Panulis Amerika Paling Apik

panulis Amerika paling

Sanajan duwe sejarah sing luwih cekak dibandhingake karo negara-negara ing bawana lawas, Amerika Serikat nemtokake bagean saka kahanan saiki ing Kulon. Évolusi sing kasebut panulis Amerika paling wis dibayangke sajrone 200 taun kepungkur sing nduweni peranan penting ing budaya lan pamikiran negara sing saiki dipimpin dening Donald Trump.

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Dianggep salah siji saka panulis gedhe abad kaping XNUMXHemingway minangka petualang, wong sing bisa nemokake papan anyar ing saindenging jagad liwat crita. Sangat terinspirasi saka apa sing diarani "generasi ilang" sing digawe saka wong-wong asing sing, kaya dheweke, perang ing Perang Dunia Pertama, Hemingway ngekspor gambar Spanyol sing crita kasebut ing bukune shindig, kamulyane ibukutha Prancis saka Paris minangka pesta utawa pemandangan Afrika saka Udan salju Kilimanjaro. Semangat kanggo segara bakal nggawa dheweke menyang Kuba, ing ngendi dheweke bakal nulis karya sing paling misuwur, Wong tuwa lan segara, diterbitake ing 1952. Setahun mengko, penulis bakal menang Hadiah Nobel ing Sastra kanggo ngakoni kabeh karir.

William Faulkner

William Faulkner

Pemenang Hadiah Nobel Sastra ing taun 1949, Faulkner kalebu salah sawijine Amerika modernis modern sastra kanthi nggunakake teknik narasi saka penulis Eropa kayata Virginia Woolf utawa James Joyce. Pakaryanipun, kanthi ciri leksikon sing tliti, ukara dawa lan eksperimen anyar kayata monolog interior, kalebu karya kayata Swara lan nepsu, pusaté kulawarga Compson sing wis bosok, utawa loro crita sing ana gandhengane Wit kurma liar, saliyane karo tanpa wates crita cekak kalebu ing koleksine Crita sing diklumpukake.

Mark Twain

Mark Twain

Dianggep dening William Faulkner minangka "bapak literatur Amerika", Twain minangka salah sawijining pangarang hebat ing jamane, utamane sawise diterbitake crita satirical Frog jumping sing misuwur ing Calaveras County ing taun 1865, sing narik kawigatene kabeh negara . Ditondoi kanthi kritik tumrap jagad diwasa sing luwih adhem lan luwih individualis, karya Twain ninggali novel ikonik kaya Pangeran lan Pauper o Petualangan Tom Sawyer, sing diikuti karo terusan The Adventures of Huckleberry Finn.

Emily Dickinson

Emily Dickinson

150 taun kepungkur, adegan literatur ora ngerti para panulis wanita, sawijining kahanan sing bakal mbebayani babagan eksistensi salah sawijine pujangga gedhe sejarah: Emily Dickinson. Eksentrik lan dilindhungi undhang-undhang, panganggit nggunakake pirang-pirang taun suwene dheweke dikunci ing ruangan sing dikempal 1800 geguritan kang mung rolas diterbitake sak umur. Untunge, wektu wis ngidini kita ngluwari sawetara karya paling gedhe Dickinson, kabeh dipengaruhi dening katresnan, humor utawa Injil lan ditondoi kanthi garis cekak utawa sajak ora sampurna sing nyebabake sawetara editor ngowahi geguritan sing diterbitake.

Harper lee

Harper-Lee

Sanajan ora duwe bibliografi sing akeh, Lee aken nggawe salah sawijining karya sastra Amerika sing hebat: Pateni Mockingbird. Minangka asil saka kanak-kanak sing ditandhani karo uji coba, bapake melu lan dheweke diiringi kancane Truman Capote, Lee mratelakake bagean saka wawasane babagan topik kayata rasisme utawa machismo kanggo karya sing ngunggulake tokoh protagonis, pengacara Atticus Finch, nggawe dheweke dadi pahlawan ras nasional sing dibutuhake sajrone dasawarsa kayata taun 60an. Draf karya kaping pisanan, Bukak lan kirim sentry, diterbitake ing 2015, setaun sadurunge Lee tilar donya.

Truman Capote

Ing dina kaya saiki Truman Capote tilar donya

Eksentrik lan khusus, Capote tansaya gedhe ing macem-macem peternakan ing Amerika Serikat kidul ing ngendi dheweke wiwit nulis minangka cara kanggo ngatasi isolasi. Wis nalika remaja, sukses crita pertama nggawe dheweke julukan "murid Poe", sawijining panggung sing ana gandhengane karo sukses Sarapan karo inten, diterbitake taun 1958 lan diadaptasi ing bioskop ing taun 1961. Nanging, kasuksesane bakal gedhe Getih kadhemen, diterbitake ing taun 1966 investigasi ekstensif sing nggawe pilar «jurnalisme anyar» sing diarani.

John Steinbeck

John Steinbeck

Urip Steinbeck bisa menehi inspirasi kanggo buku dhewe: wiwit saka pakaryan ing peternakan California nalika kontak karo kasunyatan para imigran, nganti pengalaman ing New York sing melu pambangunan Taman Madison Square, John Steinbeck pungkasane mandheg. California, ing ngendi sawise entuk keuntungan sosial karo garwane, dheweke wiwit nulis sawetara karya paling gedhe. Antarane sing paling penting yaiku Wetan eden, Mutiara utawa, utamane, Anggur Murka, Sinar-X saka Depresi Gedhe yen ing taun 30-an nyebabake akeh kulawarga saka pedalaman Amerika Serikat kanggo pindhah menyang California, nganggep minangka wilayah sing duwe kesempatan. Panulis menang Hadiah Nobel ing Sastra ing 1962.

Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe

Sadurunge kabeh panulis Amerika ing abad kaping XNUMX, Poe nyebar wiji saka panulis mandhiri, utawa wong sing ngaku urip ing tulisane ing ndhuwur liyane. Ditandhani bocah cilik, kecanduan alkohol lan obat-obatan utawa macem-macem upaya bunuh diri, Poe ngetokake bagean jagad raya ing pirang-pirang crita kayata Bug Emas o Ora ditemokake produk sing bakal madeg dhasar Sastra Fantastic dileksanakake dening penulis liyane taun mengko.

Stephen King

Stephen King

Yen ana pangarang kontemporer sing bisa ngowahi rasa wedi sing paling penting saka manungsa, yaiku Stephen King, «master teror»Lan panganggit nganti sèket karya sing wis sukses ing masarakat. Sanajan cara sing ora biasa nalika nulis novel wis dikritik dening para ahli, King wis bisa nggawe karya kayata Manggung, It, Kuburan kewan, Carrie o Cahyaklasik klasik sastra horor modern, sing paling diadaptasi ing layar amba kanthi sukses ing box office.

Apa penulis Amerika sing paling apik kanggo sampeyan? Bukune sing endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Joel ngandika

    Bapak kasebut bakal ngilangi novel kriminal saiki, James Ellroy.