Kanthi téater ing getih. Panganggit, aktris lan sutradara kancaku Mari Carmen Rodríguez.

Menara greja Santa Catalina. La Solana (Ciudad Real). Foto (c) Mariola Díaz-Cano.

Dina iki sampeyan bakal ngidini aku ninggalake ulasan, perayaan, warta utawa ulasan literatur gedhe ing wingi, dina iki lan sesuk. Ing Paskah kepungkur, wong menyang kutha lan biasane sambung maneh karo kanca-kanca sing isih sedhela. TO salah sawijining kanca, wiwit jaman kanak-kanak, artikel iki darmabakti.

Nganggo téater ing getih lan dadi penulis, aktris lan direktur karyane, saliyane adaptasi utawa melu liyane. Minangka kasus sampeyan, mesthine bakal akeh liyane. Pemain playon anonim saka pirang-pirang panggonan liyane, ora dingerteni kanggo masarakat umum nanging dheweke misuwur banget. Bisa dingerteni amarga ora ana idiosyncrasy kutha lan pedunung lan sing bisa nggambarake lan nggambarake ing karya telung arah. Kaya Mari Carmen Rodríguez. Dadi kanggo kabeh.

Wiwitan

Aku kenal karo Mari Carmen wiwit umur pitung taun lan aku teka dadi siswa anyar ing sekolah San Luis Gonzaga ing kutha ku. Ayo dadi sawetara nalika kepungkur. Ing umur kasebut, lan amarga isih anyar, kabeh bakal adaptasi, ketemu karo bocah-bocah wadon liyane lan nggawe kanca pertama. Ing San Luis Gonzaga banjur ora kecampur lan dikendhaleni dening Putri Putri. Kenangan sing jelas banget saka dheweke yaiku 3º EGB nonton dheweke nulis ing papan nalika Suster Emilia sing luar biasa nggawe kita metu. Mari Carmen yaiku tangan kiwa lan aku seneng banget ndeleng dheweke.

Mengko, nuduhake kapercayan lan kreativitas, kanggo pesta sekolah nalika Natal utawa pungkasan taun, Mari Carmen tanggung jawab nulis lakonane dhewe. Uga, Aku milih pemeran ing antarane kita pengin melu lan menehi karakter persis miturut kepribadian kita (lan tampilan). Mesthi wae dheweke nuntun kita lan uga duwe peran sekunder nanging kanthi bobote.

Dheweke biyen menehi peran marang bocah lanang sing tampan lan apikan yaiku pacar, kanca utawa nulungi protagonis. Amarga mesthi lKarakter lanang sing digawe kaya klasik Yunani nanging mbalikke. Aku mung seneng ngecet kumis nganggo gabus sing wis kobong lan nganggo jaket lan dasi saka bapakku. Yen aku uga entuk selembar kertas kaya jerami pungkasan.

Judhul sing tetep dakeling-eling ing salah sawijining karya yaiku Racun nglawan racun, sing wis akeh ujar babagan apa sing bakal ditindakake. Ana mesthi ana sawetara misteri, angkara utawa kesalahan sing, lumrahe, pungkasane dirampungake lan apik.

Presente

Kanthi interpretasi ing getih, aku negesake manawa kebajikan Mari Carmen terus nulis karyane dhewe, ngarahake lan menehi interpretasi, saiki ing bengkel teater dhewe, Kaserol colosseum, ing asosiasi AFAMMER (Asosiasi Keluarga lan Wanita Pedesaan), sing dadi ketua. Kajaba iku, kalebu bagean saka perusahaan teater solanera Margarita Xirgu.

CV

Ing perusahaan Margarita Xirgu.

  • Atrabilisdening Laila Ripoll. Dheweke main gelisah lan meri jenenge Daria.
  • Kothak ijo. Monolog. Serangkaian karakter nyalahake nyiksa sing ditindakake ing Chili nalika Pinochet. Dheweke crita.
  • Dhik, dening Ignacio del Moral lan Verónica Fernandez. Aku bisa ndeleng dheweke kanthi trampil narjamahake Mari pemberontak.
  • Omahe Bernarda Alba, saka Lorca, dununge Martirio.
  • Sawetara katresnan sing ora matenidening Dulce Chacón. Monolog nglawan kekerasan gender.
Ing Asosiasi AFAMMER:
  • Sainetes sedulur Alvarez Quintero kayata Kamar cilik sakjam, Getih lemu, Pertarungan lan urusan katresnan.
  • Aku wong lanang, de Carlos Arniches.
  • Tembung ing wedhidening Antonio Buero Vallejo.
Pakaryan dhewe sing uga wis diwakili:
  • Shock Generasional.
  • Para Marujonas.
  • Kamar 204.

Adaptasi Zarzuelas minangka Pengadilan Firaun, Tembung kriya dara, Buta lan endhas gedhe o Wong sugih lan ateis dening Arniches.

Dadi ...

… Apa potret iki dadi inspirasi lan pangenalan kanggo kabeh penulis kaya dheweke. Lan sing paling penting, sampeyan kudu terus ngandelake kekancan sampeyan. Kita bisa uga pungkasane nindakake sesuatu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nurilau ngandika

    Artikel liyane kaya iki dibutuhake kanggo ngakoni sapa sing seneng banget babagan seni kanthi loma saka para hebat! Ole kanggo sampeyan Carmen! Lan matur nuwun, Mariola, ayo ngerti