Pasuryan anyar Cervantes

Lukisan Cervantes

Ngomong babagan Miguel de Cervantes Saavedra yaiku babagan literatur, yaiku eksponen sejarah maksimum negara kita nganggo kode tulis. Aku ora bakal bisa nyelehake awakku, ing papan sing asor, kanggo mbabarake keajaiban panulis Alcalaíno. Ora amarga aku pengin kangen, dheweke bakal teka, nanging amarga pancen ora bakal ana wong, utawa kudune ora ana wong, sing ora ngerti "Lepanto" utawa kerjane. Sanajan, bok manawa karo sing terakhir, aku wis dosa wani, ngidini aku menehi sawetara rasa mangu-mangu sing ana gandhengane karo ilmu budaya ing masarakat iki. Sanadyan aku duwe pandangan pesimis, aja salah paham aku, nanging, sajrone pengalamanku ing macem-macem tugas urip, aku bisa ngerti yen, ing sawetara kasus, ana minat umum babagan apa Sastra Spanyol diarani.

Kepiye yen aku pengin ngobrol yaiku warta anyar, miturut pendapatku, nggabungake seni karo sejarah, menehi kita para pecinta literatur wiwit jaman keemasan Spanyol, pasuryan anyar kanggo ngimpi urip Miguel de Cervantes sing regane penting. Nalika ngomong babagan bapakne Don Quixote lan Sancho sing wis lawas, mesthine kita kabeh bakal ndeleng gambar lukisan sing paling misuwur nalika katon. Notabene, dening Cervantes, tampilan asline ora dingerteni amarga ujar lukisan, amarga pelukis Juan de Jáuregui, digawe miturut katrangan penulis dhewe.. Katrangan sing ditampilake ing prolog kanggo sing maca "Novel Teladan." Prolog tertulis, kabeh umume diarani, ing umur 66 taun, mula, saiki kita menehi wong sing wis tuwa amarga mung 3 taun sadurunge sedane (1616).

Udakara seminggu kepungkur, pelukis Barcelona  Augusto Ferrer-Dalmau, nampilake karya anyar kasebut ing ngarep umum kita kabeh kaget karo lukisan sing protagonis yaiku Miguel de Cervantes dhewe. Bedane karo karya liyane yaiku, ing kesempatan iki, panulis diwakili mung 24 taun ing Perang Lepanto, ing dhuwur Galera Marquesa lan dikepung karo morriones, wong Turki sing mati lan keripik kapal. Lukisan sing apik sing ngirim kita, kanthi cara sihir, menyang salah sawijining pertempuran sing paling penting ing sejarah Spanyol lan kepiye, ing wong pisanan, urip sing dianggep jenius sastra kita paling gedhe. Kita bisa ngerteni ambune bubuk mesiu, ngrasakake rasa lara sing dirasakake ing awak, sawise krasa nembak loro ing dhadhane, lan uga rumangsa gumun banget marang praupane, nantang lan gagap, ndeleng mungsuh saka dek galengan. ngowahi uripe salawase. Perang kasebut ora mung nggawe tangane ora ana gunane, nanging uga ngebaki rasa bangga karo wong Servantes sing, Sajrone urip, dheweke pancen kepenak melu perang kaya ngono.

Thanks kanggo wong sing dianggep "Velázquez ing abad XXI", kita bisa ndeleng pasuryan Cervantes anyar sing digawe ing bab sejarah sing, tanpa mangu-mangu, pengaruhe urip lan penggaweane. Bab sing ringkes, wis tekan jaman saiki minangka dina nalika eksponen lirik sing paling gedhe entuk julukan "siji-bersenjata saka Lepanto".

Cervantes Augusto F_D

Cervantes miturut Augusto Ferrer-Dalmau.

Sapa sing pengin ndeleng kabeh gambar bisa ngunjungi situs web pelukis resmi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alberto ngandika

    Hai Alex.
    Aku nuduhake semangat kanggo buku lan sejarah. Aku uga seneng sejarah militer.
    Aku ndeleng lukisan iki dening Ferrer-Dalmau sawetara dina kepungkur ing Internet. Siji pungkasan. Mesthi wae, pancen apik banget yen dheweke nggambar. Aku ora ngerti manawa dheweke ngarani dheweke "Velázquez ing abad XXI" (aku ora ngerti yen adil utawa manawa berlebihan).
    Anehe, karya ing wiwitan artikel kasebut diarani seniman (aku ora ngelingi jenenge saiki, aku kelingan yen wiwit Zaman Emas) tanpa yakin manawa panganggit kagungane. Kayane para ahli menehi saran yen salinan kasebut digawe dening tangan liyane.
    Salam saka Oviedo lan matur nuwun kanggo nuduhake informasi iki.

    1.    alex martinez ngandika

      Salam Alberto,
      Kaping pisanan, aku seneng sampeyan seneng ngleboke. Subyek jeneng pelukis; Aku wis ngekstrak saka macem-macem artikel sing dibandhingake karo Velazquez. Secara logis, mbandhingake dheweke karo karakter kaya ngono isih dadi cara kanggo ngevaluasi karya lan gaweyane Augusto Ferrer-Dalmau lan kita malah bakal bakal ngobrol, tanpa ragu-ragu, bakal dadi berlebihan. Velazquez ana siji lan mulane kabeh liyane mung magang jenius (IMHO). Oalah, sampeyan mung kudu ngurmati karyane kanggo ngapresiasi katrampilan artis iki. Meh siji-sijine artis ing negara kita.
      Saliyane, niatku arep ngunggah artikel babagan macem-macem topik. Ing kasus apa wae, aku bisa njamin manawa sejarah literatur lan referensi kasebut bakal duwe peran sing relevan kanggo panulisan mbesuk. Minangka semangat babagan sejarah lan sejarah militer, aku ora bisa nyegah kedadeyan kasebut, utamane ngerti manawa akeh panulis dadi tentara ing wektu sing padha. Matur nuwun kanthi sanget kanggo tembung lan rangkulan saka Barcelona.

  2.   Alberto ngandika

    PS: Aku bingung lan mikir yen artikel sampeyan diwiwiti kanthi potret terkenal sing diwenehake karo Juan de Jáuregui. Iki jenenge.

bool (bener)