Raine? pulisi sastra favorit kita

Kabeh kita bisa mbayangno pasuryan kanggo sapa wae watak sastra. Ing cilik saka polisi lan detektifKanthi munggah lan popularitas akeh karakter apik sing digawe saka jinis iki, pangarepan utawa pangarepan biasane luwih gedhe. Salajengipun, meh kabeh padha diterangake dening penulis. Banjur kedadeyan kasebut bioskop utawa televisi tanggung jawab kanggo nyelehake wong liya aspek. Lan kadang dheweke nggawe percoyo lan kadang ora.

Aku maju yen ing artikel iki ora ana gambar. Dadi, kabeh wong sing pengin njaga wajah polisi sing disenengi bisa tenang. Mung ana tautan yen penasaran utawa godaane gedhe banget. Aku mung milih sawetara. Bakal gumantung karo wong liya. Dadi ayo "deleng" Kurt Wallander, Harry Bosch, Salvo Montalbano, Leo Caldas, Jan Fabel, Rocco Schiavone, Martin Servaz lan Jean-Baptiste Adamsberg. Lan yen sampeyan wis ndeleng, kepiye pinemu?

Sampeyan kepengin weruh, ing pirang-pirang kasus, pasuryan sinematografi utawa televisi kasebut duwe Aktor umur 50 taun rata-rata. Sawetara polisi sastra kita teka lan wis kliwat setengah abad, nanging amarga dheweke uga bisa nggayuh ing bukune. Nanging wong liya durung lan bisa uga ora pas kanggo milih pilihan pasuryane. Ayo ndeleng.

Kurt Wallander - Rolf Lassgård, Krister Henriksson lan Kenneth Brannagh.

Inspektur Swedia sing apik saka Henning Mankel wis pirang-pirang pasuryan ing televisi. Telung seri digawe saka karakter hebat Mankell, loro wong Swedia lan sing pungkasan saka BBC, saka invoice tanpa cacat kaya biasane. Lan kasunyatane, telung praupane kasebut, kalebu Kenneth Brannagh, Inggris, ngerti carane menehi nada lan tampilan Wallander. Aku nyaranake kabeh telu, nanging aku luwih seneng karo Brannagh, sanajan dheweke dudu kanonik.

Harry Bosch - Titus Welliver

Genre liyane sing hebat, ing wektu iki Yankee, yaiku Inspektur Hieronimus "Harry" Bosch, saka Michael Connelly. Polisi veteran Los Angeles, protagonis sampeyan 23 judhul (tanggal 24 metu Oktober ngarep), dheweke nemokake pasuryan ing seri sing diproduksi Amazon wiwit 2014. Van telung mangsa. Kanggo aktor Titus uga Kita wis ndeleng ing pirang-pirang seri lan film, utamane minangka sekunder. Kanggoku, buku-buku sing mesthi dakkarepake Naga sanga, Aku ora seneng karo pilihan.

Kajaba Montalbano - Luca Zingaretti

Penting ndeleng malah sawetara episode (lan ing basa Italia) saka seri Rai babagan dhokter Kajaba Montalbano saka meh langgeng Andrea Camillery. Kanggo setting ing enclave Sisilia sing apik lan, utamane, kanggo salah sawijining casting sing nyipta karakter sastra sing digawe maneh. Aktor Romawi Luca zingaretti wis menehi urip meh 20 taun ing 11 mangsa wis Lan dheweke terus dipaku.

Leo Caldas - Carmelo Gómez

Tuladha nasional. Minggu Villar ora kanthi fisik nggambarake inspektur polisi Vigo ing bukune, Mripat banyu y Pasisir wong mati klelep. Kaloro judhul kasebut disaranake, pirang-pirang taun kepungkur adaptasi film saka kaloro. Kanggo aku, dheweke milih kanthi bener Carmelo Gomez kaya Leo Galdas saka Galicia.

Jan Fabel - Peter Lohmeyer

Komisioner Jan Fabel saka Polisi Hamburg, digawe dening Craig RuslanDheweke uga duwe pasuryan ing telung film televisi. Yaiku aktor Jerman Peter lohmeyer, sing miturut pendapatku sing asor, ora cocog karo aku kaya Fabel. Perkara sing padha karo aku karo jeneng ing ngisor iki:

Rocco Schiavone - Marco Giallini

Inspektur Romawi sing ora bener ing politik digawe dening Antonio Mancini Minangka salah sawijining fenomena sastra pungkasan saka genre iki. Lan saka papat judhul diterbitake RAI2 wis rampung seri. Nanging karakter literatur umure wis 46 taun, lan sejatine Marco Giallini, uga aktor Romawi, katon beda kaya Schiavone ing pikiranku.

Martin Servaz - Charles Berling

Komandan Prancis Martin Servaz, saka Bernard minier, minangka jeneng liyane sing misuwur ing genre iki. Ing wayahe adaptasi judhul trilogi pisanan digawe, Ing ngisor es. Lan aku uga ora mbayangake praupan kaya Charles Berling.

Jean-Baptiste Adamsberg - Jean-Hughes Anglade

Fred vargas digawe salah siji sing paling tartamtu, eksentrik lan sukses saka novel angkara. Lan mesthine, dheweke pantes adaptasi televisi. Aktor Jean-Hughes Anglade nyilihake fisik sing uga istimewa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)