Sawetara panulis saka sawijining papan ing La Mancha nyebut La Solana

Foto (c) Carlos Díaz-Cano Arévalo. Patung Don Quixote ing bundaran ing La Solana (Ciudad Real).

Solana Kutha iki minangka kutha ing provinsi Ciudad Real, ing La Mancha luwih akeh La Mancha, lan putri negaraku. Dumunung ing Lapangan Montiel, kita minangka tanggi kutha-kutha sing misuwur Villanueva de los Infantes, Valdepeñas utawa Tomelloso. Kita uga bisa mbuwang watu saka taman alam sing apik ing Las Laguna Ruidera. Kanthi tembung liyane, kita ora kekurangan anggur sing enak, keju sing paling apik, lanskap kontras lan seni ing sewu pojokan kutha liyane. Lan dudu sebutan asal-usul sastra sing paling utama amarga kita ana ing tanah Don Quixote.

Dadi ing La Solana, kita duwe sawetara pira jeneng layang lintasan lan pamor sing hebat. Kita ngolah kebon lan uga puisi, pemuda lan sastra bocah, teater lan novel. Aku mung melu klompok pilihan iki lan, amarga aku seneng banget, saka kene aku pengin menehi pajeg sithik lan jendela kutha aku menyang dunia sastra.

Santiago Romero saka Avila

Pujangga, karir sing prestisius wis pirang-pirang taun kepungkur dheweke wis dadi salah sawijining referensi sastra maksimal solaneros. Nanging ketenaran dheweke kalebu ing saindenging Spanyol. Pemenang penghargaan sing ora kaetung, dheweke wis ana ing buku kaping lima kanthi judhul Sing kedher amarga bungah lan resik. Yaiku a kompilasi produksi puisi dikembangake luwih saka patang puluh taun. Kalebu karya pemenang penghargaan uga sawetara sing wis diterbitake ing buku sadurunge. Nanging umume ora diterbitake. Siji prestasi liyane kanggo dhaptar lan pangenalan tanpa wates kasebut.

Luis Diaz-Cacho Campillo

Anggota pendiri grup sastra Pan de Trigo La Solana wiwit digawe ing 1989, yaiku alderman saiki saka lokalitas. Nanging visibilitas politik lan tanggung jawab jabatane menehi dheweke wektu kanggo karir sastra sing misuwur.

Sampeyan uga anggota Asosiasi Panulis Castilla La Mancha. Dheweke wis nerbitake akeh buku dhewe lan uga akeh penyair lan panulis surya kayata Nemesio De Lara Guerrero lan Luis Romero de ilavila. Sawetara judhul yaiku Ing méga katunku (1994), Nggoleki jeneng sampeyan (1998), Layang tresna kanggo sampeyan (2001), Renungan wayahe (2004), Surat katresnan saka Toledo (2009) utawa Puisi urip saben dina (2010). Buku sing diterbitake paling anyar yaiku Surat katresnan kanggo Mavi (1992-2017).

Luis Romero saka Avila

Dheweke mesthi nulis, saliyane kanggo sing misuwur amarga seneng akting lan musik. Sampeyan uga anggota pendiri Quintería lan Pan de Trigo. Dheweke wis entuk luwih saka patang puluh penghargaan sastra lan wis nerbitake buku-buku puisi: Peparinge Cahya (1994), Gambar Urip (2004), … Uga ngimpi pabrik bebarengan karo kancane Luis Díaz-Cacho Campillo (2008), lan liya-liyane.

Miguel Garcia de Mora

Panulis, wartawan lan pujangga misuwur  Solanero kanthi adopsi, Miguel García de Mora Gallego uga dadi tokoh penting ing budaya solanera. Taun iki anake Gloria lan Luis Miguel padha diterbitake Dongeng lan dongeng katresnan lan tansah, gabungan saka akeh artikel diterbitake dening bapake sajrone 72 taun urip ing La Solana.

Carmen Hergueta

Panulis enom iki Dheweke minangka veteran sing wis ana ing literatur. Kanthi semangat lan kepinginan banget, dheweke wis nerbitake rong bagean saka siji trilogi sing wis nelukake para pamaca ing genre fantasi, lan uga buku crita. Lan dheweke duwe akeh proyek sing isih ana. Trilogi kasebut judhulé Sihir saka rong jagad lan, ngenteni rampung, ing 2015 bagean pertama diterbitake, Mripat kaca, lan taun kepungkur yaiku nomer loro, Ngimpi peteng. Y Mlaku liwat... iku cNyipta novel cekak, crita dawa lan sawetara crita cekak babagan akeh topik sing disenengi penulis.

Antonio García-Catalan

Panulis solanero liyane sing mentas nyedhiyakake buku. Sampeyan uga anggota Pan de Trigo, lan tulisane mesthi fokus ing produksi téater samubarang jinis: aktor, wayang, obyek, monolog, juru crita utawa drama radio. Dheweke wis nerbitake komedi, Limang jam karo Amancio, kanthi angguk cetha kanggo karya Delibes lan penulis negesake minangka "ora cocog karo teks asline."

Francisco Hergueta

Francisco Hergueta, Pelapis seumur hidup lan seneng maca lan penggemar genre fantasi, dheweke mutusake nulis crita dhewe lan saiki eksponen novel sejarah, fantasi lan petualangan paling apik. Hobi lan selera kasebut nggawe dheweke nggawe salah sawijining karakter sing biasane dadi penggemar genre, bajak laut Ernesto Sacromonte. Petualangane ing abad kaping XNUMX dikembangake ing rong buku kanthi irah-irahan Aku sumpah setya marang sampeyan y Aku sumpah dendam, kanthi subtitle Legenda Ernesto Sacromonte.

Gaya Rambut Tomi

Iki Madrilenian kanthi lair nanging solanera saka umur yaiku Filolog Inggris lan menang hadiah nasional pertama kanggo narasi nalika yuswa pitulas taun. Lan bubar wis ditampilake a crita bocah pionir, bilingual, gambaran dening Isabel Carmona lan teknologi kasunyatan ditambah kanthi irah-irahan Sing Ketemu (Pasrawungan). Iki ditujokake kanggo bocah-bocah saka antarane 7 nganti 12 taun lan nawakake kamungkinan kanggo ngrungokake teks ing rong basa kasebut kanthi gantian.

Mariola Diaz-Cano Arevalo

Oui, c'est moi lan aku nembe tekan klub penulis solaneros iki. Aku debut ing jagad sastra kanthi novel pertama sing diterbitake, Marie. Nanging ana liyane akeh sing ditundha. Ejaan lan proofreader gaya uga penerjemah lan kanthi ilmu nyunting, aku nulis kaya wong liya wiwit cilik. Ing stroke saka begja apa tegese Marie uga ilusi wong sing, sanajan wis pirang-pirang taun nulis, kayane bubar diwiwiti.

Jeneng liyane

Amarga ana akeh liyane kaya dheweke kronisial resmi La Solana, sejarawan lan wartawan Paulino Sánchez, institusi lokal sing wis pensiun taun iki. Dheweke uga panulis enom Julián Simón, sing bubar diwenehi Gunung Mediterania, panjaluk babagan kekayaan alam sing ana ing sekitar kita. Utawa pujangga misuwur Isabella del rey, kanthi bukune paling anyar kanthi judhul Ayat sekolah.

Bisa uga aku ninggalake sawetara liyane lan aku njaluk ngapura. Aku ngarep-arep terus nulis artikel babagan panulis srengenge mbesuk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.