Paco Alvarez. Wawancara karo penulis We are edan Rum iki

Foto saka Paco Álvarez.

Paco Álvarez, publikis saka Madrid, duwe esai anyar ing pasar, Kita edan, wong-wong Roma iki. Sawise Bumi rata lan nasionalisme y Kita wong Rum Álvarez terus karo Roma Kuno ing buku sing ora pura-pura babagan Sejarah nanging babagan petualangan sing dicritakake kanthi nada informatif lan nyenengake. Sampeyan waca wawancara iki, lan matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu sing sampeyan lakoni lan kabecikan nalika sampeyan nekani aku.

Paco Alvarez

Lair ing Madriding 1965lan tukang pariwara Wiwit taun wolung puluhan, dheweke uga nampilake ing TVE 2, dheweke dadi penyair lan kurator pameran. Kajaba iku, dheweke duwe hubungan karo laladan La Mancha lan meditasi babagan proyek ing wilayah kasebut. Ing gladhen kaping pisanan We are romans, kita pulih maneh oyot roman sing terus dikatutake lan dheweke terus ngomong babagan karya anyar iki.

WAWANCARA

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

PACO ÁLVAREZ: Kayane bukuku sing pertama, dudu buku komik utawa komik Pangeran cilik, sing isih dakwaca. Crita pisanan sing dakkirim yaiku leaflet kanggo pameran patung siswa ing kelasku, nalika aku umur 14 taun.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

PA: Kabeh buku menehi sesuatu. Mesthi, amarga ora duwe wektu kanggo maca kabeh, mula kita kudu milih kanthi becik. Mbok Dewa, Kuburan lan Sages, saka Keramik, mbukak mata, minangka bocah, kanggo peradaban kuna.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

PA: John Slav Galán, Perez-Reverte, Lawrence Silva, Dolores Babak, Marcus Valerius Martial... Cervantesmesthi lan seduluré Shakespeare, Plautus, Charles Ruiz-Zafon… Saka Homer nganti saiki, ana akeh wong lanang sing apik lan kabeh wong sing apik iku kekal.

  • AL: Apa karakter fiksi sing sampeyan kepengini ketemu lan digawe?

PA: Dakkira akeh. Aku seneng nuduhake anggur lan petualangan Alatriste, utawa dadi bagean saka klompok Vila ing buku Silva, musketeer kaping lima, kanca saka Sandokan, utawa manggon ing desa Asterix. Aku seneng nggawe karakter supaya ora cocog ing kene.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

PA: Tulis; tansah karo musik. Maca kapan aku bisa. Kabeh wektu lan ing endi wae.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

PA: Kanggo nulis, esuk. Kanggo maca, dak kira bengi.

  • AL: Apa sing sampeyan critakake We are edan Rum iki?

PA: Aku ngomong babagan nelukake sisih kulon, yaiku Hispania, mburi donya, tanah sing paling apik lan ing sisih kulon 2.300 taun kepungkur. Petualangan sing nggawe suku-suku India ing kene dadi luwih Roman tinimbang wong liya.

  • AL: Genre liyane sing disenengi?

AP: Kabeh. Aku seneng novel, puisi, sanajan nerbitake luwih angel, nanging kabeh bakal sukses. Mesthi nganggo jeneng samaran, supaya ora nyampur churras karo merino.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

PA: Waosan: Sekretaris, sekretaris lan rahasia Victoria dening Luis Carlos Hernández nalika duwe informasi. Apik banget, kultus. Ngetik: a crita mitologi penasaran banget ... muga-muga bisa.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

AP: Pancen angel, nanging sampeyan kudu meksa. Masalahe yaiku, kaya Cervantes ujar, "taun sing akeh puisi biasane luwe," lan saiki kita dadi akeh panulis lan luwih sithik penerbit gedhe, sing mesthi wae mung nang asuransi. Ing kasus apa wae, aku mikir yen dasawarsa iki sing bakal diwiwiti ing wulan Januari bakal dadi gerakane, wektu iki dudu musike, nanging ditulis.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

PA: Krisis? Serangan barbar kasebut ana krisis. Iki elek banget, amarga kita terus ngetrapake langkah-langkah wiwit 2.000 taun kepungkur, nanging ora ana sing bakal mungkasi peradaban, paling ora, muga-muga bisa uga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)