Paul Jenkins ngetokake warna Marvel lan DC

Paul Jenkins, uionis, pamitan kanggo rong pemain utama (Marvel lan DC), kanthi jelas kahanan sing saiki ana ing komik AS

Ing minggu kepungkur, kelinci mlumpat kaya sing dikandhakake. Ora kabeh wong percaya manawa kartunis lan panulis sing makarya ing DC lan Marvel seneng banget karo kedadeyan kasebut gumantung saka apa sing kedadeyan ing jaman saiki, nanging kayane kabeh luwih serius tinimbang para pesimis (sing kalebu aku dhewe). mbayangno. Kothak gludhug dibukak kanthi mbukak surat saka skrip Paul Jenkins (Hellblazer, Inhumans, The Incredible Hulk, Spectacular Spider-man, Witchblade, Sentry lan sapanunggalane), sawise ngumumake kekarepane supaya ora bisa kerja maneh ing DC lan Marvel maneh, lan nglakoni ing BOOM Studios sing dikembangake Nggoleki dongeng karo Humberto Ramos lan Deadmatch karo Carlos Magno. Layang kasebut diterusake wawancara karo Ninja ing endi dijlentrehake kanthi luwih rinci babagan panemu kasebut minangka perawatan sing ora pantes sing ditampa penulis saka penerbit loro gedhe kasebut.

Aku ninggalake sampeyan sawetara ekstrak jus sing diluncurake Jenkins liwat cangkeme lan wis didhukung karo akeh kolega:

Sajrone karir ing industri iki, aku duwe kesempatan kanggo nggarap kabeh karakter hebat saka Marvel lan DC, lan umume, pancen nyenengake. Nanging sejatine, media luwih pantes tinimbang sing diwenehake. Uga para penggemar, yaiku wong sing mbayar $ 4 kanggo saben komik. Kita wis ngilangi kabeh akibat saka crita sing dakcritakake, lan aku mikir komik mainstream wis dadi potingue homogen "meh" *. Aku ora kepenginan nyengkuyung rasa ora peduli karo pembaca utawa melu produk sing ora dipercaya.

Kanggo terus maca tembung Paul Jenkins, sampeyan mung kudu klik Terus maca:

Aku ngerti nalika kabeh dadi luwih gampang, lan saiki diwiwiti ing jaman Marvel Knights. Nalika semana, Marvel bangkrut, lan ora ana pilihan liyane kajaba menehi kebebasan lan kapercayan marang para pencipta manawa kita akeh sing pantes. Aku nyawang maneh lan ngerti Inhumans y The Sentry, ing Spidey karo Bucky [Mark Buckingham] lan Humberto [Ramos], lan hit liyane kaya Wolverine: Asal, lan aku ngerti - amarga aku ana ing kana - dheweke sukses ing bagean gedhe amarga padha menehi kula kebebasan nggawe tanpa bakal disandhet dening amanat editorial.

Iki ora cilik. Ing taun-taun pungkasan, aku ndeleng ora duwe daya nalika editor nggawe pangowahan lan skrip lan gambar sing ora ana gunane lan ngrusak sing sadurunge ora melu-melu. Aku dadi repot yen para pencipta dadi fokus utama nalika penerbit utama mbutuhake, lan saiki dadi perusahaan gedhe sing duwe tanggung jawab, keputusan kreatif digawe maneh dening para pemegang saham. Aku pengin nggawe komik kaya sing kudune rampung. Aku pengin karakter mati lan tetep mati, utawa paling ora, manawa keputusan kreatif ing acara kasebut ngasilake luwih saka ora bisa diendhani menyang status sing padha.

Aku ora bakal lali apa sing dikandhani tagihan jmas sajrone salah sawijining rapat editorial pertama (Joe [sing pertama Quesada): dheweke ngandhani editor supaya nggawe seri sing apik, lan tugas departemen pemasaran yaiku pariwara lan adol seri kasebut. Dheweke ngandhani kabeh staf supaya wani lan percaya marang kualitas karya kasebut. Dheweke negesake kanthi cetha manawa komersialisasi seri kasebut ora bakal ngganggu keputusan kreatif. Pancen, kedadeyan apik banget ing jaman sing nyenengake, nanging sawetara taun mengko aku ngerteni perubahan sing jelas. Lan pangowahan kasebut, saiki aku sadhar, padha karo negosiasi Marvel karo Disney. Dumadakan kedadeyan lan acara gedhe banget sing penting, lan aku uga ora bisa ngerteni babagan iki.

Aku duwe hubungan editorial karo Marvel sing wis pirang-pirang taun. Ora mesthi dadi hubungan sing sampurna, kaya sing dakkenal karo Marvel. Lan nalika kita durung mesthi setuju, iku tetep ana ing antarane aku lan Marvel. Penggemar luwih becik duwe masalah karo aku yen mung ngirim keluhan saben dinane kanthi umum tanpa alasan sing apik. Nanging DC minangka prekara sing beda banget. Napa aku gelem njlentrehake rincian tartamtu sing kedadeyan sajrone aku ketemu karo dheweke ing New 52? Amarga aku kaget karo cara para kreator diwedeni, lan rada kabur karo prekara-prekara sing dakdeleng nalika aku ana ing kana. Aku nemokake luwih akeh ngapusi lan ancaman sing dijilbab - lan upaya mbenerake sistem lan prilaku sing ora berfungsi - tinimbang sing dakdeleng ing karirku.

DC wis mudhun jamban. Iki ngelingake aku babagan Marvel kaya sadurunge Ksatria Marvel. […] Lan sing paling ala, dheweke medeni para penulis. Dheweke nyoba ngintimidasi aku, lan aku njaluk dheweke neraka. Crita medeni akeh lan macem-macem. Aku duwe sawetara, lan aku wis krungu akeh banget saka macem-macem penulis sing dikalahake, mesthi ancaman yen dheweke bakal kelangan pegawe yen ora nuruti arus. DC kayane wis ngembangake budaya sing nganggep "profesionalisme" nggawe penulis ala-ala, banjur pura-pura dadi kanca ing sawijining konvensi. Profesionalisme yaiku babagan ngirim karya kanthi tepat wektu, utawa nyenengake para penggemar ing konvensi, utawa ngupayakake tujuan sing saling nguntungake. […] Iki sing saya kuwatir babagan kahanan iki: Aku ora kudu Genius kanggo ndeleng manawa ana akeh penulis sing ora seneng banget ing DC akhir-akhir iki. Ya, apa sampeyan bisa mbayangake kepiye maneh sing ora kita kenal amarga dheweke rumangsa yen ngomong bakal entuk dhaptar ireng? […] Intine yaiku DC wis wiwit tumindak kaya wong sing ora sopan, kanggo meksa wong-wong supaya nampa kahanan kerja sing kurang ajar kaya-kaya dheweke menehi pitulung. […] Aku duwe akeh minat liyane, kayata bioskop, game video lan novel pertamaku.

Informasi luwih lengkap - Fairy Quest: Jenkins, Ramos lan crowdfunding

Sumber - Zona Negatif


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.