Pamit kanggo Círculo de Lectores, sawise nem dekade nggawa buku menyang omah-omah Spanyol.

Círculo de Lectores wis tundhuk karo perusahaan sing bisa nggawa buku ing endi wae ing semenanjung sajrone 24 jam.

Teknologi kasebut ngganti cara ndeleng jagad lan kebiasaan ora rahasia. Iki uga mengaruhi pasar. Lan saiki dadi giliran sing paling disenengi kanggo akeh Círculo de Lectores.

Perusahaan sing didegake ing taun 1962 lan entuk Grupo Planeta limang taun kepungkur, wis meh sepuluh taun kapitunan.

Upaya nylametake perusahaan ing taun-taun pungkasan kanthi nyakup produk anyar sing ora ana gandhengane karo buku, model bisnis wis kesel: masalahe dudu produk sing ditawakake nanging model sales. Penjualan katalog wis ora ana artine ing masyarakat sing nyambung karo internet kanthi kapasitas logistik sing bisa nggawa pesenan ing endi wae ing semenanjung kanthi maksimal 48 jam tanpa kangelan.

Wingi, tanggal 6 November, jaringan komersial Círculo de Lectores, umume pensiunan sing nyebar buku nganggo kranjang blanja ing omah para pamaca, ora aktif. Bedane karo platform liyane sing adol buku ing internet? Círculo de Lectores nawakake distribusi sapisan wulan lan sisane (Amazon, Fnac, Casa del Libro…) sanalika. Kita urip ing wektu nalika layanan kasebut minangka regane sing ndadekake konsumen beda lan sewulan ngenteni nampa warta paling anyar saka penulis favorit sampeyan ora ditampa nalika sampeyan bisa entuk sajrone 24 jam.

Teknologi ngganti cara ndeleng kasunyatan, kepinginan, kebiasaan lan kabutuhan.

Jagad iki owah, bisnis saya beda, nanging kanthi cara liya utawa buku liyane terus tekan omah-omah Spanyol lan kabar apik yaiku konsumsi buku mundhak ing taun kepungkur miturut angka penjualan sektor penerbitan.

Sementara, Círculo de Lectores bakal terus, minangka platform penjualan online, saingan karo toko buku online anyar.

Sanajan kita maca nolak maca kanthi digital (buku digital mung nggambarake 5% penjualan buku ing Spanyol ing taun 2018), kasunyatane, nengsemake utawa ora amarga taun-taun Circle nyebarake crita ing omah-omah Spanyol, distribusi buku ing kréta blanja katon, ing masarakat digital iki, gambar sing kudu dieling-eling. Vintage kaya sing sampeyan ucapake ing jaman kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.