Panulis sing ora nate menang Hadiah Nobel Sastra

Medali Hadiah Nobel

Pungkasan 2015, panulis Belarusia Svetlana Alexievich menang Hadiah Nobel kanggo Sastra, mbukak lawang anyar kanggo generasi penulis sing nganti saiki wis ndhelik ing ayangan.

Nanging, panemuan gedhe ora ngganti keputusan sing ora adil kanggo ora menehi hadiah panulis sing ora nate menang Hadiah Nobel kanggo Sastra lan sing pancen pantes.

Virginia Woolf

Virginia Woolf

Panulis Skotlandia sensitifitas murni. Wanita ing jamane sing potret a Lengser London sawise Perang Dunia I Kayane bisa ditambah karo kahanan depresi kronis dheweke, sawijining perkara, sing nambah ketenaran sing ora ana sajrone umur dheweke, ngalangi dheweke supaya ora dikenal karo Bebungah Nobel. Kanggo turunan bakal tetep novel kaya Ibu Dalloway utawa menyang Mercusuar, sing nggambarake bagean masa kanak-kanak ing Pulo Skye sing adoh.

Leo Tolstoy

Sajrone upacara Bebungah Nobel ing bidang Sastra 1901, bapak realisme rusia lan panganggit karya universal kayata Perang lan tentrem disepelekake dening panitia pengorganisasian, sawijining perkara sing nyebabake salah sawijine panganggit penulis sing ngakoni "bersyukur ora menang hadiah kasebut, amarga dhuwit sing dikatutake ora bakal menehi apa-apa sing apik."

Jorge Luis Borges

Borges

Simpatik saka diktator Pinochet ing Chili utawa Franco ing Spanyol, alasan kenapa pangarang Argentina ora nate nampa Nobel bakal manggon ing kanca-kanca politik, sawijining perkara sing ora ngyakinake para penyelenggara Swedia. Kajaba ideologi, kita kudu ngerti manawa salah sawijining bapak lan bapak sing hebat guru sastra Amerika Latin abad kaping XNUMX dheweke pancen pantes dianugerahi penghargaan kasebut.

James joyce

Wayahe Leopold Bloom, protagonis Homer, nyemprotake ing ngarep sekolah dadi sebab kanggo sensor karya agung penulis Irlandia ing Amerika Serikat suwene 12 taun. Hiatus sing ngilangi Joyce sing duwe bakat bisa uga diakoni dening organisasi sing konservatif banget kanggo nampa kualitas karya salah sawijining penulis gedhe ing sajarah.

Chinua Achebe

Chenua Achebe - H2

Panulis saka Kabeh ambruk, buku sing nyatane realita desa-desa Nigeria sing diinjili karo wong kulit putih, nambah dhaptar sing dawa penulis Afrika sing hebat Wong-wong sing nolak penghargaan kasebut, mung karo papat penulis saka bawana paling apik ing donya sing bakal dianugerahi organisasi sing kayane luwih kepengin karo literatur Kulon.

Iki panulis sing ora nate menang Nobel dheweke negesake ketidakadilan kanggo sawetara penghargaan sing ditondoi dening simpati marang penulis Eropa Tengah lan, uga kanthi kriteria sing rada macho (mung 14 wanita sing diakoni sajrone 114 taun).

Miturut sampeyan, pangarang sapa uga sing pantes dadi Nobel?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Vladimir Camacho ngandika

    Joaquín Lavado, sing luwih dikenal kanthi jeneng Quino, panganggit Mafalda lan pirang-pirang gambar, kasar, kritis, kanthi realisme sing ngunggahake karikatur, menehi pandangan asam lan nguwatirake kontradiksi minangka masarakat, dheweke pantes entuk Nobel, tanpa mangu-mangu. ..

  2.   JOSÈ LISSIDINI SÀNCHEZ ngandika

    ING WIS TAPI KANGGO SILVER, ORA Duwe NOBEL. CHILE Duwe Loro, Negara sing Luwih Enak Saka Uruguay Minangka Ireng, Wis Telung, Nanging Uruguay lan Argentina Wis Lali dening »KANGGO» AKADEMI.