Olalla Garcia. Wawancara karo penulis «Wong tanpa raja»

Olalla Garcia. Foto situs web sampeyan.

Olalla Garcia Dheweke utamane dadi penulis novel sejarah. Lair ing Madrid, dheweke sinau Sejarah lan wis lelungan kaping pirang-pirang ing Spanyol lan Eropa nganti dheweke mapan ing Alcalá de Henares. Antarane judhule sing diterbitake yaiku Taman Hypatia, Lokakarya Buku Larang utawa Wong tanpa Raja, sing pungkasan. Dina iki aku nerbitake wawancara karo dheweke nalika ngobrol karo kita saka buku favorit nganti proyek paling anyar sing ana. Aku seneng banget karo wektu, kabecikan lan pengabdian sampeyan.

WAWANCARA - OLALLA GARCÍA

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

OLALLA GARCÍA: Sejatine yaiku Aku ora kelingan. Aku sinau maca nalika umur papat taun, lan langsung miwiti nulis adegan lan crita cilik diciptakake Ing memori, aku wis maca lan nulis selawase.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

OG: Crita sing ora ana entekedening Michael Ende. Aku maca nalika umur sepuluh taun, lan suwe-suwe dadi karya favoritku. Napa pengaruh banget marang aku? Amarga iku mung buku sing apik banget.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

OG: Ana sawetara panulis sing aku seneng, nanging Aku ora duwe favorit. Aku maca penulis akeh bangsa, kanthi swara sing beda banget lan saka kabeh jaman. Ora ana bandha sing luwih gedhe tinimbang macem-macem.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

OG: Kita kabeh duwe maca lan karakter sing menehi tandha, lan sing pengin ditepungi. Kauntungan gedhe minangka panulis yaiku aku bisa nulis babagan tokoh-tokoh sejarah sing hebat, sing aku tresnani, mula, kanthi tartamtu, urip bareng karo dheweke. Contone, filsuf lan ilmuwan hebat Hatia saka Alexandria, novelku sing endi.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

Og: Aku wis biasa nulis lan maca nang endi wae. Ing transportasi umum, ing ruang tunggu puskesmas ... aku nggawa notebook cilik kanggo nulis ide utawa frase sing ana ing pikiranku. Sampeyan kudu njupuk kauntungan saka inspirasi ing endi wae sampeyan teka.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

OG: Ing house, kanthi katenangan ati lan cangkir apik saka teh ing jejere lawang.

  • AL: Apa sing ditemokake ing novel paling anyar, Kutha tanpa raja?

OG: Crita babagan pambrontakan masarakat umum. Iki minangka kedadeyan sejarah sing penting banget: kaping pisanan ana masarakat rumangsa dhaerah lan mbrontak marang kekarepane raja. 

  • AL: Genre liyane sing disenengi kajaba novel sejarah?

OG: Kaya sing dakkandhakake sadurunge, aku pancen eklektik. Aku maca kabeh. Kanggo aku, genre kasebut minangka label komersial, sing babar pisan ora mengaruhi aku. Novel sing apik dhewe, lan bisa dadi jinis apa wae. Sing ala uga.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

OG: Leo dokumentasi babagan wong sejarah sing aku nulis biografi: Maria Pacheco, komunitas toledan. Dheweke dadi tokoh sing apik banget, kanthi crita apik, lan sing durung entuk perhatian sing pantes ditindakake.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

Og: angel. Kasunyatane, pasar penerbitan nerbitake luwih akeh judhul tinimbang sing bisa disedhiyakake dening para pamiarsa, lan bagean gedhe isih ora ana amarga ora seneng karo kampanye pemasaran sing cukup. Sayang, ana pangarang hebat sing tetep ora diterbitake, utawa bukune sing mbukak rak-rak toko buku tanpa rasa sakit utawa kamulyan amarga ora cukup media.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

OG: Pancen angel banget kanggo kabeh wong, nanging sampeyan kudu nyoba golek sisih sing positif. Urip wungu banget yen kita nyedhak tanpa optimisme. Kanggo aku, Aku tetep karo kanca-kanca sing wis kabukten bener, karo tangga teparo lan wong anonim sing wis ngrewangi nulungi wong-wong sing butuh. Ya, aku begja yen ana wong kaya ngono. Muga-muga sukses.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.