"The pazos de Ulloa" dening Emilia Pardo Bazán

Wingi kita ngelingake sampeyan babagan penulis sing apik iki, Emilia Pardo Bazán. Kita nggawa sampeyan sithik babagan urip lan kerjane, kalorone bakal diringkes, lan sampeyan menehi sepuluh frase sing paling misuwur. Dina iki, kita pengin nganalisa, uga kanthi cara sing ringkes lan nyenengake, minangka salah sawijining novel sing paling misuwur: "The pazos de Ulloa".

Yen sampeyan pengin ngerti babagan buku iki lan maca kutipan sing cekak, kopi utawa teh banjur rasakake artikel iki karo kita.

"The pazos de Ulloa" (1886)

Buku iki ditulis ing taun 1886 nggambarake critane saka Don Pedro Mososo, Marquis saka Ulloa, sing urip terisolasi ing lingkungan pazos sing brutal, domain saka pelayane dhewe. Karo Sabel, putrinipun abdi Primitivo, marquis duwe keturunan bajingan, sing diarani Perucho. Nalika Julián, pendhita anyar, tekan pazo, dheweke negesake marquis kanggo golek garwa sing cocog, mula dheweke omah-omah karo sedulure Nucha, sing ora bakal nyegah dheweke tundhuk marang katresnan sing dilarang saka bature.

Ing pethikan kasebut ing ngisor iki, kita bisa ndeleng minat sing khas, alamiah Naturalisme (derivasi Realisme) nalika semana:

«Murid-murid angelfish katon apik; pipine murub, lan dheweke nggedhekake irung cilik klasik kanthi hawa nepsune Bacchus sing isih cilik nalika isih cilik. Abbot, karo nglirik mripat kiwa sing nakal, nyuntak gelas liyane, sing dijupuk karo tangan loro lan ngombe tanpa kalah. dheweke langsung nggeguyu; lan, sadurunge mungkasi gulung guyu, dheweke mudhun, kanthi wernane banget, ing dada sing apik.

-Kowe ndeleng iku? tangise Julian ing kasusahan. Dheweke cilik banget kanggo ngombe kaya ngono, lan dheweke bakal lara. Prekara kasebut dudu kanggo makhluk.

-Bah! Primitivo melu-melu. Apa sampeyan mikir yen raptor ora bisa duwe apa sing ana ing njero? Kanthi kasebut lan padha! Lan yen sampeyan ora bakal weruh.

[...]

-Priye lakune? Pitakone Primitivo. Apa sampeyan kepengin entuk dhuwit roti sing regane liyane?

Perucho noleh menyang botol banjur, kaya-kaya naluri, dheweke guncang ora, guncang kulit wedhus sing kenthel saka curlane. Dheweke dudu wong Primitif sing gampang nyerah: dheweke ngubur tangane ing kanthong clono dowo lan narik koin tembaga.

"Mangkono ..." gremengan abbot.

"Aja dadi wong gasar, Primitivo," gumun kasebut ing antarane sing nyenengake lan kuburan.

- Demi Allah lan Prawan! Julian njaluk tulung. Dheweke bakal mateni makhluk kasebut! Manungsa, aja meksa supaya bocah kasebut mabuk: iku dosa, dosa kaya kalorone. Sampeyan ora bisa nyekseni prekara tartamtu!

Primitivo uga ngadeg, nanging tanpa ngeculake Perucho, nyawang pandhita kasebut kanthi adhem lan licik, kanthi rasa ora sopan marang wong sing padha ngegungake awake dhewe sedhela. Lan nyelehake koin tembaga menyang tangan bocah kasebut lan ing antarane lambene botol anggur sing ora ditutupi lan isih diwutahake, dheweke ditekuk, disimpen nganti kabeh omben-omben mlebu ing weteng Perucho. Kanthi botol kasebut dicopot, mripate bocah kasebut ditutup, tangane lemes, lan ora ana malih warna, nanging kanthi pucuk pating pucet, dheweke bakal tiba ing meja, yen Primitivo ora ndhukung dheweke ».


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.