Buku sing paling laris ing sejarah

Buku sing paling laris ing sejarah

Nalika nemtokake buku sing paling laris sajrone sejarah, tugas kasebut ora gampang, utamane ngelingi pirang-pirang edisi lan taun nalika diterbitake karya-karya gedhe. Untunge, lan adhedhasar perkiraan, kita duwe dhaptar buku sing paling laris ing sejarah ing antawisipun kalebet sawetara klasik lan judhul liyane sing uga ora dikarepake.

Don Quixote de la Mancha, dening Miguel de Cervantes

ora quixote dening miguel de cervantes

Jumlah salinan sing didol: 500 yuta (perkiraan).

Sanajan diterbitake ing taun 1605, karya sastra sing paling universal iku uga sing paling laris. Kanthi luwih saka 500 yuta salinan sing didol ing saindenging jagad, crita hidalgo de la Mancha sing misuwur sing nglawan kincir angin sing dijupuk kanggo para raksasa negesake pengaruhe ing njaba segara lan karaktere sing tanpa wates wektu, kanthi atusan salinan sing diterusake lan terus berkembang.

Crita Loro Kutha, dening Charles Dickens

dongeng saka rong kutha dening charles dickens

Jumlah salinan sing didol: 200 yuta.

Nalika Dickens nglirwaake crita bocah lan remaja kanggo ngatasi episode sejarah kayata Revolusi Prancis, masarakat menehi reaksi kanthi cara gedhe banget. Crita saka Rong Kutha ngomongake babagan Paris lan London ing abad kaping 1859, lan dadi conto antitesis sosial sing paling apik: revolusi lan ketenangan, kraman lan perdamaian. Kaping pisanan diterbitake ing majalah All the Year Round ing taun XNUMX, novel kasebut duwe distribusi 100 salinan mingguan, ndadékaké merek sing dadi buku paling laris nomer loro ing sajarah.

Lord of the Rings, dening JRRTolkien

pangeran dering dening jrr tolkien

Jumlah salinan sing didol: 150 yuta.

Originally disusun minangka sekuel langsung saka hit The Hobbit, Tolkien nggawe Lord of the Rings minangka novel sing luwih dawa kanthi karaktere dhewe. Diterbitake ing taun 1954 ing endi literatur fantasi Iki ora ngalami masa sing paling apik, perang salib Frodo Baggins kanggo mbalikke kekuwatan sadurunge ngetokake teror ing Bumi Tengah nyebabake fenomena budaya sing nyebabake rong cicilan liyane lan trilogi film dadi sukses.

Pangeran Cilik, dening Antoine Saint-Exupéry

pangeran cilik dening antoine de saint exupery

Jumlah salinan sing didol: 140 yuta.

Buku cendhak sing paling laris ing sejarah, diterbitake ing taun 1943, wis bisa tuwa lan ngluwihi generasi anyar amarga pesen universal. Petualangan bocah lanang pirang sing ninggalake asteroid kanggo ngupayakake urip sing luwih apik lan nemokake karakter liyane kayata geografer utawa rubah sing makili kasunyatan ing jagad saiki wis dadi pathokan ing rak-rak ing saindenging jagad.

harry potter lan Watu Filsuf

Harry Potter lan watu filsuf dening jk rowling

Jumlah salinan sing didol: 120 yuta.

Sisa podium bisa uga ditrapake nalika tanggal diterbitake, nanging babagan jumlah, cicilan pertama Harry Potter lan saga liyane karya sing paling berpengaruh lan paling laris ing jaman saiki. Ditulis dening JK Rowling, ibu tunggal sing ngumbara ing kafe ing Edinburgh kanggo golek tawaran kerja, Harry Potter lan Philosopher's Stone nyritakake babagan penyihir sing misuwur kanthi bekas luka sing ngutuk dheweke kanggo ngadhepi Lord Voldemort, penguasa ala saka alam gaib sing padha luwih saka sepuluh taun nyebabake furor ing saindenging jagad, saéngga bocah-bocah nyisihake konsol game supaya bisa ilang ing surat.

The Hobbit, dening JRR Tolkien

hobbit jrr tolkien

Jumlah salinan sing didol: 100 yuta.

Sawise nulis crita ing taun 20-an fokus ing hiburan anak-anake, Tolkien nerbitake The Hobbit ing taun 1937, sawijining novel sing bakal miwiti jagad gaib ing Bumi Tengah sing bakal nggumunake para pecinta Sastra Fantastic ing tengah abad kaping XNUMX. Kanggo turunan bakal dadi crita Bilbo Baggins lan petualangane ing dalan menyang Erebor, sing bandhane dijaga karo wong duraka naga smaug sing bubar diadaptasi kanggo layar maneh dening Peter Jackson. Sukses karya sawise diterbitake yaiku supaya para penerbit enggal masrahake marang Tolkien terus saka saga gaib iki. Lan sampeyan kabeh ngerti kepiye terus.

Sepuluh Cilik Ireng, dening Agatha Christie

sepuluh nigger agatha christie

Jumlah salinan sing didol: 100 yuta.

Sanajan judhul asli karya taun 1939 iki diganti dadi Lan ora ana sing tinggal sawise diterbitake ing Amerika Serikat, sing paling misuwur minangka Diez negritos yaiku Novel laris Agatha Christie, sing critane dikonsumsi kaya donat amarga kemampuane ngundang ketegangan sadurunge ing jagad surat. Dumunung ing sawijining pulau ing endi teka sepuluh wong sing nalika semana nylametake keadilan sawise nyebabake tindak pidana, plot kasebut nyebutake lagu Sepuluh Wong India Sekaligus yen saben pengunjung dipateni karo algojo sing ora dingerteni. Lakon kasebut wis diadaptasi kanggo televisi, film lan teater ing sawetara kesempatan.

Ngimpi ing Paviliun Abang, dening Cao Xueqin

Ngimpi ing Pavilion Abang Cao Xueqin

Jumlah salinan sing didol: 100 yuta.

Karya sastra Cina paling laris Saiki dadi klasik kanggo ditemokake nalika ngerti sejarah raksasa wétan ing abad kaping XNUMX. Dikandung minangka karya semi-otobiografi dening Xuequin, anggota dinasti Qing sing mudhun ing neraka ing abad sing padha, karya iki uga menehi penghormatan kanggo para wanita sing dadi bagean saka protagonis. Diterbitake ing 1791, Dream in the Red Pavilion dianggep minangka salah sawijining papat novel klasik sastra cina sing hebat bebarengan karo Roman saka Tiga Kerajaan Luo Guanzhong, Shi Nai'an's On the Edge, Banyu, lan Perjalanan Wu Cheng'en ing sisih Kulon.

Alice in Wonderland, dening Lewis Carroll

Alice in Wonderland dening Lewis Carroll

Jumlah salinan sing didol: 100 yuta.

Sajrone lelungan prau ing Kali Thames ing taun 1862, matématikawan Charles Lutwidge Dodgson wiwit crita marang telung sedulur cilik sing bakal nyebabake nggawe jagad omong kosong sing kalebu ing Alice in Wonderland, diterbitake taun 1865. Wis dadi salah sawijining buku unggulan kanggo wong enom lan tuwa amarga menehi kiasan lan tantangan Logis, lelungan sing diwiwiti Alice cilik sawise ngoyak Kelinci Putih saiki kalebu salah sawijining karya paling pengaruh ing sajarah sastra.

Apa sampeyan maca buku sing paling laris ing sejarah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   benjamin nuà ± ez ortiz ngandika

    Pancen sedhih yen buku sing paling penting, dheweke pengin ilang, nanging GUSTI negesake kanthi cetha manawa swarga lan bumi bakal ngliwati Sabda Jahwéh tetep ing salawas-lawase. Amin

bool (bener)