Proyek Hogarth Shakespeare. Panulis Apik Ngarang Karya Shakespeare

El Proyek Hogarth Shakespeare diwiwiti kanthi tujuan nulis ulang literatur Shakespeare kanggo umum abad XXI. Minangka bagean saka pahargyan Pengetan 400 taun sedane ing 2016. Sing tanggung jawab ngetok lawang panulis kondhang ngusulake melu a nyemak karya sing paling dhasar.

Asil kasebut wiwit bisa dideleng saka 2015 lan bakal bertahan nganti 2021. Panulis kasebut Margaret Atwood (Prahara), Howard Jacobson (Tukang dagang ing Venesia), Anne tyler (Taming saka Shrew), Tracy chevalier (Othello), Jeanette winterson (Dongeng Mangsa Mangsa), Gillian flynn (Hamlet) Y Edward St Aubyn (Raja Lear) lan Jo Nesbø (Macbeth). Iki minangka gambaran babagan apa sing wis bisa diwaca lan durung bisa diterbitake.

Hogarth Press

Virginia Wolf lan garwane Leonard dheweke ngedegake omah penerbitan Hogarth Press en 1917 ing ruang tamu sing uga padha nyithak. Omah kasebut yaiku Omah Hogarth lan dununge ana ing Richmond, London. Karya pertama yaiku penulis, nanging bisnis tuwuh lan wiwit nerbitake karya-karya saka kalangan intelektual Bloomsbury, sing dadi bagean kasebut.

Diterbitake

Jeanette winterson

Winterson ngluncurake inisiatif karo Kesenjangan wektu, versi apa Dongeng Mangsa Mangsa. Klasik Shakespeare nyritakake babagan Leontes, raja Sisilia, sing nolak bojone Hermione dibuta dening cemburu. Kanthi dheweke, Leontes uga bakal kelangan putrine Perdita, sing dheweke rek, lan kanca sing paling apik, Polyxenes, Raja Bohemia. Keputusan sampeyan bakal nggawe sampeyan sedina muput banget.

Mula Winterson nggawe novel kanthi nggabungake crita mikro beda paraga kasebut nggawe dheweke luwih mewah, nanging kanthi kepinginan manungsa supaya bisa nulis maneh jaman kepungkur kanggo nambani kesalahan.

Margaret Atwood

Panulis sing misuwur, dadi modis saiki, nggawe maneh Prahara en Wiji penyihir, novel sing ngomong babagan kekuwatan tembung. Atwood ngusulake crita babagan Felix Fletcher, umur sèket taun sing nyawisake awake dhewe ngatur pagelaran teater ing kunjara.

Panulis Felix milih tansah Shakespeare lan taun iki dheweke ngusulake Prahara. Liwat tembung universal karya sing ngomong babagan dendam Para tahanan Fletcher nggawe pribadi. Nanging Felix uga bisa males karo sapa wae sing ngrusak dheweke ing jaman biyen nalika perdana main kasebut.

Anne tyler

Penulis nawakake visi dheweke babagan Taming saka Shrew ing iki Cuka jantung. Sanalika, njupuk kauntungan kanggo ngatasi rong masalah kontemporer: kahanan imigran lan emansipasi wanita.

Protagonis yaiku Kate battista, wong wadon ketoke yakin tenan ing awake dhewe, nanging sing durung yakin. Sebab kenapa kulawarga eksentrik sing kudu dijaga, karo bapak ilmuwan lan a adhine remaja lan aneh. Kajaba iku, ing taman kanak-kanak sing dianggo ing endi wae uga ora sehat. Bocah-bocah kasebut sungkem marang dheweke, nanging wong tuwane ora seneng banget karo tulus Kate ing panemu.

Nanging ing sawijining dina katon Pyoter Cherbakov, peneliti sing nulungi bapake ing laboratorium. Yaiku wong neneko lan ijin omahmu arep kadaluwarsa lan sampeyan bakal diusir metu saka negara kasebut kajaba sampeyan ora duwe alasan kulawarga kanggo nginep. Nanging Dr. Battista nggawe solusi cerdas sing ora setuju karo Kate.

Isih teka

Tracy chevalier

Kanthi tanggal terbitan wulan iki, Chevalier nampilake versi Othello en Bocah anyar. Judhul nuduhake osei kokote, putra diplomat saka Ghana, sing miwiti taun enem ing sekolah. Kita mlebu Washington ing taun 70an lan Osei, saliyane nyoba nggabungake lan golek kanca, yaiku unik lanang ireng saka sekolah. Nggawe kanca karo Dee, bocah wadon sing paling populer, nanging Ian, kanca liyane sing liyane, mutusake bakal ngilangi kekancan kasebut.

Jo Nesbø

Publikasi ing Spanyol dijadwalake kaping pisanan april. Panulis Norwegia nggawe versi sing paling angel Macbeth, sing mapan ing kutha industri udan lan ing taun 70an. Protagonis yaiku inspektur polisi, Macbeth, sing paling apik lan paling dihargai karo kanca-kancane, nanging uga sing paling akeh ambisius, ngrusak lan paranoid, masalah alkohol lan obat-obatan.

Kanggo sawijining Pertarungan kekuwatan karo kanca-kancane dhewe, bos lan kanca sing setya, dheweke melu gelut mesakake para panggedhe obat plus sing saka politikus pepindhan Lan yen ora cukup, ana hubungane karo Lady Macbeth, kekasihe, yaiku pemilik saka casino.

harry jacobson, Edward St AubynGillian flynn

Shylock jenengku versi penulis iki saka Tukang dagang ing Venesia, sing durung dikirim ing kene. Lan uga ditundha Dunbar, Raja Lear dibukak maneh dening Edwart St. Aubyn, lan Hamlet de Gillian flynn, sing dijadwalake kanggo 2021.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.