Akeh panulis lan panulis saka sawijining papan ing La Mancha sing diarani La Solana

A sawetara dina kepungkur nindakake pajeg lan mbukak jendhela kanggo jagad kanggo sawetara penulis lan panulis saka kutha saya, Solana, ing antawisipun kalebet kula dening debut minangka novelis. Lan mesthine, ora bakal bisa ditinggalake jeneng sing pengin dakulihake maneh. Saiki ana telu iki: loro pujangga lan sejarawan lan wartawan. Nanging aku uga bakal nyebutake luwih akeh panulis ayat lan adegan teater kasebut. Tulung, delengen awake dhewe. Sapa ngerti bandha sastra sing durung bisa ditemokake.

Silfra - David Policarpo Ruiz Santa Quiteria

Pujangga enom iki Umur 29 taun kasebut nembe gabung karo klompok solaneros sing saya akeh sing nulis lan nerbitake. Iki yaiku karya kang kawitan diwenehi sawetara minggu kepungkur, a geguritan manawa dheweke wis bisa ngedit berkat kampanye patronase sing sukses.

Silfra yaiku ... a crita puisi gratis gratis, ditulis ing sawijining esuk ing ngarep komputer lan lair saka ilham saka pesen saka adhine penulis ing ngendi dheweke crita babagan Silfra, papan ing Islandia. Dheweke neliti jala, ndeleng foto lan kepincut karo critane. Dheweke nglilani dheweke digawa lunga lan kabeh metu kanthi spontan, mula koleksi puisi iki, kaya sing ditulis penulis, "luwih ngrasakake tinimbang ngerteni." Bukune bisa ditemokake ing format kertas lan digital.

La Solana lan arit - Aurelio Maroto

Wartawan Aurelio Maroto yaiku salah sawijining jeneng-jeneng paling misuwur ing adegan budaya solanero lan dheweke uga putra, putu lan ponakan pandhelik arit asli, minangka salah sawijining tandha identitas La Solana. Gawe arit Wis luwih saka rong abad rezeki paling gedhe lan paling apik lan ndadekake kita dadi produsen nasional alat paling gedhe iki. Dadi sapa sing luwih becik tinimbang Aurelio kanggo nyritakake minangka penghargaan kanggo rah lan kabeh pandhe wesi solaneros.
Karya iki diterbitake ing 2014 lan iki tugas rong taun sing kabentuk ing 16 bab lan luwih saka 230 kaca. Pustaka langka sing ditemokake ing subyek kasebut dikompensasi dening pirang-pirang wawancara karo pandhe wesi besi lan pabrikan.

Saka pantai iki - Francis Alhambra

Francis Alhambra bisa uga penyanyi-panulis lagu terkenal La Solana nanging, ing ndhuwur kabeh, dheweke minangka pujangga megah sing uga nyedhiyakake musik lan swara sing paling cocog kanggo ayat-ayat kasebut. Anggota klompok Roti gandum Wiwit taun 1991, sing duwe tradhisi paling akeh lan misuwur lokal lan regional, dheweke nate nggunakake gitar lan napsirake jagad kanthi musik lan tembunge.

Tindak menyang saka sangang puluhan puluhan nalika wiwit dikembangake kanthi cara sing luwih penting panulis lagu. Dheweke minangka pagelaran solo sing ditambahake ing kolaborasi karo penulis lan seniman liyane (penyair, penyanyi lan macem-macem asosiasi budaya lan sosial ing propinsi kasebut). Dheweke uga melu festival regional lan konser.

Dheweke wis nerbitake puisi ing buku 1996 Ayat wengi bening, volume koleksi Espiga sing disunting dening Pan de Trigo, uga ing majalah triwulan klompok sastra iki. Nanging ana ing 1997 kapan sampeyan mutusake nerbitake buku geguritan iki dhewe, Saka pantai iki.

Jeneng liyane

Amarga isih akeh sing isih ana, meh kabeh pujangga liyane sing nggawe Pan de Trigo minangka Rosa Marín, Juan José Torrijos utawa María José Pacheco, Ramona Romero de Ávila utawa Domingo Fernández.

Lan aku ora bisa ninggalake mbok menawi sing paling dikenal sejarawan lan kronis resmi Villa de La Solana (kanthi idin saka panerusne lan bubar pensiun Paulino Sánchez). Don Antonio Romero Velasco, sing isih dakelingi kanthi jelas amarga dheweke dadi kanca gedhe saka mbah kakungku, lan uga sejarawan kasebut kanthi sawetara buku diterbitake minangka Sejarah La Solana o Hubungan sejarah babagan tampilan, nyembah, ngurmati lan mindhah Perawan Rahayu Peñarroya, mung kanggo judhul.

Lan pungkasan nanging ora kalah penting, aku ngrujuk artikel liyane sing diterbitake musim semi iki babagan kanca, direktur, aktris lan penulis drama Mari Carmen Rodriguez-Rabadan. Lan dina Minggu kepungkur iki (re) nggawe karya paling anyar dhewe, Kamar 204, operasi, sing uga duwe bathi kanggo mbenerake lan, mulane, bisa seneng lan ngguyu sadurunge wong liya kanthi komedi tradisional, kebak humor lan surealisisme sing nyenengake masarakat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.