Omah Jerman

Omah Jerman.

Omah Jerman.

Omah Jerman minangka novel debut dening penulis skenario film lan televisi, Annette Hess. Dumunung ing uji coba Nuremberg, narasi kasebut ngucapake medeni Holocaust liwat kritik dhewe. Kajaba iku, nganalisa evolusi mentalitas Jerman wiwit taun 60-an nganti saiki, saka perspektif sing beda-beda karo prekara kasebut.

Ing babagan iki, panulis Hanoverian ujar: "Iki mesthi dadi masalah sing ora disenengi kulawarga. Trauma kedadeyan sing kedadeyan ing perang durung bisa diatasi ”. Lan dheweke nambah, "Aku ngerti wong-wong sing durung nate melu tindak kriminal, nanging dheweke rumangsa luput karo apa sing ditindakake kanca-kancane sajrone Nasisme."

Babagan panganggit

Annete Hess lair tanggal 18 Januari 1967, ing Hannover, Jerman. Studi pisanan sing luwih dhuwur yaiku babagan lukisan lan desain interior. Banjur antara taun 1994 - 1998, dheweke sinau nindakake nulis ing Universitas Seni Berlin. Skrip kanggo skripsi (ditulis karo Alexander Pfeuffer), Sing Digunakake Katresnan, digunakake minangka pola kanggo film homonim sing dibintangi dening Daniel Brühl.

Sadurunge nyoba nulis skrip kanggo film lan televisi (wiwit taun 1998), Hess kerja dadi wartawan lan asisten direktur. Dheweke dadi pencipta serial televisi sing terkenal Weissensee y Ku'damm 56/59. Sing nggawe dheweke pantes Penghargaan Adolf Grimme lan Penghargaan Kamera Emas (dianugerahi majalah televisi Jerman bergengsi Ngrungokake).

Saka bioskop nganti literatur

Omah Jerman nggambarake seni sing mbebayani - nanging sing direncanakake kanthi apik - wiwit saka seni kaping pitu dadi surat saka Annette Hess. Dheweke wis cepet nggawe awake dhewe minangka salah sawijining kepribadian sastra sing paling sukses ing basa Jerman sajrone taun-taun pungkasan. Ing jangka pendek, novel kasebut diarepake bakal diterjemahake ing luwih saka rong puluh negara lan digawa menyang layar lebar.

Ringkesan saka Omah Jerman

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Omah Jerman

Wayahe sejarah

Crita kasebut kedadeyan kanthi kronologis ing taun 1963, nalika kebangkitan ekonomi ing Jerman Kulon. Ing wayah wengi sidhang sing diarani Frankfurt, ing endi 318 saksi - kalebu 181 wong sing slamet Auschwitz - menehi kesaksian. Proses sing selawase ngrusak tembok kasepen ing masarakat Jerman.

Isine babagan a status quo angel diowahi, amarga ing negara Jerman konstruksi masa depan sing janjeni diprioritasake. Nanging memori sejarah ora ngapura, swarane jaman biyen kudu dirungokake lan ora digatekake resistensi saka wong-wong sing duwe tekad kanggo ngindhari. Amarga pungkasane, umume kulawarga Jerman ana hubungane langsung karo Nazisme kanthi langsung utawa ora langsung.

Paraga utama

Ing konteks iki muncul Eva Bruhn, penerjemah enom sing kulawargane sing tanggung jawab ngatur restoran tradisional sing diarani La Casa Alemana. Dheweke, kaya akeh wong enom jaman semana, ora ngerti rincian medeni sing dialami (lan ditindakake) dening generasi sadurunge bangsane.

Masalah sing paling gedhe yaiku tugas ing agensi terjemahan, restoran, lan pacar sing ragu-ragu njaluk tangane bapake. Kabeh owah nalika Eva mutusake - bertentangan karo kekarepane kulawargane - kanggo kolaborasi ing karya terjemahan kanggo tuntutan ukum ing pengadilan Frankfurt. Proses sing ditandhani ing sejarah minangka sidhang Auschwitz pisanan.

Rahasia

Nalika pratelan saksi saya maju, pitakon babagan kulawarga Bruhn dadi ora mandheg. Sanajan tresna banget marang Eva kanggo wong-wong sing cedhak karo dheweke, rasa curiga nyerang dheweke nalika kabeh wong negesake yen dheweke ora kepengin sinau jaman biyen. Napa, yen kedadeyan kasebut bubar, apa ora ana sing menehi komentar babagan kasebut?

Rincian dianggep "normal" nganti saiki, wiwit relevan, kenapa foto album kulawarga ora lengkap? Ing wayahe plot kasebut, informasi sing penting diturunake kanggo dheweke: Omah Jerman minangka jeneng sing ora bisa dilalekake. Apa Eva bakal bisa urip bebarengan karo awake dhewe lan wong liya kanthi cara sing padha sawise nyawang kasunyatane?

Annette Hess

Annette Hess

Análisis

Tujuan eksplisit saka panulis

"Kewajiban kita nyritakake Holocaust kanthi bola-bali supaya ora lali," ujare Annette Hess ing taun 2019. Sanajan pengarepane pengarang ora nulis novel dokumenter, dheweke wiwit saka kedadeyan sejatine kanggo mbentuk narasi. Kasunyatane, kesaksian babagan kekejeman sing kedadeyan ing kamp konsentrasi Auschwitz sing kacathet ing novel kasebut asli.

Nalika Hess ora nggunakake jeneng asli, sawetara - kaya jaksa sing misuwur Fritz Bauer - gampang dingerteni. Kajaba iku, Hess nggawe paralel antarane protagonis, Eva, lan ibune dhewe, "wong sing ora ngerti apa-apa bab kedadeyan kasebut." Malah simbah saka panulis Hanoverian minangka anggota polisi ing Polandia sajrone penjajahan Jerman.

Masyarakat Jerman lan akun kaya biyen

Miturut Annette Hess, Masyarakat Jerman ora bisa "nutup masalah kaya iki." Sawise 75 taun pungkasan Perang Dunia II, panulis nganggep manawa "saben generasi anyar kudu nemtokake posisi kasebut. Saiki, luwih saka 40% twentysometh Jerman ora ngerti apa sejatine kedadeyan kasebut Holocaust".

Hess mungkin bener. Munggah hak ekstrem ing negara-negara kaya Jerman, Polandia lan Austria bisa uga nuduhake tandha ora peduli. Nanging, dheweke ora weruh hubungan antara klalen lan klompok radikal iki, "paling ora ana hubungan sebab-akibat langsung."

¿Es Omah Jerman novel fiksi kanggo wanita?

Kutipan saka Annette Hess.

Kutipan saka Annette Hess.

Iki minangka pitakonan sing ora nyaman banget kanggo Annette Hess.Wanita Fitction Iki minangka label sing dheweke mesthi pengin nyingkiri. Mesthi wae, kritik gampang banget menehi label kanthi cara kasebut amarga pratelan feminis sing diwujudake Eva. Protagonis novel kasebut nandhang sikap macho saka pasangane nalika rahasia wiwit muncul.

Nanging, pratelan wanita kasebut mung minangka bagean saka argumen kasebut. Bodho yen ora nggatekake refleksi sing hebat sing dijupuk dening Hess liwat Eva. Narasi kasebut ora mung monster sing misuwur ing Holocaust, nanging uga nuduhake wong sing bisa nggawe kanthi ora sengaja. Sikap komplisit "katon liya", kaya-kaya barbarisme ora kedadeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.