Rekomendasi buku karangan

jagad sekolah kuwalik

Yen ana jinis buku sing aku seneng banget, nanging sayangé aku meh ora duwe wektu kanggo maca, yaiku tes. Napa aku ujar manawa aku meh ora duwe wektu kanggo maca? Dadi, amarga digunakake meh dadi pandhuan:

  • Aku luwih akeh nggunakake dheweke tinimbang buku sing biasa.
  • Aku seneng maca kanthi alon-alon, nulis ide luhur sing ditulis penulis, bisa uga ana ing buku catatan sing beda utawa ing sisih sisih buku.
  • Aku nggarisake, lan kadang-kadang, ana fragmen sing dakwaca lan diwaca kaping pirang-pirang.
  • Aku golek buku esai sing padha karo subyek buku sing dakwaca nalika semana, lsp.

Sanajan mangkono, aku ora pengin mandheg nyaranake sampeyan sawetara buku sing saiki paling canggih lan saiki bakal menehi akeh diskusi (sawetara luwih saka liyane).

"Sekolah sekolah terbalik" (Eduardo Galeana)

  • Pengarang: Eduardo Galeano
  • Genre: Esai
  • Editorial: Abad kaping 2005, XNUMX
  • ISBN: 9788432312076

Resumen

Satus telung puluh taun kepungkur, sawise ngunjungi Wonderland, Alice mlebu ing kaca pangilon kanggo nemokake jagad sing terbalik. Yen Alicia dilahirake maneh ing jaman saiki, dheweke ora prelu liwat kaca spion: dheweke mung kudu ndeleng ing jendela. Ing pungkasan millennium, jagad iki katon mudhun: jagad iki kayane, kanthi kiwa ing sisih tengen, puser ing sisih mburi lan sirah ing sikil.

"Silsilah moralitas" (Friedrich Nietzsche)

the-genealogi-moral-friedrich-nietzsche

  • Pengarang: Friedrich Nietzsche
  • Genre: Esai
  • Editorial: Alliance, 2011
  • ISBN: 9788420650920

Resumen

Genealogi Moral minangka pakaryan paling peteng lan kejem Friedrich Nietzsche. Risalah pertamane mbahas babagan kontras antarane konsep "apik" lan "ala", uga transformasi artine sabanjure kanthi interpretasi Yahudi-Kristen. Risalah kaping pindho nganalisa nurani sing ala, sing penyebabe ing jaman primitif yaiku luput dingerteni dudu tanggung jawab moral, nanging padha karo utang material. Pérangan pungkasan, ngumumake cita-cita anyar superman, nganalisa makna tapa.

"Sejarah infam universal" (Jorge Luis Borges)

intro_borges_infamy

  • Pengarang: Jorge Luis Borges
  • Genre: Esai
  • Editorial: Takdir, 2004
  • ISBN: 9788423336722

Resumen

Pitu crita sing nyipta historia universal de la infamia ngekstrak biografi lan anekdot saka macem-macem kasunyatan budaya lan geografis kanggo nularake, kanthi karya wasiat alegori lan ekspresi barok, dadi bahan sastra sing bener. Volume kasebut nyakup "Hombre de la Esquina Rosada", salah sawijine karya Borges sing paling dirayakake, lan "Etcétera", nem cathetan utawa gloss ing endi budaya sing nggumunake sing menehi tandha watesane ruang sastrawane sumunar. Sejarah Universal Infamy bisa uga minangka buku sing paling narik kawigaten para pamaca, amarga kabeh crita adhedhasar kriminal sejati.

"Kanggo seneng maca" (John Cruz Ruiz)

MOURA_Gusto_read

  • Pengarang: Gambar placeholder Juan Cruz Ruiz
  • Genre: Esai
  • Penerbit: Editor Tulisan

Resumen

Juan Cruz menehi pacelathon dawa babagan pengalaman profesional lan petualangan urip Beatriz de Moura, pangadeg lan editor Tusquets Editores sajrone 45 taun. Iki nyritakake babagan asal usul, kesulitan lan sukses kanggo nggawe katalog lan tahan nganti puluhan taun. Cekakipun, lintasan editorial sing ora umum ing tradhisi kita lagi ditarik, sing asale saka jabatan, nanging uga saka rasa maca. Apa sing nggawe katalog kasebut katon kaya wanita nom-noman sing pungkasan taun suwidakan nem puluhan arep miwiti petualangan kasebut? Buku iki nerangake kunci, nalika nglacak pendekatan wong pisanan babagan sejarah sastra lan budaya pungkasan.

"Buku lan kebebasan" (Emilio Lledó)

Emilio Lledo

  • Pengarang: Emilio Lledo
  • Genre: Esai
  • Penerbit: RBA

Resumen

Volume iki nggabungake sawetara teks sing paling apik banget dening Emilio Lledó ing salah sawijining wujud penting saka kemampuan nggawe, nggawe maneh: buku. Buku ngreksa memori, lan kemungkinan kasebut bisa uga ditinggalake, saka mripate saben pamaca, ngunci nalika wayahe dhewe-dhewe, menyang ruang dialog, kebebasan, kebebasan. Buku, basa, memori, dialog, puisi, kebebasan: hadiah sing ora ana bandhingane, kanggo makhluk sing ana, lan makhluk sing kudune ana. Buku iki mbantu kita ngerti babagan apa sing diwaca lan apa sebabé.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)