin yaiku kabutuhan ngatasi labirin (labirin) kanggo nylametake pendhudhuk lan awake dhewe.

Saben dina klompok bocah cilik - pelari - metu saka Sugeng kanggo ngadhepi sing ora dingerteni kanggo nemokake dalan metu lan menyang Thomas. Kajaba iku, tembok labirin kaping wengi pindhah saben wengi kanggo nutup reresik (lan nglindhungi saka monster njaba). Kanthi cara iki, kesulitan ngrampungake terus saya tambah.

Sinopsis kanggo The Scorch Trials - Trial by Fire (2010)

James Dashner.

James Dashner.

Sawise uwal saka labirin, Thomas rumangsa wis aman lan siyap miwiti urip anyar sing bahagia karo kanca-kancane. Nanging dumadakan dheweke dibuwang menyang wilayah ara-ara samun sing kurang pangan, uga perlindungan saka srengenge sing surem. Banjur ing Bungah dheweke dipeksa ngliwati ara-ara samun iki sing dipenuhi manungsa kanthi subtly kontrol dening ing Flare (suar).

Kanggo dadi luwih parah, WICKED (entitas sing narik kawigaten) menehi kabeh jinis monster lan medeni Bungah. Sithik mbaka sethithik, pikirane lan awake wiwit tundhuk ing tekanan uji coba wektu sing angel banget. Akibate, dheweke nyerah kekuwatan supaya bisa nylametake awake dhewe. Panghianatan Thomas disedhiyakake ing tengah panas infernal.

Sinopsis Obat Pati - Obat Mortal (2011)

Ing buku penutup trilogi, ing Cranks dheweke katon minangka ancaman utama ing tes kaping telu. Iki babagan makhluk edan - diowahi dadi nir - amarga infeksi virus sing diterangake ing Tes litmus. Buku iki njlentrehake rincian penting babagan wiwitane saga nalika Thomas ngelingi wektu sing ora suwe ing Sugeng.

Kajaba iku, sipate ing Flare lan Kelompok B (klompok wong sing kakebalan padha karo umume Bungah). Mengko, ing Bungah lan anggota Grup B bisa pulih memori kanthi lengkap lan uwal saka domain WICKED. Nanging Thomas nolak restorasi kanggo nylametake kanca liyane.

Sinopsis Urutan Kill - Virus Lethal (2012)

Telulas taun sadurunge kedadeyan kasebut diwiwiti ing Pelari labirin, jagad iki dirusak dening suar srengenge lan akeh wong sing tiwas. Protagonis, Mark lan Trina, meh ora bisa nylametake awake dhewe lan digawa menyang pemukiman. Setahun mengko, organisasi PFC nyerang jagad iki karo panah sing kena virus zombi. Amarga iku, spesies manungsa ing ambang punah.

Ing pamukiman kasebut, mung Mark, Trina, lan DeeDee (bocah wadon umur enem taun) sing isih urip. Pungkasane, dheweke nggawe geng bebarengan karo Alec lan Lana kanggo tetulung nalika bisa uwal saka kutha sing kena infeksi. Brutality lan medeni minangka urutan dina ing buku kanthi pembantaian luwih akeh tinimbang trilogi liyane.

Sinopsis Kode Fever - Kode CRUEL (2016)

Kutipan James Dashner.

Kutipan James Dashner.

Buku kasebut diriwayatake saka sudut pandang Thomas. Nyritakake kepiye dheweke dipisahake karo wong tuwa sing kena infeksi. Dheweke langsung digawa menyang institusi sing para ilmuwan ngandhani yen kekebalane minangka harapan supaya slamet manungsa bisa urip. Kajaba iku, James Dashner nerangake ing buku iki babagan kepiye keterlibatan Thomas lan Teresa nggawe labirin nalika dipasang ing Glade.

Kajaba iku, hubungan, afinitas lan persaingan ing antarane bocah lanang liya ing Glade. Bisa uga, Kode Mriyang minangka buku paling jero saka perspektif emosi ing kabeh jagad Maze Runner. Mesthine, kaya buku liyane ing saga, ora ana kekurangan adegan kasar lan pirang-pirang pembunuhan zombie.

Karakter utama saga The Maze Runner

Thomas:

(Buku 1 - 3 lan 5, katon ringkes ing ruangan) Dheweke minangka salah sawijining pencipta labirin karo Teresa Agnes. Dheweke bakal dadi pimpinan Grup A ing Bungah. Jeneng asline Stephen sadurunge diculik karo WICKED. Dheweke diarani Thomas kanggo referensi Thomas Edison.

Theresa Agnes:

(Buku 1 - 5) jenenge diilhami dening Ibu Teresa. Dheweke minangka pencipta labirin karo Thomas. Jeneng asline yaiku DeeDee (ditemokake ing buku 4).

anyaran:

(buku 1 - 3 lan 5) dijenengi jeneng Sir Isaac Newton. Dheweke dadi pimpinan fraksi Inggris Grup A saka Bungah lan nomer loro dadi komando bagean Alby. Dheweke yaiku sedulur Sonya, salah sawijining bocah wadon ing Grup B, sing diarani Lizzy.

Minho:

(Buku 1 - 3 lan 5) minangka pimpinan fraksi Asia Grup A ing Bungah lan wali saka Pelatih (balapan mlayu). Dheweke uga dadi pimpinan umum Bungah sajrone tes geni.

Gally:

(Buku 1 - 3 lan 5) minangka antagonis saka seri kasebut. Dheweke dadi pimpinan Grup A ing Bungah nalika Thomas dianggep mungsuh nalika buku pisanan. Ditinggal mati ing uji coba kanthi geni, dheweke katon maneh ing buku kaping telu minangka sekutu. Gally dijenengi sawise jeneng Galileo.

Alby:

(Buku 1 lan 5) dadi komandan pertama ing Bungah. Iki dijenengi sawise Albert Einstein.

Chuck:

(Buku 1 lan 5, kasebut ing buku 2 lan 3) Kanca paling apik Thomas. Dijenengi sawise Charles Darwin.

Kanselir Ava Paige:

Petugas peringkat paling dhuwur WICKED.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.