Nyemak buku favoritku sing diwaca ing taun 2015

Mupangat Maca - Ngarep

Kaya sawetara dina kepungkur, kita lagi mriksa babagan kasebut buku sing wis mbintangi 2015, Aku uga wiwit nulis kabeh sing wis dakwaca sajrone rolas wulan kepungkur. Sawetara kuciwo liyane (La vorágine, dening José Eustasio Rivera) lan uga maca liyane sing dakkarepake bisa ditemokake kanthi cepet.

Aku arep ngaku buku paling apik ing taun 2015.

Reeds and mud, Vicente Blasco Ibáñez

Sejatine aku pengin penulis sing misuwur ing tanahku, lan sejatine aku ora kuciwa. Reeds and lumpur iku kabeh sing bisa dijaluk ing buku sing nyenengake: kesederhanaan, kemampuan kanggo nyekel sampeyan lan sentuhan "sinetron" sajrone iki crita diwiwiti ing wiwitan abad kaping-XNUMX ing laguna Albufera. Disaranake banget

Pedro Páramo, dening Juan Rulfo

Buku sing paling misuwur dening panulis Meksiko iki lan cikal bakal realisme gaib Ora mung dadi sumber inspirasi sing apik, nanging uga ngidini sampeyan mlebu ing wilayah misterius ing ara-ara samun Jalisco lan, khusus, liwat kutha Comala sing sepi, ing antarane dalan-dalan semangat lan crita lawas ing sekitar karakter kasebut judhul buku rampung nyekel sampeyan.

The Everyday Nothingness, dening Zoe Valdés

Aku kudu ngakoni yen wiwitane aku ora kecanthol, nanging sajrone maca, sampeyan nemokake manawa penulis feminis iki duwe kemampuan kanggo nggawe sampeyan ngguyu lan nggambarake. Valdés kaya "Kuba Bridget Jones" tartamtu, sing nggambarake sampeyan ing pirang-pirang novel novel pertamanya babagan kahanan sing ora aman ing pulau Karibia, hubungane karo seniman edan lan bengi-bengi bohemian ing antarane kanca sing mutusake golekane negara sing luwih apik.

Segara ing latar mburi, dening José Luis Sampedro

filsofosampedro.jpg

José Luis Sampedro, panulis salah sawijining buku crita favoritku, Mar al fondo

Buku crita dheweke ora bisa absen, lan ing kasus iki, sing pisanan (lan paling nyenengake) taun kasebut asale saka tangane Sampedro, panganggit saka sawijining narasi puisi lan tanpa wates. Buku iki ngemot sepuluh crita kanthi jeneng sepuluh segara lan samodra liyane ing saindenging jagad, nekani crita kayata stowaway lawas sing pungkasane tiba ing swarga pulau Polinesia ing Segara Kidul utawa monolog papat karakter sing tresna lan nandhang sangsara ing Land's End. Salah sawijining buku crita favoritku.

Wengi Arab

Aku ngakeni, aku durung ngrampungake, nanging iki minangka salah sawijining buku sing pantes disebutake kanthi kapisah. Paling ora, aku duwe dosis cilik, amarga aku seneng banget. Minangka matryoshka sastra, karya sastra Arab sing paling misuwur iku tenung murni, kesederhanaan lan uga buku sing luwih lengkap tinimbang "erotis" tinimbang sing dakkarepake. Scheherazade Nggambarake kita karo kabeh putri sing ora pareng, pedagang sing ambisius, kraton kanthi lawang rahasia lan jenius sing teka kanggo ngatasi fungsi kasebut. Muga-muga bisa rampung ing taun 2016 iki minangka tujuan sastra.

Diasingake ing mbesuk, dening Ismael Santiago Rubio

Bukune Ismael minangka fiksi ilmiah murni. . . lan apik. Aku nemokake ing buku Fair ing taun iki, lan sawetara dina mengko, aku meh ora bisa nggatekake crita iki babagan wong sing tangi turu ing jagad sing beda banget sawise beku luwih saka rong atus taun. Salah sijine penulis enom sing pancen kudu diwaca.

Pilih buku paling apik ing taun 2015 Ora gampang, luwih-luwih yen ana akeh judhul ing rak sing dakkarepake terus diisi ing 2016. Wacan sabanjure? Ayat setan (sing dakkarepake utawa ora bakal nggawa aku menyang plancongan sing bakal teka ing Afrika, aku ngakoni) lan Singa Afrika. Eksotisme murni, kaya sing dakkarepake.

Apa wis buku favorit sampeyan taun 2015 kanca-kanca?

Sugeng taun anyar ing wiwitan!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ignacio ngandika

    Ya, iki dudu buku wiwit taun 2015, nanging luwih dhisik sadurunge, bener?
    Sawetara, kayata Zoe Valdés, minangka sampah murni (saka sudut pandang nulis utawa kreatifitas sastra)

bool (bener)