Panulis wis lali

Kayane meh padha paradoks. Aku wis nate krungu kadang penulis ujar manawa salah sawijining motivasi nalika nulis yaiku ninggalake sesuatu kanggo keturunane, supaya tetep sawise dheweke tilar donya. Yaiku, dheweke nulis sebagian kanthi tumindak sing ora ana gunane lan narsis (sing diajeni) saengga sawise dheweke mati, ana sing duwe, sawetara babagan dheweke bakal langgeng, lan kanthi cara tartamtu, dheweke bakal kelingan amarga dheweke . Lan bali menyang ukara kaping pisanan sing tak tulis, keprungu meh dadi paradoks, amarga artikel sing dakkandhakake saiki kepengin weruh saka 2 panulis Amerika lan penulis Austria sing wis lali.

Aku bisa nyebut sawetara liyane, nanging kancaku Alberto Piernas nindakake kanthi apik ing babagan iki artikel sing dak saranake, ing endi dheweke nyebutake 5 panulis liyane sing lali. Ing kasusku, aku menehi sampeyan sawetara pengalaman lan gaweyan saka 3 panulis Amerika sing meh ora kelingan iki: Vicki Baum, Erskine Caldwell, lan Pearl S. Buck.

Sapa Vicki Baum?

Vicki Baum (1888-1960) lair saka Austria, nanging medeni Nazi nyebabake dheweke cepet pindhah menyang Amerika Serikat, lan dheweke uga bakal mati. Sampeyan ngerti sapa Greta Garbo, bener? Ya, dheweke sing menehi sinematrografis urip kanggo tokoh ing bukune «Grand Hotel». Panulis iki nulis sawetara novel, umume sing ana gandhengane karo lelungan lan pertemuane.

Minangka pitakonan lan kritik nalika dipuji. Bagéyan saka pangritik mikir babagan karya sastrane manawa sepele lan malas, nanging bagean liyane, ujar babagan dheweke lan tulisane yen kuwat lan duwe kapribaden sing hebat.

Erskine Caldwell

Panulis iki lair ing Georgia taun 1903 lan tilar donya ing taun 1987. Dheweke luwih misuwur amarga karyane misuwur "Plot Allah" (1933)dununge ing antarane literatur Gothic kidul lan militan. Apa sing kedadeyan karo penulis iki lan mulane dheweke saiki ora kondhang saiki yaiku yen dheweke dibayangi karo rong penulis liyane nalika semana: William Faulkner lan John Steinbeck.

Dheweke ora duwe pengaruh ing dina dheweke uga ora nate nyebabake dheweke. Iki diterbitake maneh dening penerbit Navona nanging ora sukses.

Mutiara S. Buck

Kasus panulis Amerika Pearl S. Buck (1892-1973) luwih mbingungake, amarga paling ora dheweke menang Hadiah Nobel ing Sastra ing taun 1938.

Mutiara suwene 40 taun urip ing China. Saka negara wétan, dheweke entuk pengaruh sing ora ana watese kanggo karyane lan kualitase diakoni kanthi Hadiah Nobel kanggo Sastra iki. Wis diterbitake pirang-pirang taun, nanging tekane nalika dheweke mandheg, kanthi cara sing ora bisa dingerteni. Nganti saiki, ora ana penerbit Spanyol sing njupuk penulis iki kanggo mbaleni maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Manuel Augusto Bono ngandika

    Ora mung aku ora lali, nanging kadang uga maca maneh, utamane panulis hebat yaiku Pearl S. Buck.

  2.   Monica ngandika

    Aku cukup beruntung yen nemokake buku kompilasi novel Pearl S. Buck ing toko barang nalika sawetara kepungkur lan katon apik banget. Matur nuwun kelingan penulis iki. Dheweke ora ngerti Baulm lan Caldwell.

  3.   Sergio Camargo ngandika

    Erski e Caldwell: sawijining karya sing terisolasi ing Amerika Selatan Lor, kanthi bledug dalan, rasisme klempakan lan skrip pribadi sing hebat. Sugeng rawuh