Paraga sastra sing ana sajroning urip nyata

John perak

Nalika panulis miwiti crita utawa novel, inspirasi kanggo nggawe karakter kasebut kadang-kadang teka saka wong sing cedhak karo lingkungan penulis.

Ngluwihi sing apik karya sastra adhedhasar prastawa nyataDikatutake minangka biografi kepribadian sing misuwur utawa malah dadi tokoh saka kulawarga utawa kalangan panulis dhewe, kaya ing ngisor iki paraga sastra sing ana sajroning urip nyata nganti saiki kita mikir manawa dheweke mung urip ing kaca klasik sing hebat.

Snus Snus

Snus Snus

Nalika JK Rowling kudu menehi urip kanggo fakultas Hogwarts, panulis nemokake babagan sekolah dhewe nganti dheweke nemokake guru ilmine, John nettleship, sing irunge cekak lan irung akuiline cocog karo katrangan Severus Snape lan, uga kanthi sukses penampilan aktor Alan Rickman, sing tanggung jawab menehi nyawa profesor sing paling ambigu saga Harry Potter ing layar amba Sayange, Nettleship tilar donya ing taun 2011 amarga kanker.

Robinson Crusoe

Skotlandia Pelaut Alexander Selkirk Ditinggalake dening kru sawise nindakake pambrontakan ing sawijining pulau pasir ing Pasifik 700 kilometer saka Chili. Sawise urip ing patang taun patang wulan, Selkirk ditulungi lan bali menyang peradaban, ing sawijining dina dheweke ketemu karo Daniel Defoe sing bakal dikandhani tanpa ngerti yen dheweke bakal nggawe dheweke dadi siji buku petualangan sejarah sing apik ing 1719. Selkirk ngenteni dina-dina pungkasan diubengi kucing ing guwa.

Long John Silver

Pujangga William Henley yaiku wong sing eseman gedhe, jenggot abang, lan sikil diamput menyang dhengkul saka penyakit tuberkulosis bocah. Ya, dheweke uga kalebu salah sawijining kanca sing paling cedhak karo Robert Louis Stevenson, panganggit sing diilhami dening kancane nalika menehi urip salah sawijining pirates sastra paling misuwur lan karakter sing paling dielingi saka Pulo Treasure.

Kolonel

Kita kabeh ngerti critane Gabriel García Márquez Dheweke ngombe inspirasi saka urip dhewe, saka gambar sing menehi tandha wiwitan buku anyar lan, uga saka wong sing cedhak karo uripane Gabo. Sanajan crita tresnane wong tuwane bakal menehi inspirasi saka Fermina Daza lan Florentino Ariza ing Cinta ing jaman kolera, referensi sing paling langsung yaiku mbah Nobel dhewe, Nicolas Marquez, sing ngentekake pirang-pirang dina ing Aracataca (utawa Macondo) ngenteni subsidi bekas pejuang ing Perang Sewu Dina, sketsa nyata sing bakal menehi urip kanggo protagonis Kolonel ora ana sing nulis.

Moby Dick

Moby Dick - Ngarep

Film anyar iki Ing Jantung Segara sing dibintangi Chris Hemsworth Iki diilhami dening crita sejati babagan paus paus Essex, ditembak ing taun 1820 dening paus sperma albino dawane 18 meter sing pengaruhe meksa mudhun menyang pesisir Chili. Babagan iki kudu ditambahake artikel saka majalah Amerika sing, ing taun 1839, ditemokake ing jagad iki ana kewan sing padha, dibaptis dadi Mocha Dick babagan referensi menyang pulau Mocha. Ing taun 1851, Herman melville bakal nerbitake novel misuwur sing saiki wis dingerteni.

Iki paraga sastra sing ana sajroning urip nyata konfirmasi inspirasi para penulis sing nemokake ing macem-macem acara, kanca, guru lan uga simbah minangka referensi sing dibutuhake kanggo menehi protagonis, sing mesthi kabeh wong bisa bangga. Utawa, paling ora, meh kabeh, wiwit Selkirk sing menehi inspirasi Robinson Crusoe mandheg ngomong karo Defoe sawise ngerti yen critane wis dadi salah sawijining novel paling apik ing abad kaping XNUMX.

Apa karakter sastra liyane adhedhasar wong nyata sing sampeyan kenal?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)