Pesenan omah kanggo wektu nginep ing omah

Wektu lagi nang omah kanggo tanggung jawab lan kesehatan. Sawetara bakal nggawe dheweke luwih elek lan sing liyane luwih apik, lan mesthi ana buku ing wong-wong mau kanggo ngancani kita. Penting banget ing urip nyata, saiki kita nganggep omah, sing ora bisa dibayangake, regane duwe utawa urip ing omah kasebut. Lan uga ing literatur tataran lan karakter akeh crita apik Kabeh jinis. Iki yaiku 6 judhul dipilih endi omah, omah gedhong lan omah uga apik protagonis.

Omah ireng - Stephen King lan Peter Straub

Loro hebat medeni kaya King lan Straub nerbitake novel iki sawise Jimat, sing pertama ditulis bareng. Aku mbintangi Jack sawyer, lan ing kene dheweke nindakake maneh ing crita sing nggawa dheweke liwat rong jagad paralel, yaiku Wilayah, ing ngendi dheweke bakal nylametake ibune, lan sing sejati. Saiki, lan saiki tilas detektif rajapati, Jack ngerti tuku omah ing kutha Wisconsin. Dheweke ora ngelingi apa-apa bab lelungane liwat Territories, nanging dheweke kudu ninggalake polisi Los Angeles nalika ana kedadeyan sing ora bisa dijlentrehake.

Saiki, amarga sawetara rajapati ing kutha kasebut lan nalika kepala polisi lokal njaluk tulung, Jack wedi yen sesanti aneh sing wis nyeret dheweke menyang wilayah sing kepungkur. Y ngadhepi ala sing ngubengi dheweke kudu mlebu Omah Ireng kasebut.

Omah suwung - Charles Dickens

Omah Bleak iki yaiku omah ing endi protagonis urip, Ester ringkes, sing ditinggal wong tuwane. Dilindhungi saka John jarndyce, wong lanang sing apikan, dheweke wis suwe gelut amarga a warisan. Esther urip bebarengan karo Ada lan Richard, seduluré John, bocah yatim piatu lan miskin amarga warisan, sing dheweke uga nyoba nulungi. Esther, ing wong pisanan, lan juru crita lagi ngetung critane gelut kanggo nemokake identitas lan sukses ing masyarakat.

Omah Roh - Isabel Allende

Iku novel pertama saka Allende. Nyritakake babagan a kulawarga sing duwe tanah Amerika Latin sing kuat dipimpin dening patriark Stephen Trueba. Kekaisaran sing dibangun nganggo tinju wesi wiwit runtuh amarga suwe, owah-owahan sosial ing sakiwa tengene. Nanging kulawargane uga rusak. Ing versi film taun 90an uga sukses banget.

Misterihe Casa Aranda - Jerónimo Tristante

El judhul pisanan ing kana dikenalake Jerónimo Tristante Victor Ros, inspektur ing Madrid abad XIX. Ros minangka polisi enom sing ndhelikake a kepungkur peteng minangka maling lan agen sing ndhelik. Dheweke saiki dadi pimpinan a brigade anyar perang kriminal lan sawijining cilik pisanan nggawa dheweke menyang omah Aranda. Ing kana, telung wanita, suwe-suwe, wis nyoba mateni bojone sawise maca paragraf saka Komedi Ilahi Dante. Nanging uga paten pinaten sawetara perek saka jagading kutha.

Omah bengkok - Christie Agatha

Agatha Christie minangka master ing nyetel dheweke misteri lan Kadurjanan ing omah utawa omah gedhong. Ing crita iki omah gedhong duwe penasaran arsitektur condong. Minangka omah sing dununge telung generasi kulawarga miliarder Yunani Leonides Aristide. Dadi liwat koridor lan kamar, kabeh karakter nyebrang, wiwit enom lan ayu Brenda, garwa nomer loro saka patriark saiki wis tuwa banget, lan Sophia, putune, sing bakal dadi mertua dadi komisaris polisi. Nanging banjur Aristide diracun lan kabeh anggota kulawargane dicurigai.

Ana sing versi film anyar Judhul iki dibintangi Glenn Close, Terence Stamp utawa Gillian Anderson.

Gugur Dalem Usher - Edgar Allan Poe

Salah sawijining crita medeni paling gedhe kanthi omah minangka paraga utama. Omah sedulur Usher rampung karo Roderick lan Madeline klelep karo wong-wong mau sadurunge pandelenge kanca lan narator sing gumun lan medeni saka crita iki sing mesthi kudu ditemokake utawa diwaca maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alhazred ngandika

    Entri sing penasaran lan menarik banget kanggo para penggemar genre.

    Minangka kontribusi, 'Omah godhong' dening Danielewski uga gumun banget.

    Salam,

  2.   oaf ngandika

    Stephen King mesthi nyebut kutuk Hill House, Shirley Jackson ... 😉