Panulis independen II. Gabriel Romero de Ávila. 10 pitakon

Artikel kapindho sing khusus kanggo penulis independen. Dina iki aku duwe Gabriel Romero saka Avila, uga oyot ing La Solana, nanging globetrotting banget lan saiki wis mapan Galicia, ing jejere jembatan Rande. Panganggit saka Ratu Setan Kali Isis, uga kolaborasi minangka artikultur ing koran digital Vigo iku.

Ing test ing 10 pitakon Gabriel Romero de Ávila nyritakake babagan dheweke buku lan penulis favorit, pengaruhe, hobine, wacan, proyek lan pengalaman. Cekakipun, luwih becik nemokake swara sastra luwih akeh.

Sapa Gabriel Romero de ilavila?

Aku lair ing Madrid, disinaoni Kedokteran lan aku wis urip ing Leeds, Newcastle, Tenerife lan Pontevedra, pungkasane manggon ing Vigo, nanging aku ora bisa mandheg lelungan.

Ratu Setan Kali Isis

Ing wulan kapisan taun 1852 Kerajaan Inggris lan Uthmaniyah ngupayakake duwe negara sing apik Nilidia. Dheweke bakal bakal ngerti yen perang iki ora bakal gampang, nalika gelut kanggo jiwa lan lurung-lurung ing kutha basser campur tangan elek kutuk, siji peninggalan kanthi kekuwatan gaib, gubernur sing tresna karo wanita barat, garwa sing disenengi, a tukang sihir pro-perbudakan, bajak laut saka kali Isis, jaket abang, monsters ngipi elek lan Allan Quatermain.

10 pitakon

1. Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Ing omahku mesthi ana akeh buku. Aku gedhe karo crita saka Andersen, dongeng saka Samaniego lan novel petualangan saka Jules Verne, Arthur Conan Doyle lan Emilio Salgari. Nalika semana sadurunge ilmu komputer, nalika kita kabeh ora duwe dosa, mung ana rong saluran televisi lan niat jahat yaiku nonton rong film berlian kasebut.

Crita pertama sing tak tulis yaiku a salinan lucu Sherlock Holmes, ing ngendi dheweke mung ngganti jeneng karakter lan alur ora bisa ditemokake. Aku nggawe karo mesin tik lawas bapakku lan sawetara lembar notebook gedhe, banjur dheweke bakal nulungi aku staple. Aku isih nyimpen ing omah (mung kanggo nilai nostalgia, amarga pancen nggegirisi).

2. Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

Minangka wong enom aku maca sandokan, novel sing paling gawe kagetku suwene pirang-pirang taun, amarga nuduhake manawa wong jahat luwih kompleks tinimbang bocah-bocah sing apik, lan kadang-kadang dheweke duwe sebab luwih akeh kanggo nindakake apa sing ditindakake. Wiwit kuwi teka karepku kanggo segara. Banjur aku ngerti yen aku malah ngelu ing kapal Retiro, lan aku ora bisa dadi bajak laut ing Malaysia. Dadi aku miwiti nulis.

3. Sapa penulis favorit sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

Antarane klasik dheweke kelangan aku Salgari lan Hemingway. Nanging aku uga seneng karo wong liya, kayadene Steinbeck, Zweig, sabatini utawa Anthony Hope.

Antarane favoritku saiki yaiku Vazquez-Figueroa, Pérez-Reverte y Javier Reverte. Aku uga ngetutake E kanthi raketspido Freire lan Máxim Huerta. WISkirangandro Baricco iku luar biasa.

Masalah utama kula yaiku golek papan ing omah kanggo njupuk buku liyane. Aku ora duwe rak gratis maneh, ora butuh wektu kanggo maca luwih lengkap. Yen ana wong sing isih duwe barang-barang kasebut, coba dakkirake.

4. Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

Salah sawijining karakter paling apik ing sastra saiki yaiku Diego Alatriste: mulya lan heroik, kanthi fatalisme jamane. Ngambah cedhak Lorenzo Falco, sing main karo kabeh pihak lan ora duwe daya tarik 007.

5. Apa hobi nalika nulis utawa maca?

Nalika maca, aku cenderung ora sabar banget. Aku ora bisa ngrampungake buku sing ora ana gandhengane karo aku. Iki sing diarani "tes 50 kaca": yen ing papan kasebut aku ora nemokake elemen sing dakkarepake, mula aku ora cukup sabar kanggo terus.

Nalika nulis, kurang luwih padha uga sing dakalami. Mula, aku duwe ewonan novel, nanging pemilihan alami mung nggawe sing paling apik (utawa mutasi sing bisa adaptasi karo lingkungan).

6. Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

Sanajan wis gedhe tanpa komputasi, saiki aku wis dadi kecanduan teknologi anyar, lan matur nuwun kanggo wong-wong mau, aku bisa maca kapan wae: Aku nggawa buku ing ponsel utawa tablet lan nggunakake kesempatan apa wae. Malah ing mobil, matur nuwun kanggo buku audio, sing dadi penemuan paling apik ing taun-taun pungkasan.

Kanthi nulis, kedadeyan sing padha karo aku: ora ana wayahe ilang.

7. Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panganggit?

Aku wis mutusake ora bakal menehi jeneng Salgari maneh, mula saiki aku bakal mbaleni maneh Hemingway: ora ana sing nguwasani dialog (lan nggawe bisu) kaya dheweke. Saben kaca kasebut kebak sihir. Lan mulang aku crita sing apik bisa dikandhakake ing papan sing sithik.

8. Genre favorit sampeyan?

Aku maca macem-macem jinis, nanging aku seneng novel petualangan lan lelungans. Uga ing novel sejarah lan genre noir. Sanajan rada sopan santun, nanging ora kakehan.

9. Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

Taun iki aku miwiti teknik "Kapal Sastra": lebokake siji euro ing pot kanggo saben buku sing sampeyan waca, lan dhuwit kasebut mung bisa dijupuk ing pungkasan taun, lan mung bisa digunakake kanggo buku liyane. Nganti saiki aku wis ngirit 20 euro ing taun iki, mula kecanduanku bakal terus saya gedhe. Saiki aku miwiti Scaramouchedening Rafael Sabatini; Y Kembang gurundening Waris Dirie.

Babagan nulis, aku nyelidiki babar pisan suku nomaden saka ara-ara samun Sahara, panyebaran agama Islam ing wilayah kasebut lan konfrontasi ing antarane Corsair barbar lan ksatria Malta. Aku bisa duwe novel siyap. Utawa rong puluh, amarga masalah kasebut bakal adoh banget.

10. Kepiye sampeyan mikir babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

Wis akeh kaluwihan lan sawetara kekurangan. Internet menehi aksesibilitas kanggo panulis sing saiki bisa ngubungi penerbit, nerbitake dhewe, promosi, nuduhake karya, lan liya-liyane. Jagad sastra saya owah, nanging pamaca uga wis owah. Kita kabeh sinau aturan anyar, kadang-kadang kanthi cepet. Nanging mesthine minangka wektu sing apik. Ora ana kegiyatan kaya saiki, mula akeh panulis lan akeh sing kudu ditindakake. Lan aku seneng banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.