Nalika muni musim panas nganggo 7 buku horor klasik lan kurang klasik

Musim panas wis teka. Pancen taun iki wis suwe saya suwe lan aku nikmati hawa anyep lan udan ing endi wae. Nanging saiki. Rawuh ing kalor, sing kanggoku identik karo teror lan neraka, sanajan aku lair tanggal 5 Juli. Bakal krasa kringet suwene rong utawa telung wulan suwene ing kahanan peteng lan kondisioner.

Nanging, iku sing disentuh. Lan kasunyatane, aku ora seneng wedi yen maca uga, nanging aku ngakoni manawa kadang-kadang ora lara lan akeh sing seneng seneng maca. Dadi kanggo menehi salam ing musim panas, dheweke bakal lunga sawetara judhul medeni. Klasik Revered saka Stoker, Poe utawa Stevenson, sawetara medeni ing Hispania Romawi lan sawetara campuran fiksi ilmiah kanthi rasa wedi atavistik.

Burrow saka Cacing Putih - Bram Stoker

Dracula bisa uga nglimputi sisa karya penulis Irlandia iki. Nanging Burrow saka Cacing Putih duwe bolongan khusus kanggo aku. Kontak pertama karo crita iki yaiku radiofonik Lan nalika dakwaca mengko, aku uga seneng banget. Nyatane, iki uga mengaruhi sawetara crita irengku.

Stoker wis diterbitake ing 1911, nalika dheweke wis lara banget lan ngalami kesulitan finansial sing serius. Dadi iku novel pungkasane amarga dheweke seda taun candhake. Ditulis manawa dheweke nulis kanthi pengaruh obat-obatan lan minangka legenda rekreasi ing Inggris Cacing Lambton. Yaiku jenenge makhluk setengah ula lan setengah naga, sing urip ndhelik ing telenging sumur. Stoker ngasilake aspek-aspek supranatural lan fantastis kasebut ing saliyane nggabungake plot liyane kanthi intrik, dendam lan romansa anyar.

Nanging ing latar mburi klasik gelut ing antarane ala lan ala, dipersonalisasi ing Adam salton, wong Australia sing sugih, lan Lady Arabella Maret, pepadhamu ing omah gedhong liyane ing tengah pedesaan Inggris lan wanita ayu kaya misterius lan, pungkasane, wujud cacing manungsa sing nggoda nanging agawe.

Ing taun 1988 direktur Inggris Ken Russell iya versi film cukup gratis karo Hugh Grant minangka paraga utama.

Neraka salju - Ismael Martínez Biurrun

Ditulis ing taun 2006 yaiku novel pertama saka panulis lan panulis skrip saka Pamplona iki. Ing crita kasebut dheweke crita babagan Caelius Rufus, veteran saka Legiun, mantan juru tulis ing pasukan Pompey Agung. Nanging saiki Celio urip ing kahanan teror permanen lan meh dadi edan. Dheweke pengin lali nanging dheweke uga pengin crita apa sing kedadeyan ing Hispania. Nalika ketemu karo veteran Legiun liyane, sing isih slamet saka kedadeyan nistha sing disekseni, pungkasane dheweke bisa nindakake.

Dadi kita ngerti apa sing kedadeyan ing mangsa mangsa 75 SM ing Hispania, nalika istirahat ing perang antarane Pompey lan pemberontak Sertorius. Kita bakal ngerti critane tribune susunan, wong sing kejiret ing antarane kasetyane marang Roma lan asal Basque. Ing pengeling-eling Celio, kita bakal melu misi sing ditindakake Arranes menyang gunung, ing kana dheweke lan para putrane bakal ketemu teror kuna sing ndhelikake jero alas.

Edan gotik - Maneka penulis

Omah penerbit Valdemar minangka pathokan ing literatur horor lan volume kasebut menehi pilihan 7 crita panganggit sing paling khas saka genre iki narasi gothic. Yaiku:

  • Maddalena utawa Nasib Florentine, dening Horace Walpole.
  • Nimfa saka banyu mancur, dening William Beckford.
  • Anaconda, dening Matthew G. Lewis.
  • Vampir, dening John W. Polidori.
  • Ing dadu, dening Thomas de Quincey.
  • Kastil Leixlip, dening Charles R. Maturin.
  • Ngimpi, dening Mary Shelley.

Nyerang tikus - James Herbert

Panulis Inggris iki makarya minangka penyanyi lan mengko minangka direktur seni saka agensi pariwara. Ing taun 1977, dheweke mutusake kanggo ngaturake kabeh tulisan. Dikenal utamane kanggo dianggo khusus kanggo genre horor. Sawetara novel-novel dheweke wis digawa menyang film, televisi, radio lan uga jagad game video, kaya iki.

Campuran saka novel medeni fiksi ilmiah lintang kewan iki, clurut, sing kanthi mutasi aneh, wis dadi makhluk gedhe lan gigantic sing mangan daging manungsa, nyerang kutha London lan ngrebut pedunung. Lan ganti episode horor, kita duwe analisis psikologis paraga lan critane, kayata homoseksual utawa perek, lsp. Iramae uga nyebabake ketegangan progresif sing bisa njebak pamaca.

Olala - Robert Louis Stevenson

Panulis Skotlandia sing hebat minangka klasik jinis liyane lan Olala yaiku ... a crita medeni diterbitake ing Koleksi Cerita Fantastic saka 1897Wong lanang lan dongeng lan dongeng liyane sing nyenengake, sing muncul sadurunge Kasus Aneh saka Dr.Jeckyl lan Pak Hyde.

Critane kalebu a subgenre banget populer sak periode Victoria, ing Shillingshocker, sing umume, disetel ing struktur angkara lan panganiaya. Protagonis yaiku a prajurit sing tatu, sing kesah menyang Spanyol kanggo pulih. Ing kana dheweke ketemu a wanita enom sing misterius lan apik banget, Olalla, putri sing dadi tuan rumah, lan bagean kulawarga sing ndhelik a rahasia nistha.

Bunder serigala - Antonio Calzado

Calzado minangka panulis Cordovan sing pindhah ing novel sejarah kanthi fantasi lan teror. Ing crita iki, paraga utama, Daniel, ngerti kepriye perkawinane nalika putrine mati. Dheweke nggawe kasepen dhewe nganti dheweke nampa surat saka sedulure Anxo, penjaga sipil ing desa Galicia, sing nawakake liburan ing kana. Daniel pindhah menyang omah gedhong sing diduweni dening simbah simbah, sing putrane kepengin banget karo lycanthropy. Banjur, dumadakan, serangkaian rajapati sing nyebabake kejiretane kutha kasebut.

Crita lengkap - Edgar Allan Poe

Lan kepiye Master Poe bisa ilang saka judhul medeni iki? Iki Crita lengkap klumpukne total pitung puluh ing antarane sing paling klasik kayata Naskah ditemokake ing botol, Berenice, Raja Wabah, Ligeia, Kadurjanan rue Morgue, Iblis ing menara lonceng, Gugur Dalem Usher, Eleonora, Sumur lan Pendulo, Ati Nyritakake, Topeng Mati Abang, Potret Oval, Kucing Ireng, Kumbang Emas Tong minyak amontillado.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.