Wali ing bètèng

Wali ing bètèng.

Wali ing bètèng.

Wali ing bètèng minangka trilogi literatur fantastis sing digawe dening Spanyol Spanyol Gallego. Diluncurake ing antarane April 2018 nganti Maret 2019, seri kasebut nuduhake kabeh ciri khas novelis kanthi gaya sing cukup asli. Bisa dingerteni kanthi gampang, uga crita sing nyenengake kanthi kualitas deskriptif sing nggumunake.

Amarga alasan kasebut - miturut tinjauan majalah lan situs web khusus - teks panganggit Valencian lucu banget, gampang diwaca. Telung buku sing digawe Wali ing bètèng padha ora istiméwa. Ing kabèh, makili judhul sing misuwur banget sajrone karir penulis sing kreatif banget lan kanthi jumlah penjualan.

Babagan panganggit

Tulisan pisanan saka Laura Gallego diwiwiti saka taun 1988 (ing umur sewelas taun). Kemampuane sing hebat kanggo nggawe jagad imajinasi minangka kontribusi sing penting kanggo surat. Spanyol lan kanggo sastra fantastis umume. Iki dudu kasunyatan cilik, amarga ing subgenre iki, ora akeh panulis sing misuwur ing Spanyol.

Laura Gallego.

Laura Gallego.

Lair ing Cuart de Poblet (Komunitas Valencian) tanggal 11 Oktober 1977, Laura Gallego duwe gelar Filsafat Hispanik. Wiwit taun 1999, dheweke wis nglumpukake pambeda lan pangenalan sastra amarga produksi sing jembar; 41 buku nganti saiki. Sing umume, (27) novel novel, uga sawetara crita bocah, meh kabeh duwe tema sastra fantasi.

Sawetara judhul Laura Gallego sing paling misuwur

  • pungkasaning jagad (1998). Penghargaan Barco de Vapor saka Editorial SM (1999). Finalis kanggo Hadiah Nasional Sastra Anak lan Wong Muda.
  • Legenda Raja Ngembara (2003) Barco de Vapor Award saka Editorial SM.
  • saga Kenangan Idhun:
    • Resistensi (2004).
    • Triad (2005).
    • Pantheon (2006).
  • saga Sara lan skor (literatur nyata):
    • Nggawe tim (2009).
    • Bocah-bocah wadon dadi prajurit (2009).
    • Skor paling apik ing liga (2009).
    • Soccer lan katresnan ora kompatibel (2010).
    • Pencetak gol ora nyerah (2010).
    • Gol pungkasan (2010).
  • Wit-witane padha nembang (2011). Hadiah Nasional Sastra Anak lan Muda (edhisi 2012).

Kajaba iku, Laura Gallego dibedakake karo Hadiah Cervantes Chico 2012 amarga karier sastra. Ora muspra, minangka panganggit sing dijarwakake luwih saka limalas basa lan duwe papan sing pantes kanggo para pustaka sastra sing hebat ing tingkat internasional

Panemu ing trilogi Wali ing bètèng

Seri iki minangka karya paling anyar saka Laura Gallego. Proporsi kritik paling dhuwur sing ditampa luwih disenengi. Nanging, sawetara review nuduh buku kaping telu amarga ora suwe crita lan nambah karakter "pangisi" sing hambar.

Frasa dening Laura Gallego.

Frasa dening Laura Gallego.

Oalah, ora ana panemu - nanging nalisir - bisa mbantah aspek gawan saka kabeh gaweyan Gallego: kabeh telu buku pancen nglipur. Ditulis kanthi padha (lan rinci) dadi luwih gampang tumrap para maos supaya bisa kecemplung ing jagad sing hebat. Mula, dheweke maca kanthi cepet lan nyenengake. Saga kalebu:

  • Pendhudhuk Axlin (April 2018).
  • Rahasia Xein (November 2018).
  • Misi Rox (Maret 2019).

Pendhudhuk Axlin

Pendhudhuk Axlin.

Pendhudhuk Axlin.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Wiwitane seri utamane fokus ing katrangan jagad sing dipérang dadi enclave sing pendhudhuk urip ing kasusahan terus amarga makhluk sing medeni. Amarga iku, tujuan kabeh para pemukim yaiku mbela awake dhewe saka monstrositas kasebut minangka pria lan nyoba ngasilake reproduksi kanggo njaga spesies kasebut.

Perjalanan bocah wadon sing unik

Axlin, panulis saka desa wates sisih kulon, duwe gegayuhan urip sing beda tinimbang golek bojo lan proklamasi. Luwih becik, dheweke pengin nglumpukake kabeh informasi babagan monster kasebut supaya bisa diklasifikasikake lan dingerteni kelemahane. Misi sing logis ing wanita enom sing wis tuwa (kanthi lemas) seumur hidup sawise ora bisa nyerang.

Sanajan kondisine fisik, Axlin mutusake arep lelungan sing diiringi sawetara pedagang kanggo ngrampungake penyelidikane. Kanggo kenalan dheweke dudu kedadeyan sing aneh, amarga dheweke mung siji sing mutusake sinau maca lan nulis ing konteks sing paling penting yaiku sinau mburu lan slamet saka serangan monster.

Dalan menyang Benteng

Ing tengah plot, karakter penting liyane kanggo saga katon. Antarane, Xein, sawijining prajurit sing duwe hubungan sengit tresna sing kuat. Petualangan kasebut ndadekake protagonis ngadhepi pirang-pirang monster. Yaiku, kanggo nangkep ilmu dhasar kanggo pandhuan (buku tambahan). Pungkasane, klasifikasi kalebu-antarane liyane- gambar ing ngisor iki:

  • Nglundur.
  • Basa.
  • Bajingan.
  • Perampok Balung.
  • Clickers.
  • Kakehan
  • Slug
  • Cucuk udan.

Tujuan utama kabeh karakter yaiku tekan Benteng, papan sing pancen ora ana monster. Mula, iku mung papan sing aman kanggo turu ing wayah wengi. Ing pungkasan buku iki dadi jelas yen akeh misteri liyane sing durung bisa diselesaikan., uga crita individu sing bakal dicethakake.

Rahasia Xein

Rahasia Xein.

Rahasia Xein.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Rahasia Xein

Kesalahpahaman sing nyebabake kerusakan emosi ing antarane Axlin lan Xein isih ana. Saliyane, Plot nyinaoni urip pustakawan lan prajurit nalika nyoba nemokake liyane, nanging dheweke mesthi adhep-adhepan. Dheweke terus nglumpukake babagan monster, dheweke wis dadi wali Benteng kanthi resmi.

Banjur, Rox mlebu adegan kasebut. Dheweke minangka wali enom sing bisa ngerteni meh karo Xein. Ngono, dheweke dadi pasangan pengawal sing luar biasa, efisien banget kanggo ngilangi ancaman apa wae. Nanging - sanajan dheweke nyoba ndhelikake - Xein isih tresna karo Axlin, sanajan dheweke duwe bisnis sing durung rampung dhewe.

Monster-monster cicilan nomer loro

Xein curiga yen bapake minangka pengganti kulit, jinis monster sing bisa nyolong wujud korban sing paling anyar. Titik iki mung bisa diidentifikasi karo wali bermata kuning. Nalika critane diwiwiti, urutan kasebut mung fokus ing karakter kaya Rox utawa Dex (kanca apik saka Axlin), sing asale uga durung jelas.

Mengko, Benteng mlebu ing kahanan sing lamur amarga akeh wong saka tapel wates kulon (saiki dikuasai monster). Axlin pengin lunga nulungi bangsaneNanging nalika Xein dikirim menyang sisih wétan - sing paling mbebayani banget - amarga ora gelem nuruti dhiri, dheweke mutusake arep nylametake dheweke.

Misi Rox

Misi Rox.

Misi Rox.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Misi Rox

Plot kanggo kabeh karakter sing ana ing buku sadurunge intersect. Akibate, hubungan antarane dheweke dadi saya rumit amarga rahasia sing dicethakake, utamane ing antarane Axlin lan Xein. Sanajan mangkono, panemuan sing padha bisa uga duwe kunci kanggo mbebasake jagad sampeyan saka gandhengane monster.

Masa lalu kanthi kunci masa depan sing sejahtera

Antarane masarakat rame ing mburine tembok kanthi nyoba nyoba mlebu Benteng gerakan filosofis apokaliptik muncul, Path of the Spring. Klompok teologis-intelektual sing slogan sing paling asring ngramal pungkasane donya sing dingerteni.

Kasual, Nalika Dex wiwit nyelidiki sekte iki, pitunjuk kasebut menehi pitunjuk babagan wayahe ing jaman biyen sing nyebabake monster kasebut. Pungkasane, kabeh indikasi mbuktekake sebab sing nggumunake banget lan penutupan sampurna kanggo bunder kabeh karakter ing trilogi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.