Pamit kanggo Juan Marsé. Tinjauan babagan karyane sing paling luar biasa

Kita wis pamitan karo Juan Marsé. Dheweke umur 87 taun lan dadi salah sawijining narator literatur kontemporer sing paling penting ing negara iki. Saka Barcelona, wis ilang saka kana uga. Ninggalake warisan lengkap judhul ora iso lali minangka Afternoons pungkasan karo Teresa, Yen dheweke ngandhani yen aku tiba utawa mantra The Shanghai, saliyane artikel, crita lan karya liyane. Pemenang saka Penghargaan Planet lan Cervantes, jenenge digandhengake karo narasi sing paling apik. Iki yaiku a nyemak menyang penggaweane.

Dikunci nganggo mung siji dolanan (1960)

Novel pertama de Juan Marsé minangka serangkaian karakter, tema, lan setelan berulang ing kabeh karya mengko. Iki nyritakake sawetara bocah enom kelas menengah, bocah-bocah saka kulawarga sing kena pengaruh perang sipil.

Sore pungkasan karo Teresa (1966)

Was Penghargaan Pustaka Singkat lan uga duweke sukses sing paling dikenal uga internasional. Kanthi karakter sing khas kaya ngono Pijoaparte, conto khas kelas ngisor lan marginalisasi sing golek prestise sosial, lan Teresa, bocah wadon sing ayu, mahasiswa lan saka kulawarga borjuasi dhuwur Catalan sing apik.

Dadi dadi Adaptasi film en 1984 dening bagean Gonzalo herralde, sing uga menehi tandha skrip bebarengan karo skrip dhewe Juan Marsé. Lan duwe pemain bluebells Maribel Martín, Ángel Alcázar, Cristina Marsillach, Mónica Randall utawa Alberto Closas lan liya-liyane.

Yen dheweke ngandhani yen aku tiba (1973)

Judhul dhasar liyane ing karya Marsé. Dheweke nulis ing pungkasan taun suwidakan taun kepungkur dilarang dening sensor, kanggo gambaran urip nalika rezim Franco. Iki uga minangka salah sawijining novel sing paling pribadi.

Bocah wadon nganggo kathok emas (1978)

Protagonis yaiku Luys Forest, sawijining panulis Falangist lawas, randha lan duwe prestise literatur sing suda, sing nulis memoar dheweke, nggawe dheweke kepenak lan kanthi cara sing paling romantis. Konteks kasebut ditulis dening ponakane Mariana - bocah wadon nganggo kathok emas-, ngelingake konsekuensi amarga pengin nggawe maneh masa lalu. Pemenang saka Penghargaan Planet, yaiku digawa menyang film ing 1979 dening Vincent Aranda lan dadi bintang Victoria Abril.

Ing sawijining dina aku bakal bali (1982)

Jan Julivert Monn Dheweke dadi gerilya lan perampok bank sajrone periode pasca perang kaping pisanan. Nalika dheweke lunga saka kunjara, sadurunge kabeh ngarep-arep bisa ndeleng kepiye lan piwalese, dheweke bakal bali nggawa omah kasebut dendam lali lan mung niat kanggo mbangun urip sing wis dianggep uwis-uwis kabeh.

Kekasih dwibasa (1990)

Juan Mares dheweke minangka pemimpi sing nggawe awake dhewe, sing bojone diapusi lan ditinggal sanajan dheweke pancen tresna. Sunken Amarga ora kentekan niat lan sangsara, dheweke dadi wong buangan sing ngumbara liwat daerah kumuh ing Barcelona nganti dheweke duwe rencana: niru charnego nelpon Faneca kanggo menang maneh garwane.

Vincent Aranda ana maneh sing ngurusi adaptasi film en 1993 yaiku lintang Imanol Arias lan Ornella Mutti.

Jampi Shanghai (1993)

Kita ana ing Barcelona 1984, lan kapten Blay dheweke isih sedhih amarga perang sing ilang lan putra-putrane tiwas ing kana. Karo wong ing daniel cilik lan bareng mlaku ing antarane karakter kaya Sedulur Chacón, sing njaga lawang omah sing dipanggoni Susana, bocah wadon lara, putri saka Anita lan Kim, sing revolusioner. Ana kanca lan kanca lelungan Kim, Forcat, sing bakal nyritakake marang bocah-bocah kasebut ngulandara sing bapakne bocah wadon mau mlebu Shanghai, ngadhepi Nazi, pria bersenjata tanpa belas kasihan lan wanita bejat.

Fernando Trueba mlebu na versi film ing taun 2002 dheweke main lintang Ariadne Gil, Fernando Fernan Gomez, Jorge Sanz utawa Rosa Maria Sardà.

Buntut kadal (2000)

Maneh, kita duwe remaja imajinatif minangka protagonis, David lan asune Spark. Dheweke, bareng karo Inspektur Galván, utawa Rosa Bartra, rikma abrit sing ayu banget pemeran karakter sing ora iso dilalekake ing crita kanthi ngimpi lan memedi liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.