Harry Lubuk. Para Pamiarsa Komentar babagan Watak Jo Nesbø

Salah sawijining pikiran kriminal sing paling brilian ing literatur ireng kontemporer saiki ndeleng cahya sing sepisanan, sithik lan mesthi adhem. Ana ing Oslo 61 taun kepungkur. Yaiku Jo Nesbø. Makhluk sing paling misuwur yaiku Bolongan Harry, sing wis digawe swasana ati sing paling ala lan paling ora bisa diramal ing pikirane meh seprapat abad. Dadi, ana sawetara pendapat, dawa lan cendhak, pamaca sing ngetutake avatar kanthi ngarep-arep pengabdian lan medeni. Matur suwun kabeh wis melu liwat jaringan sosial.

Facebook - Grup

Pancing karo Jo Nesbø

Mbebayani, semrawut, ora seimbang lan ora mungkin. Nanging tresna banget lan ora bisa dihindari. Lan polisi (sastra) paling apik ing donya, sanajan ana kabeh perkara. Titik.

Arantxa Garcia Ramos

Pirang-pirang taun kepungkur, aku menehi komentar karo rekan kerja (uga penggemar novel kejahatan Nordik) buku pungkasan sing wis diwaca.

Aku mesthine bakal monopolisasi obrolan kanthi semangat kanggo nesu karo remaja, amarga ing sawijining wektu dheweke ngetokake cetha lan langsung: «Nanging sapa sih Harry Hole?». Lan pitakon kasebut cocog banget karo kenapa aku lungguh ing ngarepe sheet kosong dina iki: sapa sih Harry Hole?

Pancen rumit coba dijupuk sawetara baris babagan Harry, bisa uga minangka salah sawijining karakter paling asli sing diwenehake literatur ing taun-taun pungkasan. Bolongan Iki minangka kontras kekal, tas sing paling pas lan paling ala, minangka refleksi kabeh lampu lan bayangan kasebut sing saben wong nggawa ing njero ati lan ngupayakake ngremukake telenging ati.

Lan ora, aku ora ujar manawa kita kabeh duwe hantu alkohol sing gampang ngalami kegagalan sing ngancani Harry sajrone nindakake urip, nanging sampeyan ora bakal nolak manawa luwih saka sepisan lan kaping pindho kita bakal seneng neraka kabeh. Ngontrol diri, nuntut awake dhewe lan dedeg piadeg wis rampung: iki aku lan yen sampeyan tresna marang aku, sampeyan ngerti. Lan kita tresna karo Harry, paling ora, aku tresna marang dheweke.

Kadang ngelingake aku pahlawan klasik, kebak kekuwatan lan kekuwatan, kebak kawicaksanan lan sukses. Wektu liya ngelingake aku marang bocah sing ora kuwat lan kesasar, bakal kesusu dening munggah-mudhuning urip lan nampa apa sing bakal ditindakake tanpa malah gelut. Kabeh kepribadian kasebut padha banget lan penting. ing alam semesta Harry Hole.

Nesu gegandhengan karo katresnan minangka sakabehane, lan yen mandheg sawetara menit kanggo mikir, apa loro emosi sing beda kasebut praupan sing padha? Apa kalorone ora duwe merek geni sing ngrusak kabeh?

Kuwi harry geni lan intensitas ing pasuryan sing paling ayu lan nganiaya. Sampeyan bisa dipercaya karo dheweke. Dheweke bisa uga ngaco luwih saka sepisan, nanging dheweke bakal bali maneh kanggo ndandani.

Bali, Harry. Donya butuh luwih akeh wong asli (saiki luwih saka saiki). Aku tresna sampeyan. Jeg elsker deg.

Laura Benito

Aku Harry minangka antitesis kasampurnan. Iki nuduhake kabeh praupane wong, kadhang ora cocog, nanging nyata. Kita bisa ndeleng kekurangan lan kekurangane, nanging uga kekuwatan sing nyebabake unik. Dheweke setya marang duweke nganti tumekane pati lan ngapura kabeh. Sing nggawe dheweke cedhak lan rawan, sanajan ora gampang lan keweden. Nduwe kemampuan kanggo urip lan metu saka sumur sing paling jero.

Majalah Novel Ireng Solo

Gambar placeholder Francisco Gallego Gonzalez

  • Kadhangkala karakter nekat amarga kecanduan, nanging karo bukti integritas kabeh.

Jorge Morueco Dieguez

  • Wong sing slamet.

Jorge Serrano Soler

  • Harry Hole yaiku antihero quintessential sing slamet sanajan kabeh omben-omben ala sing urip diladeni nganggo botol Jim Beam.

Rocio Andres

  • Harry Hole minangka polisi favoritku, aku wis maca kabeh 12 buku dadi protagonis, aku maca kanthi tertib lan aku tresna karo karakter kasebut. Yaiku atipikal, duniawi, cacat, kesepian lan setya banget kanggo kanca-kanca.

Gaby fernandez

  • Harry minangka polisi sing paling penting. Kanthi intuisi bawaan dheweke gabung a kepribadian nyiksa lan kasetyan total. Kulawarga lan alkohol minangka mesin.

Maria del Carmen López Pérez

  • Jo Nesbo lan Harry Hole. Konjungsi sampurna.

Naomi Santana Frías

  • Harry Hole yaiku pahlawan pahlawan plus pahlawan sing wis tak senengi. Karakter sing hebat, kebak cacat dheweke dadi tresna.

Juara Joselito

  • Harry Hole minangka siji-sijine kasunyatan, ana sadurunge lan sawise dheweke. Tremendous.

Neus Escamilla

  • Kanggo kula Aku tresna karo Harry. Dheweke angel banget, alkohol, nggunakake metode sing ora biasa ... Dheweke duwe masa lalu sing rumit lan, sanajan ana kabeh, ana sing weruh latar mburi kamanungsan lan empati sing nggawe dheweke dadi salah sawijining karakter sastra favoritku.

Ireng lan ireng

Victoria LP

  • Panandhang sing ora nyerah.

Twitter

Magi Batlle

  • Kanca lelungan sing wis katon tekan ngisor rock lan dilahirake maneh mesthi wae, lan muga-muga bisa ngerteni luwih akeh nalika nuduhake sawetara omben-omben.

Jaume Bonfill (editor Buku Reservoir)

  • Un kanca sing ora bisa dingapura.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raul ngandika

    Harry Hole kesengsem saka buku pisanan, pancen angel golek karakter kanthi kekuwatan lan ing wektu sing padha kanthi perasaan

  2.   Mario ngandika

    Bebarengan karo Servaz (de Minnier), Hole bakal dadi pejabat polisi investigasi sing sampurna sing dikepengini saben pasukan kriminal ing donya.