Tribut kanggo Leonard Cohen sing hebat

leonard-cohen-3

Leonard Cohen ora mung musisi, Iki uga pujangga lan novelis, lan mula kita ngomong babagan situs web Kasusastran Saiki dina iki ... Amarga wis sawetara dina kepungkur lan akibat saka sedane wis sirna, menehi nostalgia lan rasa kagum.

Era Kanada, saka Montreal, khusus nanging dheweke tilar donya ing Los Angeles, tanggal 7 November nalika yuswa 82 taun, sanajan kita nembe ngerti sawetara dina kepungkur. Kulawargane, kanca-kancane, pengin njaga dheweke kanthi tenang lan rahasia sadurunge kabar kematiane wis dingerteni. Dheweke duwe salah sawijining swara sing mung bisik-bisik rong tembung sing wis dingerteni, swara kasebut duwe jeneng wong sing ujar manawa ditulis lan sanajan swarane sing nyebabake dheweke misuwur lan sing nggawe dheweke dikenal, saka tangane uga wis metu sawetara teks sastra sing apik banget.

Dheweke nyipta lagu-lagune, yaiku "Haleluya" salah sawijining favoritku, tanpa mangu-mangu, nulis buku lan pengaruhe kanggo seniman liyane sing dedege Joan Manuel Serrat, George Drexler, Nacho vegas o Kiko Venom, antara liya-liyane. Kasunyatan sing kepengin weruh yaiku jenenge putrine yaiku Lorca amarga dheweke ngujo banget kanggo pujangga Spanyol.

Sawetara panulis nyuarakake karyane, kayata Julio Cortazar, sing nyebutake lagune Cohen ing bukune "Buku Manuel"utawa Gambar placeholder Miguel Delibes sing uga nindakake perkara sing padha ing bukune "Suara sing dibantah Señor Cayo."

Penulis dikagumi akeh, Penghargaan Pangéran Asturias, iku angel menehi pajeg singkat marang dheweke yen sampeyan kudu crita babagan uripe lan kerjane ... Nanging, kita bakal menehi jeneng bukune lan sawetara kutipan lan puisi, sing mesthi ana sing paling apik sing ditinggalake, karo swarane.

Buku sing dijarwakake dening Leonard Cohen

leonard cohen

  • "Kembang kanggo Hitler", Pamirso.
  • "Buku kangen", Lumen.
  • "Tenaga budak", Pamirso.
  • "Kothak rempah-rempah ing bumi", Pamirso.
  • "Ayo mbandhingake mitologi", Pamirso.
  • "Parasit Surga", Pamirso.
  • "Memoirs of a womanizer", Pamirso.
  • «Puisi Dipilih + Puisi Anyar», Editorial Plaza lan Janés.
  • "Kitab Masmur", Fundamentos Editorial.
  • "Lagu", Fundamentos Editorial.
  • «Lagu II», Fundamentos Editorial.
  • "Game favorit", Fundamentos Editorial.
  • "Kalah sing ayu", Fundamentos Editorial.
  • "Kord rahasia", Penerbit Celestial.
  • «Lagu lan puisi anyar» (bagean 1), Edicomunicaciones Editorial.
  • «Lagu lan puisi anyar» (bagean 2), Edicomunicaciones Editorial.

Pethikan lan Pethikan Leonard Cohen

leonard-cohen-2

  • "Sistem apa wae sing sampeyan bangun tanpa kita bakal dicopot. Kita wis ngelingake sadurunge lan ora ana sing sampeyan bangun. Krungu nalika sampeyan mlengkungake pesawat sampeyan. Krungu nalika muter lengen klambi. Krungu sepisan maneh. Sistem apa wae sing sampeyan bangun tanpa kita bakal dijupuk. Sampeyan duwe obat-obatan. Sampeyan duwe Piramida, Pentagon. Kanthi ganja lan peluru sampeyan ora bisa mburu kita maneh. Siji-sijine sing bakal dibeberke babagan kita yaiku kabar iki. Ora ana sing sampeyan gawe apa-apa. Sistem apa wae sing sampeyan bangun tanpa kita bakal dicopot. '
  • "Katresnan ora ana tamba, nanging iku mung tamba kanggo kabeh penyakit."
  • "Sanajan aku yakin ora ana sing owah, penting aku tumindak kaya ora ngerti."
  • "Ana wong wadon nyawang awake kanthi ora nyaman, kaya-kaya sekutu sing ora bisa dipercaya nalika golek katresnan."
  • «Puisi mung bukti yen ana urip. Yen urip sampeyan kobong kanthi apik, puisi ora liya minangka awu.
  • "Tumindak kaya sing dikarepake lan mengko bakal tumindak kaya ngono."
  • "Aku ora ngerti proses reinkarnasi kanthi apik, nanging aku ora pengin dadi asu putriku."
  • «Aku pengin maca salah sawijining puisi sing nggawe aku puisi. Aku ora kelingan satunggal baris, aku malah ora ngerti arep golek ing endi.
  • "Wanita njupuk jagad iki, dheweke pancen kuat. Sampeyan wis sadar? Dadi, ayo padha menang. Lan ayo dadi apa sing mesthine: gosip, musisi, pegulat ... miturut premis manawa ora ana pria bebas yen ora ana wanita sing bebas.
  • «Aku mikir manawa masarakat lan masarakat iku apik. Kuncine yaiku ing endi sampeyan ngetokake energi. Sampeyan bisa milih posisi sing apik, ya wis ana, utawa sampeyan bisa mikir ora ana kabecikan ing masarakat lan kita kudu mungkasi kabeh. Ana uga sing apik ing kalangan sing paling korup lan reaksioner. Aku percaya manawa manungsa bisa owah lan kabeh bisa owah. Babagan carane kita kepengin bisa owah.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.