Pablo lan Virginia, dening Marcel Mithois. Gawe ringkes

Ana buku sing sampeyan baleni kanthi rutin lan aku nindakake iki saben mulih, Pablo lan Virginia, saka Marcel Mithois. Iki minangka salah sawijining buku sing, wayahe, umur utawa sesambungan khusus, tetep ana ing buku kasebut memori vital sastra lan sampeyan kudu maca maneh saben-saben. Kanggo terus mantep ing kesan kasebut lan nikmati, sing uga penting. Dina iki aku ngomong babagan dheweke.

Marcel Mithois

Wartawan, novelis, penulis naskah drama lan penulis skrip Prancis, lair tanggal 15 Juni 1922 ing Port Saïd (Mesir) lan tilar donya ing Paris taun 2012. Panganggit sawetara karya sukses karo Jacqueline Maillan minangka Croque-monsieur y Sunburn, dheweke uga dadi penulis skrip kanggo serial televisi Les Quatre Sen Coups saka Virginie, diadaptasi saka kolom ing saben minggu Prancis Dina.

Sanalika, dheweke uga menehi kolom guyonan ana apa Pablo lan Virginia, lan apa sing wis akeh sukses. Dheweke nulis luwih saka rong atus patang taun tanpa gangguan lan uga nerbitake buku kasebut kanthi sawetara pilihan. Dheweke malah nggawe Seri TV sing uga diadaptasi ing kene lan bisa dideleng ing TVE ing 1968. Dheweke main ing lintang kasebut Carlos Mendy kaya Pablo lan Conchita Montes kaya Virginia.

Pablo, Virginia lan aku

Crita saka Pablo lan Virginia, omah-omah ing Paris tanpa anak, yaiku babad jamane - suwidakan - sosial lan sentimental, ditampilake liwat petualangan lan kesalahane. Kita Pablo ngandhani wong pisanan lan kabeh ana referensi utawa dibintangi Virginia, wanita kanthi karakter khusus banget, impulsif lan kadang ora sadar nanging mesthi lucu.

Aku nemoni wong-wong mau nalika ditemokake ing sawijining dina kaping wolung puluhan taun ing rak ing kamar bibi-bibiku ing negara kasebut. Tutupe nggawe aku langsung njupuk buku lan ndeleng. Banjur aku ngerti yen pancen hadiah saka ibu kanggo bapak, sing langganan Círculo de Lectores. Masalah kasebut wiwit 1964. Lan aku nggawa mulih.

Meh ora suwe aku maca banjur wis salah sawijining pengaruh pertama kanggo rasa pribadi maca lan nulis karo swara narasi lanang.

Perkawinan parisian

Kanthi mripat saiki Pablo lan Virginia Ora mandheg dadi wacan sing naif amarga ora duwe pretensi luwih akeh tinimbang nglipur kanthi guyon adhedhasar karakter protagonis sing beda banget lan kahanan sing padha utawa padha karo kedadeyan sing padha.

La kalem, diukur lan dingerteni nempatno Pablo, pegawe kantor sing sederhana lan sepi, omah-omah karo Virginia, ibu rumah tangga, lan tresna banget karo dheweke. Dheweke ngandhani, kanthi pllegm nanging uga tresno, lembut lan ironis, episode lakon dheweke, sing kosok baline, teguh, impulsif lan kadang ora sadar, nanging mesthi ditemtokake kanggo nindakake soko utawa nindakake sih. Tombol ing antarane kalorone yaiku gotong royong kanggo kelemahane utawa cacat kasebut.

Mangkono, 25 petualangan sing dipilih sing ana ing buku kasebut lan diceritakake ing bab cekak wiwit saka sawetara nganti sinau nyopir utawa nglangi -karo paling lucu- nganti ngatur pesta kanggo anak kanca utawa bencana game kertu, gawe saka adhine bayi karo sawetara bocah sing ora mungkin utawa ngurus segawon gedhe (sing dudu) kanca liyane. Nanging dheweke uga negesake Sinau nari tari klasik utawa corak, nulis buku lan main golf, sing nglaporake serangkaian kahanan sing luwih aneh lan nyenengake tinimbang Virginia nyoba ngrampungake kanthi cara sing paling apik utawa paling trep kanggo dheweke.

Uga ana sawetara bab sing ditemtokake plancongan plancongan utawa karo kanca-kanca, kayata rong pelayaran laut sing kebak ora dingerteni lan salah paham, arep metu ing lapangan karo pasangan pasangan liyane utawa mburu bebek lucu ing Virginia nyoba liyane kanggo misuwur ing masarakat.

Mesthi wae

Una luwih saka maca sing entheng lan grapyak sing mung bisa dipikolehi mbok ing toko buku kanthi tradhisi utawa tangan nomer loro lan katelu ing jagad sastra internet.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.