Panulis hebat sing homo

Federico Garcia Lorca

Durung suwe iki, homoseksual ngalami tekanan sing saiki ora adoh banget karo toleransi (paling ora babagan Kulon).

Lan literatur, wiwit jaman biyen, dadi salah sawijining kaca pangilon paling apik kanggo para panulis sing duwe crita sanajan dheweke nindakake kanthi cara sing ora jelas, mesthine ora jelas ing sawetara kasus. Iki panulis gedhe sing homo dheweke dadi "kambing hitam" sing ora adil ing jaman, sanajan ana ide-ide tartamtu sing mbebayani, kemungkinan nyoroti lan menehi inspirasi kanggo generasi mbesuk luwih gedhe.

Federico Garcia Lorca

Urip katresnan siji panulis Spanyol paling penting ing abad kaping-XNUMX terus disambung karo luwih saka siji dugaan, kalebu gambar saka Salvador Dalí minangka katresnan platonic sing penulis Granada ora nate tundhuk. Lirik homoerotik saka Diván del tamarit utawa Sonnets cinta peteng (diterbitake sawise tiwase penulis) yaiku sawetara conto hipersensitivitas pujangga generasi 27, sing eksekusi tanggal 18 Agustus 1936 ing sacedhake kutha de Viznar amarga ideologi sosialis, status Mason bisa uga lan karakter homoseksual, kaya sing dikonfirmasi laporan sing digawe ing Granada ing taun 1965 lan dirilis ing 2015.

Oscar Wilde

Oscar Wilde

Oscar Wilde, salah sawijining penulis homoseksual paling misuwur ing sejarah.

Pengaruh saka exuberance lan femininity sastra Yunani, panulis saka Gambar Dorian Grey Dheweke dadi sumber skandal ing Inggris Victoria sawise dituduh liwat pelacur, sawijining aspek sing ditemokake bapakne kekasih, Marquis Lord Alfred Douglas, lan sebab kenapa Wilde ngentekake kerja paksa rong taun. Wektu sing biyen nulis huruf De profundis, sing dituju kanggo John Sholto Douglas, bapak bangsawan sing maha tresna. Pengaruh sing jelas kanggo panulis liyane jaman semana kayata García Lorca sing kasebut lan uga intelektual Jepang mbesuk kayata. . .

Yukio mishima

Panulis Pengakuan topeng, novel ing endi protagonis enom, sing dipengaruhi dening eyange, nemokake kecenderungan homoseksual sing ditindhes nganti saiki, minangka salah sawijining pangerten sing salah nalika dheweke ana hubungane karo masarakat sing dheweke ora nate ditampa. Kekasih laut, konsep mati utawa jinis minangka rute uwal kanggo manungsa, Mishima mung duwe hubungan karo wong liya nalika lelungan, ing Jepang ditolak dening komunisme sing ora nate weruh dheweke kanthi mripat sing apik lan dheweke bakal rumangsa kondhang kanggo omah-omah karo bocah enom Yoko Sugiyama, sanajan panulis negesake manawa luwih saka siji kesempatan ora gelem ngidini wanita ing uripe bisa maca makarya

Marcel Proust

Marcel Proust

Panulis Prancis kasebut sensitif banget yen dheweke meh ora lair, pungkasane dadi intelektual sing hipersensitivitas, miturut akeh, nganti awake dhewe ora bisa nahan. Kang hubungan karo komposer operasional Venezuelan Reynaldo Hahn wiwit taun 1894 bakal dadi sumber inspirasi sing jelas kanggo sawetara wacana karya agung, Nggoleki Wektu Ilang, novel pertama sing ngomong kanthi terang babagan homoseksualitas sing ditindhes dening masarakat nalika semana. Kaya sing wis dingerteni, Proust durung ngrampungake kerja amarga bronkitis sing pungkasane urip ing taun 1922.

Truman Capote

Truman Capote

Panulis kanggo majalah Playboy, harlequin saka masarakat dhuwur Amerika ing taun 60-an lan panulis karya mitos kaya sarapan karo Intan utawa Darah Dingin, Capote sing kesepian yaiku a panulis homoseksual kanthi terang-terangan ing crita tresnane ora ana kekurangan crita kuning kayata kepincut karo salah sawijining pembunuh ing In Cold Blood, karya paling gedhe lan landasan literatur non-fiksi. Panulis dimainake ing layar amba dening Philip Seymour Hoffman, aktor sing dheweke nuwuhake pungkasan tragis sing padha amarga overdosis.

Reinaldo Arenas

Karakter uga diadaptasi ing bioskop ing kulit Javier Bardem, Arenas dadi putra sing ora sopan saka Kuba sing warna, intelektual lan libertine sing bakal dikepengake diktator Castro, mulane penulis Kuba ninggalake negarane kanggo manggon ing New York, ing kono dheweke bunuh diri ing taun 1990 sawise telung taun nglawan AIDS. Kanggo keturunan, ana karya kayata Celestino sadurunge esuke, sumbu utamane yaiku ibune, minangka muse saka wong tani Kuba sing sensitivitas bocah cilik liwat bolongan ing bumi.

Iki panulis gedhe sing homo Dheweke nyoba nggambarake bagean kasunyatan sing didhelikake ing karya sing wis ngluwihi karya agung, prekursor seni gay sing relatif kontemporer lan, utamane, sawijining literatur sing ora ngerti kecenderungan seksual, nanging pelanggaran murni.

Panulis endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   blogdtests ngandika

    Wigati
    Matur nuwun kanggo info.
    Aku mikir ana kesalahan ing tanggal romansa Prouts.
    regards

    1.    Kaki Alberto ngandika

      Ya, aku nyelehake 8 tinimbang 9. Matur suwun! Kabeh sing paling apik.

  2.   Jose Perez ngandika

    Aku terus terang, nanging penolakan Lemebel amarga homoseksualitas minangka perkara paling bodho sing dakwaca, kecenderungan seksual saka individu ora ana gandhengane karo kualitase minangka panulis. Panulis hebat wis homoseksual, kalebu Truman Capote, Marcel Proust, Reinaldo Arenas, Federico García Lorca, Yukio Mishima lan Oscar Wilde. Hemigway uga ngakoni homoseksualitas. Panulis kasebut bisa uga duwe bakat lan intelijen sing luwih unggul tinimbang sing nolak Lemebel

  3.   Gustavo Daniel ngandika

    Sing paling gedhe sing katon OSCAR saya adoh.

bool (bener)