Penulis wanita sing nggunakake lan nggunakake jeneng samaran lanang

Kita ngomong babagan panulis wanita kanthi jeneng samaran lanang

Ana akeh kasus panulis wanita sing nggunakake lan nggunakake jeneng samaran lanang supaya bisa nerbitake karyane. Alasan bisa uga sawetara nanging utamane ana hubungane karo dheweke nganti suwe umume diwatesi akses kanggo wanita menyang donya penerbitan lan penerbitan buku. Apa amarga kapasitas kreatif dheweke diragukan, utawa amarga dheweke mung duwe tema sastra sing padha ora nimbang cocok kanggo wong wadon kanggo nulis. We njupuk dipikir ing sawetara tuladha saka penulis wadon sing wiwitane nggunakake jeneng pena lanang kanggo nerbitake.

Penulis wanita kanthi jeneng samaran lanang

Sedulur Brontë

Sadulur Brontë mlebu nganggo jeneng samaran lanang Currer, Acton lan Ellis lan jeneng mburi Bell supaya bisa nerbitake karyane. Contone, Charlotte mlebu crita sing paling umum dikenal minangka Currer Bell. Jane eyre. Lan Emily iya padha karo Dhuwur Wuthering, kang mlebu minangka Ellis Bell. Anne nggunakake jeneng Acton lan telu kasebut pisanan nerbitake geguritan ing volume kolektif sing ora kasil. Nanging, nalika buku-bukune wis dikenal, dheweke nuduhake identitase.

Amantine Lucile Aurore Dupin-George Sand

Novelis lan wartawan Prancis Amantine lair ing Paris ing taun 1804 lan nandatangani karya-karyane kanthi jeneng samaran sing ndadekake dheweke misuwur, George Sand. novel pisanane, Indiana, mbintangi wanita bangsawan sing, sawise dipeksa omah-omah karo wong sing ora ditresnani, mutusake kanggo ngilangi pernikahane lan lelungan kanggo nggoleki katresnan saka Afrika kolonial menyang Prancis.

Amantine urusan karo topik minangka kontrovèrsial minangka sing saka kepinginan wadon, laku jina lan ketidakadilan miturut syarat-syarat perkawinan. Dheweke dhewe minangka conto kraman lan skandal sadurunge masyarakat ing jamane amarga dheweke nganggo busana kaya wong lanang utawa ngrokok ing umum. Hubungane karo Chopin uga dadi sababe kerusuhan. Nanging suwe-suwe dianggep a pelopor feminisme.

Cecilia Böhl de Faber — Fernán Caballero

Cecilia Böhl de Faber lair ing Swiss lan sastra nyawiji costumbrismo, novel romantis lan realisme abad ka-XNUMX. Nanging dheweke tetep suwe kanthi jeneng samaran lanang Satriya Fernan, kang njupuk saka pueblo kanthi jeneng sing padha ing provinsi Ciudad Real.

Camar Iki minangka karya sing paling misuwur, nanging kudu dicritakake yen Cecilia ora mutusake kanggo nerbitake nganti dheweke wis randha kaping telune lan kahanan ekonomi sing ora stabil, mula dheweke kepeksa nyoba nasibe ing sastra. Novel kasebut minangka crita kamenangan lan kacilakan Gaviota, wanita enom sing duwe a swara ayu lan sing entuk sukses gedhe ing tataran Madrid lan Seville, nanging tiba ing katresnan karo bullfighter sing bakal mati ing ring.

Louisa May Alcott—AM Barnard

Louisa May Alcott wis meh nulis 30 novel intrik lan subyek liyane sing luwih lurid dawa sadurunge entuk sukses lan fame karo Wanita cilik. Dheweke nindakake kanthi jeneng samaran AM Barnard lan genre sing kurang manis tinimbang karya sing paling misuwur sing luwih disenengi. Sejatine, jeneng samaran dheweke ora bisa dianggep maskulin amarga padha loro inisial, sumber umum kanggo ndhelikake identitas lan sing isih digunakake.

Panguripan sastra ganda Alcott ora ditemokake nganti taun 1940. Ing novel kasebut dheweke nggunakake karakter kaya pembunuh lan revolusioner utawa waria lan pecandu candu.

Mary shelley

Frankenstein utawa Prometheus modern, karya langgeng Mary Shelley, diterbitake ing wujud anonim ing 1818. Loro-lorone sing maca lan kritikus lan kabeh jagad, nyatane, nganggep manawa penulis novel kasebut yaiku Percy B. Shelley, partner, amarga padha ora pracaya iku bisa sing crita karo tema serem kuwi bisa wis dirancang dening wong wadon.

Nora Roberts—J.D. Robb

Nora Roberts dikenal kabeh wong amarga novel romance lan suspense, nanging dheweke mutusake kanggo ngrungokake saran editor lan milih jeneng pena lanang kanggo nulis karya wong liya. genre kaya fantasi. Kanggo iki, dheweke nggunakake JD Robb, kanthi inisial jeneng anak-anake.

JK Rowling—Robert Galbraith

Lan kasus paling anyar saka panulis wanita sing nggunakake jeneng samaran lanang yaiku JK Rowling. Maneh kita duwe nggunakake inisial kanggo ndhelikake identitas. Kanthi Joanne Rowling kedaden sing editors dheweke panginten sing maca remaja lanang bakal luwih wegah kanggo maca babagan genre pemuda sing ditulis dening penulis. Wiwit padha takon kanggo loro inisial lan dheweke mung duwe siji jeneng, dheweke resorted kanggo mbah Kathleen kang. Banjur dheweke milih jeneng samaran lanang robert galbraith kanggo uga nerbitaké sing wis rampung munggah dadi a seri novel angkara hit dibintangi detektif Serangan Cormoran, seri sing diwiwiti karo tembang macapat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.