Panulis independen III: 10 pitakon kanggo Jorge Moreno saka Madrid

Foto duweni Jorge Moreno.

Aku nggawa sing anyar panulis independen sing pantes dilacak. Kanthi wis ngrekam trek lan sawetara ulasan sing apik banget, George Moreno wangsulan aku kanggo 10 pitakon ndhuwur kabeh sethitik: sing pengaruhe, panulis lan buku favorit, sing hobi Minangka maca lan panulis, sampeyan proyek lan sing pamanggih babagan jagad penerbitan kompleks ing umum. Matur suwun amarga wis entuk wektu lan aku nambah manawa maca kanthi eksklusif kabeh buku sampeyan wis ana rasa seneng lan wektu sing nyenengake. Kanggo ngerteni musim panas iki.

George Moreno

Jorge Moreno lair ing 1973 lan wiwit iku jelas: Aku pengin dadi penulis. Kanggo dheweke, kabeh sing kita weruh lan alami sajrone taun-taun kapisan urip gampang dibuwang saka memori kita lan dheweke nggunakake akeh wektu tanpa ngelingi apa sing dikarepake lan kanthi rumangsa wis lali soko penting.

Nalika dheweke nyedhaki patang puluh putrane lair lan, bisa uga amarga cedhak karo bayi sing anyar, dheweke eling: "Panulis, aku kepengin dadi penulis! Yaiku sing! ". Dadi dheweke nulis maneh lan wiwit nuduhake apa sing bakal kedadeyan lan, ora ana kemungkinan, sawetara pengin maca liyane.

Dheweke wis nerbitake 3 buku: Buku harian pendongeng, a kompilasi crita ditulis luwih saka rong puluh taun kanthi crita kabeh jinis lan uga versi ing Inggris. Lan 2 novel: Rong menit, siji komedi kanthi sentuhan romantis ing endi protagonis, biyen kanggo kabeh kesalahan, ora bisa nganggep yen kabegjan bakal milih dheweke. Uga duwe versi ing italiano; lan Tanpa identitas, liyane komedi sing nyampurake intrik, katresnan lan humor, ing endi ana pria lan wanita ketemu sing ora ngelingi babagan biyen lan nyoba nemokake identitase nalika isih mangu-mangu apa apike.

10 pitakon

  1. Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Aku ora yakin dheweke sing pertama, nanging sing dakeling-eling asale saka Steamboat, lan kudune Friar Perico lan kuldine o Bajak laut tick. Mula kabeh diwiwiti ...

Kenanganku uga kesusu karo crita pertamane. Aku mbayangno bakal ana sing sadurunge, nanging sing dakeling-eling yaiku nalika aku umur 11 taun karangan ing sekolah babagan preinan. Aku nggawe crita petualangan babagan preinan lan esuke guru takon sapa Jorge Moreno. Aku ragu-ragu nalika ngangkat tanganku utawa main mati. Pungkasane aku njupuk. Dakkira sikilku isih tetep goyang. Dheweke pengin menehi selamat, amarga wis asli lan nglipur. Mula isih padha geter marang aku.

  1. Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

Sing pertama gawe kaget aku yaiku Sinué wong Mesirdening Mika Valtari. Aku rumangsa umur 14 taun nalika maca lan elinga yen iki kaping pisanan nganggo basa diwasa. Aku rumangsa kesengsem karo kuwi.

  1. Sapa penulis favorit sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

Sing ora mungkin: Eduardo Mendoza, Stephen King, Haruki Murakami, Rayi Bradbury, Juan Jose Mil, Santiago posteguillo. Lan yen dakpikirake, mesthine bakal akeh sing metu.

  1. Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

Ketemu ora. Karakter sing dakwaca kalebu ing jagad liyane, dikunci ing buku lan kalebu crita. Aku ora bisa mbayangake dheweke ing kasunyatan.

Tulis uga. Dheweke saka liyane, digawe dening liyane, aku luwih seneng maca.

  1. Apa mania babagan nulis utawa maca?

Kanggo nulis Aku seneng dewekan, lan kajaba iku ora ana liyane. Kanggo maca, Aku ora seneng ninggali buku sing durung rampung.

  1. Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

Wektu paling apik kanggo nulis yaiku yen aku duwe wektu, kita ora nyia-nyiakake wektu luang, sanajan aku ngerti yen sing paling disenengi yaiku esuk esuk. Bakal amarga kasepen lan kasepen.

Kanggo maca, wayahe sing dakkarepake yaiku ing pantai, kapan wae lan ora ana urusan mbesuk. Dadi aku maca yen bisa.

  1. Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panganggit?

Aku nganggep sing paling akeh pengaruhe yaiku Gambar placeholder Eduardo Mendoza. Ing lembaga kasebut, dikirimi supaya maca Labirin saka zaitun. Aku entuk wangsit: buku lucu uga sastra. Aku ngerti yen sing paling disenengi yaiku nulis crita lucu.

  1. Genre favorit sampeyan?

Komedi, misteri, intrik, crita tanpa luwih.

  1. Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

Aku lagi maca Liyane sing ana ing sampeyan, dening Juan Ballester.

Minangka kanggo nulis aku ngrampungake novel junior babagan bocah wadon umur nembelas taun sing rumangsa ora sopan lan ora cocog lan ora ngerti apa-apa bab uripe, sing dipeksa lunga menyang pantai sawetara dina ing ngendi dheweke biyen musim panas bareng karo simbah, nalika dheweke luwih seneng tetep dikunci ing kamare tanpa ndeleng sapa. Banjur dadi menarik lan nyenengake, tenan.

  1. Miturut sampeyan, kepiye adegan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

Wingi aku krungu ing radio yen luwih saka 2017 buku wis diterbitake ing taun 87.000. Buktine posting gampang. Adol, waca, sing pengin diterbitake maneh, dheweke pengin maca maneh, kayane luwih rumit. Untunge kanthi nerbitake dhewe lan jagad global, nerbitake lan nggawe sampeyan ngerti luwih gampang saka sadurunge. Pungkasane sampeyan gumantung karo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.