Nulis terapi, mupangat kanggo pikiran kita

nulis terapeutik

Bisa uga sampeyan rumangsa bakal mbledhos. Kasusahan utawa sedhih ora bisa nggawe kita terus dina.

Mbabarake pikirane ing kertas bisa dadi cara sing efektif lan sehat kanggo nyingkirake pamikiran negatif kasebut.

Kaping pirang-pirang kesempatan ngliwati tataran sing kita rumangsa sedhih utawa apatis lan kita ora ngerti sebabe perasaan sing nyerang kita. Kadhangkala, angel banget kanggo nyalurake kabeh emosi kasebut. Dadi nesu, sedhih, melankolis utawa perasaan liyane sing nyebabake kita, nulis babagan iki minangka cara kanggo ngobati pikiran lan ngetrapake ide.

Apa sing diarani terapi terapeutik?

Panulisan terapeutik kasusun saka nyebutake kabeh emosi negatif sing nggawe kita rumangsa ora enak. Salah siji amarga sampeyan angel mbukak nganti wong liya utawa nyebutake perasaan sampeyan utawa amarga sampeyan ora pengin nerangake apa sing sampeyan rasakake, terapi iki bakal mbantu sampeyan.

Jupuk buku catetan, selembar kertas, serbet, komputer utawa apa wae sing bisa ditulis lan uculake apa wae sing wis mangan sampeyan. Mung nulis.

Cara pangembangan lan mupangate

-Mangapunten:

Kita dudu wong suci. Ora ana wong. Bisa uga malah yen ora sengaja kita wis nglarani wong liya. Lan mesthi mbalikke. Nulis surat pangapunten, sanajan ora dikirim, bisa nggawe kita luwih apik. Sampeyan kudu wani lan tulus. Mikir sing Apa sing sampeyan tulis mung kanggo sampeyan, mula aja wedi. Yen sampeyan ora jujur ​​karo awak dhewe, terapi ora ono gunane.

-Mangapunten:

Yen ing poin sadurunge, kita ngomong babagan ngapura dhewe, kita uga duwe kesempatan kanggo sinau ngapura wong liya. Yen wong sing wis nglarani kita, pengabdian sawetara garis kanggo dheweke kanthi kabeh sing sampeyan pikirake babagan sikap lan perasaan sampeyan, bakal mbantu. Yen sampeyan wis duwe catu sing luwih utawa kurang, nyritakake wiwit wiwitan kabeh kedadeyan sing kedadeyan saiki, bakal nggawe kita ngrampungake tatu sing isih rada lara.

-Pass tandhing:

Umume kita nggandhengake tembung "duka" karo matine wong sing ditresnani. Secara teknis, kasusahan minangka proses adaptasi emosional kanggo ilang. Kaya sing wis kasebut, pati, mitra, pegawean utawa liya-liyane sing dadi kunci urip kita. Nulis babagan perasaan sing nate dipikirake bakal mbantu nentremake kuatir. Tulis kabeh kertas sing bakal sampeyan ucapake karo mantan mitra, bos sing nyopir sampeyan utawa bank. Sampeyan bakal bisa ndeleng kanthi tanpa sadhar sampeyan bakal miwiti kanthi ngilangi rasa lara utawa nesu lan banjur ora peduli karo wong kasebut. Nindakake kaya sing sampeyan ucapake ing wong, banjur, yen sampeyan pengin, suwek-suwek.

Yen sayang, kita ngrujuk babagan kerugiane wong sing penting, coba ayo lunga.

-Jaga kabungahanmu!

Kita ora kena ditinggal karo sing ala. Yen umume sampeyan ngalami corak sing ala, aja nganti ketinggalan dina sing apik. Cara sing apik yaiku nyimpen jurnal pikiran lan dina sing positif.. Tuangake kabeh kabungahan sing wis sampeyan rasakake ing dina utawa wayahe kasebut. Dina sing dibutuhake push amarga kabeh rada mendhung, kita njupuk notebook lan maca maneh apa sing wis ditulis. Ora ana piala sing aja nganti satus taun.

Sadar banget kuat. Kadhangkala sampeyan kudu nyedhaki dheweke lan takon kenapa dheweke main karo kita kanthi cara iki. Tulis marang dheweke, tulis dhewe, tulis karo wong kasebut utawa urip sing padha sing wis nggawe trik lan ngeculake dheweke lunga. Sing apik? Sampeyan ora prelu dadi retak nulis, sampeyan mung kudu ngeculake tembunge dhewe.

Tumindak nulis mung mbantu ngatasi pikiran sampeyan. Nguripake otak, nggawe kita ngerti bab-bab sing ora dingerteni utawa sing ora ngerti, ana ing kana. Nulis ngrangsang memori kita lan uga imajinasi kita.

Lan sapa ngerti ... bisa uga ing sawijining dina kabeh sing sampeyan tulis bakal nulungi wong liya kanggo ngatasi trauma utawa rasa wedi dhewe. Dadi saiki sampeyan wis ngerti nulis!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)