Sifat Atom: Ringkesan

Sifat Atom

Sifat Atom o Sifat Atom (2018) minangka buku sing diterbitake ing surat Spanyol dening penerbit Diana (Klompok Planet). Ing basa Inggris dheweke nindakake Penguin Random House. Aktore, James Clear, wis ngrevolusi karo bukune kabeh wong sing ngira yen ngganti kabiasaan minangka tugas sing ora mungkin wiwit diterbitake patang taun kepungkur. Malah saiki buku kasebut tetep ana ing toko buku minangka salah sawijining sing paling laris lan gampang ditemokake ing toko lan pusat perbelanjaan.

Sifat Atom Iki minangka penjual paling apik sing diakoni lan dihargai dening para ahli ing manajemen wektu, produktivitas lan pangembangan pribadi.. Cara kasebut bisa ditrapake ing wilayah apa wae. Iku kanggo kabeh wong sing prihatin babagan sinau babagan carane nambah urip, carane ngasilake kabiasaan lan rutinitas sing apik ing saben dinane, kanggo wong sing mamang, kanggo wong sing wis nyoba kabeh lan wis dibuwang ing andhuk utawa kanggo sing durung. durung mulai.. Sing tansah ana kasempatan kapindho. Lan ing kene kita ngandhani sing paling penting saka wacan kasebut supaya sampeyan bisa semangat. Ana isih akeh mangsa panas ngarep.

Buku: Atomic Habits

Daya pakulinan

Kebiasaan dhewe ora nindakake apa-apa. pisanan, James Clear njlentrehake manawa ora gampang ngetutake kabiasaan sing apik, luwih-luwih njaga lan dheweke ngomong babagan iki nganti pungkasan buku.. Kaya kabeh jinis buku iki, aja ngarep-arep solusi sing gampang.

Kapindho, kabiasaan sing terisolasi ora menehi owah-owahan, katon, paling ora. Mula bab "atom" iki. Owah-owahan utawa langkah cilik bisa nyebabake perkara sing apik ing jangka panjang. Masalahe uga kita ngenteni sanalika bisa kanggo entuk asil.

Iki minangka gagasan dhasar ing buku kasebut. Nanging, kasunyatan miwiti tumindak banjur nerusake bisa menehi owah-owahan ing tingkat kognitif sing ningkatake pengulangan. yaiku, yen diulang ping pira tumindak dadi pakulinan.

Atom minangka partikel sing cilik banget, uga tumindak sing terisolasi. Nanging yen atom musataken lan nyawiji, padha dadi materi, organisme, lan malah dadi galaksi. Mengkono uga karo pakulinan. A pakulinan bisa dadi indestructible lan pakulinan atom punika guide kanggo nggawe kita kuwat ing pakulinan saben dina.

pakulinan lan identitas

Apa kita sing nggawe kebiasaan utawa kebiasaan nggawe kita? Piye iki? Ya, James Clear nerangake manawa apa sing kita salah yaiku fokus ing asil sing bakal dipikolehi yen kita sukses nindakake kebiasaan. Nanging ing ngendi kita kudu fokus yaiku ngganti identitas kita. yaiku, kita kudu nggawe pakulinan adhedhasar identitas, ora ing asil.

Clear ngusulake sing kita fokus ing quien kita pengin dadi, ora ing apa kita pengin njaluk. Iki kalebu skala nilai kita, persepsi kita dhewe lan kapercayan kita. Yen kita nggambarake awake dhewe kanthi koherensi antarane apa kita lan apa kita nggawe banjur owah-owahan bakal njupuk Panggonan ing cara sing luwih adi lan, sing paling penting, bakal langgeng ing wektu.

James jelas dheweke ngomong babagan ngleksanakake kabiasaan ing bukune, nanging uga ngilangake kebiasaan sing mbebayani.. Mula, netepake awake dhewe kudu mbantu kita entuk kabiasaan anyar lan apik lan mungkasi kebiasaan lawas lan ala. Penulis ujar manawa "kemajuan mbutuhake ora sinau apa sing wis dipelajari."

Nanging, kita ora kudu nyelehake kabeh kapercayan lan kredibilitas kita ing siji identitas. Ing mburi buku, Clear warns sing bagean saka identitas kita ora bisa monopoli kabeh sing kita, amarga yen amarga kahanan urip kita kudu nggedhekake lan tuwuh ing perbaikan terus-terusan, infleksibilitas kita bisa nyebabake ilang identitas lan nglelebke kita. Kanggo ngindhari kahanan kaya iki, James Clear nyaranake definisi sing kurang kedap udara. Contone, yen sampeyan dhokter, aja ngomong "Aku dhokter," nanging "Aku jenis wong sing mbantu wong lan empathizes karo wong ing kahanan apa wae."

Manungsa menek

Hukum Papat

Sifat Atom Bab iki kaperang dadi 20 bab, kesimpulan lan lampiran. Telung bab pisanan minangka pambuka lan telung bab pungkasan minangka pangeling-eling kanggo nambah yen kabiasaan sing dikarepake wis digayuh. Sajrone akeh maca, sing diarani Sekawan Hukum Owah-owahan Prilaku diandharake., amarga kita elinga yen akuisisi kabiasaan diwenehi dening owah-owahan perspektif lan adopsi identitas individu. Semono uga, Kebiasaan berkembang liwat papat fase: 1) sinyal; 2) kangen; 3) wangsulan; 4) ganjaran. Hukum kasebut yaiku:

  • Hukum pisanan: nggawe cetha. Iku cocog karo sinyal.
  • Hukum kapindho: nggawe atraktif. Iku belongs kanggo kangen.
  • Hukum Katelu: tetep prasaja. Apa jawabane.
  • Hukum Papat: Nggawe Marem. Ana hubungane karo ganjaran.

James Clear nerangake kaya mangkene: yen sampeyan ngerti yen sampeyan bisa ngganti soko ing rutinitas sampeyan sampeyan bisa nggunakake sinyal beda kanggo mbantu ngleksanakake pakulinan. Wektu lan papan bakal dadi penting (ing wektu tartamtu lan ing papan sing nyenengake sampeyan bisa miwiti pakulinan anyar). Sabanjure sampeyan pengin pindhah lan motivasi bakal dadi kanca paling apik kanggo miwiti kerja; pakulinan bakal dadi atraktif kanthi nyambungake karo tumindak atraktif liyane.

Mangkono uga, yen sampeyan nggawe pakulinan gampang dileksanakake, mesthine sampeyan bakal nindakake. Hukum pungkasan ana hubungane karo kepuasan sing diprodhuksi dening pengulangan pakulinan liwat wektu. Kesenengan nindakake pakulinan bakal dadi ganjarane dhewe.

Patang hukum iki bisa dibalik. Tegese, kaya pakulinan sing bisa digawe ketok, menarik, prasaja lan marem, kosok wangsulipun ugi saged dipuntindakaken menawi kita badhe nilar adat: ndadosaken boten katingal, boten atraktif, angel lan boten marem..

Latihan praktis

Sabanjure kita bakal mbabarake sawetara Techniques sing James Clear kasurung kita nggunakake kanggo kasil nggawe rutin anyar. Sampeyan bisa nemokake ing situs web lan saka kene kita uga ngajak sampeyan kanggo langganan sing newsletter saben minggu

  • Nglacak pakulinan.
  • Formula Intent Implementation: Aku bakal nindakake [TINGKAT] ing [TIME] ing [PLACE].
  • Formula Akumulasi Kebiasaan: Sawise [KEBATAN SAIKI], aku bakal nindakake [KEBATAN ANYAR].
  • La aturan rong menit Iku kasusun saka milih siji tumindak utawa liyane ing siji wektu dina. Iki bisa uga ateges nindakake perkara sing positif sing cocog karo identitas sampeyan lan konsisten, utawa nyerah lan ora nindakake apa sing sampeyan ngerti kudu ditindakake dina iku. Nanging, yen sampeyan miwiti (kanggo rong menit) sampeyan bakal nindakake apa sing pancene kudu ditindakake. Padha pilihan apik lan ala.
  • Rumus akumulasi pakulinan ditambah riwayat kebiasaan: Sawise [KEBAKASAN SAIKI], aku menyang [DAFTAR KEBIJAKANKU].
  • Nggawe kontrak kebiasaan. Kanthi cara iki, sampeyan bakal nggawe kontrak karo wong liya. Komitmen bakal ana karo sampeyan lan karo wong liya sing sampeyan pilih lan bakal mbantu sampeyan ing tugas sampeyan.

gampang utawa gampang

Kesimpulan: apa sing kudu dilakoni karo kebiasaan sampeyan nalika sampeyan wis entuk?

Mesthi, kanggo entuk kaunggulan ing sawijining wilayah sampeyan kudu kerja keras. Nanging, pakulinan dhewe kadhangkala ora ngasilake woh sing dikarepake. Lan iku sing Sawise pakulinan wis dileksanakake lan otomatis kanthi otomatis ing saben dinane, kita kudu mriksa kanthi periodik. Lan iki sing disaranake penulis. Amarga dandan mesthi bisa ditindakake kanggo mbantu kita terus maju nalika mikir yen kita ora bisa ngatasi awake dhewe.

Ing sisih liya, kadang kita percaya yen mung wong sing duwe bakat sing bisa nggayuh kamulyan. Nanging bakat utawa kecerdasan ora ana gunane yen kita ora tumindak. Mesthi wae kita dikondisikan, contone, biologi lan genetika, lan uga pribadine. Mulane, kita kudu ngupaya identitas miturut kemampuan kita, lan kabiasaan sing mbantu kita ngembangake adhedhasar apa sing paling gampang kanggo kita, sing nggawe resistensi sing kurang. Iki sacara intrinsik ana hubungane karo Hukum Katelu (tetep prasaja). Genetika mesthi ora kabeh, nanging kita kudu nampa peparingé sing wis diwenehi kanggo kita lan eksploitasi ing cara sing paling apik.

Lan pungkasan, lan sing paling penting, peran motivasi ing rutinitas. Iku gampang kanggo njaluk mudhun kanggo karya nalika wong wis motivasi. Sapa wae bisa nindakake. Nanging mung wong sing paling pinunjul (apa wae sing ditindakake) sing bisa terus kerja nalika dheweke ora seneng. Ngatasi bosen kanggo mbaleni pakulinan padha nggawe persis prabédan. James Clear nyimpulake yen iki misahake para amatir saka profesional.

Sawetara cathetan babagan penulis

James Clear (Hamilton, Ohio) minangka pakar nggawe kabiasaan jangka panjang. Dheweke kudu ngatasi owah-owahan identitas dhewe nalika karir minangka pemain baseball rampung lan dheweke kudu nemtokake awake dhewe maneh. Dheweke dianggep minangka patokan ing bidange lan kerja sama ing macem-macem media, saliyane menehi ceramah.

Umume wektu dheweke nulis lan duwe buletin sing menarik ing situs web sing nampa rong yuta kunjungan saben wulan. sing newsletter metu saben ana3-2-1 Kamis) lan nambah tips lan gagasan anyar kanggo nambah rutinitas lan urip kita, ing cendhak. Bukumu, Sifat Atom (336 kaca) wis adol luwih saka patang yuta kopi ing saindenging jagad lan bisa ditambah karo diary pakulinan (240 kaca) sing bisa sampeyan tuku Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.