Panulis lair ing wulan Desember. Sawetara tembung kanggo saben dina

Liyane desember maneh, taun liyane, penutupan liyane lan saldo liyane. Wulan adhem (kudune) lan Natal. Lan wulan ulang taun sing paling cilik ing kelas. Ana akeh panulis hebat sing lair ing wulan Desember, mula aku mriksa lan nyorot sawetara phrases bilih dheweke nilar kita kanggo turun-tumurun.

Desember 3

Joseph konrad

Tanah sing dikepengini umume kalebu njupuk saka wong-wong sing duwe kulit sing beda utawa irung sing rada rata tinimbang kita.

Lan dumadakan aku kepenak banget nyerang aku, mikir keamanan gedhe sing ditawakake segara dibandhingake karo kasusahan sing lagi ana ing dharatan, lan ngelingi keputusanku nggunakake urip iki sing ora bakal menehi aku masalah sing ngganggu, urip nggawe kaendahan moral unsur-unsur kanggo tliti sing mutlak lan kanggo kesederhanaan tujuwane.

Desember 4

Rainer Maria Rilke

Tanah kelairan manungsa sejatine isih cilik.

Goleki telenging perkara; ironi ora nate mudhun ing kana.

Katresnan kasusun saka rong kasepen sing nglindhungi, matesi lan nyoba supaya saben wong liya seneng.

Rafael Sanchez Ferlosio

Solusi sing paling curiga yaiku sampeyan bisa nemokake manawa pengin.
Sapa aku sing bakal ngetrapake dheweke, kaya jaranku dhewe, sing bakal dakgawe sesuk?

Desember 6

Karl Ove Knausgård

Urip iku gampang kanggo ati: iku bisa ngalahake nalika bisa.

Desember 7

Lucia Etxebarría

Kita ora kangen karo wong sing ditresnani. Sing kita kejawab yaiku bagean saka urip sing bakal ditindakake, sing bakal ora ana maneh yen dheweke ora ana.

Desember 8

Kalima Horacio Flaco

Saben dina urip sithik.

Ora ana sing ora bisa diakses manungsa.

Amfora mesthi njaga aroma anggur pisanan sing disimpen.

Carmen Martin Gaite

Yen aku wis sinau babagan urip, ora mbuwang-mbuwang wektu kanggo nyoba cara liya.

Manungsa minangka akeh wong sing kesepian, sing kepengin ngarsane fisik wong liya kanggo mbayangake manawa kita kabeh bebarengan.

Kesaksian wanita yaiku ndeleng njaba saka njero. Yen ana salah sawijining ciri sing bisa mbedakake wacana wanita, yaiku bingkai kasebut.

Merdika yaiku ngimpi.

Aja ndhelik nalika wis tuwa, mula sampeyan kudu tuwa. Pemudha minangka kahanan pikiran.

Desember 9

John Milton

Kabeh dalan nggawa aku menyang neraka. Nanging yen neraka aku! Yen ing jerone jerone telenging, jebule ana liyane sing nggegirisi!

Buku sing apik minangka panguripan roh sing mulia, dikuwasani lan diremehake kanggo tujuan supaya bisa urip ngluwihi urip.

Kanggo wong-wong sing mateni wong akeh, wenehake amarga wuta.

Desember 10

Lispektor Clarice

Masa depan teknologi ngancam bakal ngrusak kabeh manungsa sing ana ing manungsa, nanging teknologi ora bakal kegilaan, lan ing endi manungsa manungsa ngungsi.

Emily dickinson

Kabeh sing kita ngerti babagan katresnan yaiku yen katresnan iku ana.

Ora ana frigate liyane sing nggawa kita menyang endi wae kaya buku kasebut.

Desember 11

Naguib Mahfuz

Katresnan minangka prau kanthi rong kemudi sing beda-beda, lan wis digawe kanggo nggawa ...

Aleksandr Solzhenitsyn

Jam komunisme wis mandheg mandheg. Nanging, konstruksi betone durung mudhun. Amarga alesan kasebut, tinimbang mbebasake awake dhewe, kita kudu nyoba nylametake awake dhewe supaya ora diremuk dening reruntuhan.

Desember 12

Wassily Grossman

Gegayuhan bawaan manungsa kanggo kamardikan ora bisa dikalahake; bisa remuk nanging ora dibinasakake.

David luwih aman

Yen Gusti Allah pengin wong mlayu, dheweke mesthi bakal narik kawigaten ing jins.

Desember 15

Edna o'brien

Panulis sejatine urip ing pikiran lan hotel ing jiwa.

Desember 16

Jane Austen

Jarak ora ana gunane yen ana sebab sing luwih gedhe.

Arthur C. Clarke

Aku yakin alam semesta iki kebak urip sing cerdas. Mung yen sampeyan wis pinter banget mrene.

Philip K Dick

Aku seneng, aku bisa ndeleng sajrone urip. Susune mesem.

Piranti dhasar kanggo manipulasi kasunyatan yaiku manipulasi tembung. Yen sampeyan bisa ngontrol arti tembung kasebut, sampeyan bisa ngontrol wong sing kudu nggunakake tembung kasebut.

Raphael Alberto

Sampeyan ora bakal lunga, tresnaku, lan yen sampeyan lunga, isih ninggalake tresnaku, sampeyan ora bakal lunga.

Desember 18

Saki (Hector Hugh Munro)

Aku mesthi ujar manawa kaendahan mung minangka dosa sing jero.

Desember 22

Alvaro Cunqueiro

Uga segara, saiki,
duwe jiwa kebak kadewasan.
-Sampeyan bisa ngrungokake masa remaja
ing gelas hawa
kebak pecahan rompi
lan pandhu arah sing peteng.

Desember 23

Juan Ramon Jiménez

Apa sampeyan nyalin aku ing sampeyan,
yen nalika ilang ing kula
gambar ndhuwur,
Aku mlayu ndeleng sampeyan?

Desember 24

Satriya Fernan

Rasa seneng! Ora ana tembung kanthi makna liyane; masing-masing paham nganggo cara dhewe-dhewe.

Desember 26

Henry miller

Pitung taun aku mlaku awan lan wengi mung siji obsesi: dheweke. Yen ana wong Kristen sing setya marang Gusti Allah kaya aku, dheweke saiki bakal dadi Yesus Kristus. Rina wengi dheweke mikir babagan dheweke, sanajan dheweke mbeling.

Desember 28

Pio Baroja

Urip minangka arus sing rame lan ora sadhar ing endi para pelaku nindakake tragedi sing ora dingerteni, lan para pria, tekan intelektualitas, mikirake pemandangan kasebut kanthi tatapan sing welas asih lan alim.

Desember 30

Rudyard Kipling

Ana rong perkara sing luwih gedhe tinimbang liyane. Sing pertama yaiku katresnan lan sing nomer loro yaiku perang… Lan amarga kita ora ngerti endi perang bakal mungkasi, sayang, ayo ngomong babagan katresnan…

Yen sampeyan ngisi menit sing nembelas lan akurat sing bakal nggawa sampeyan menyang swarga ... Kabeh bumi iki bakal dadi domain sampeyan lan luwih akeh, sampeyan bakal dadi putra, anakku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.