Apa sing diarani novel sejarah?

Apa sing diarani novel sejarah?

Apa sing diarani novel sejarah?

Novel sejarah minangka subgenre narasi sing diwatesi karo kedadeyan nyata sing ora owah minangka jangkar alurane., bisa nggunakake utawa ora nggabungake karakter nyata karo unsur fiksi. Asale wiwit abad kaping XNUMX, sajrone Romantisisme Eropa. Saka tangan penulis kayata Víctor Hugo, Fontane utawa James Fenimore Cooper, lan liya-liyane.

Ing novel sejarah Hispanik-Amerika, Ana García Herranz (2009) negesake:

"… Nyakup meh rong abad novel sing nggambarake sejarah babagan konfigurasi, nanging tetep sawetara persamaan formal ing antarane; Episode nasional lan novel sejarah postmodern Hispanik-Amerika utamane dibedakake karo singularitas, sing kudu mbentuk rong subgenre ing genre novel sejarah ".

Alam

Ing babagan iki, Kurt Spang (s / f) nerangake:

"Novel sejarah, amarga sifat hibrida, nuwuhake masalah tartamtu amarga ngluwihi bidang sastra sing ketat, yaiku, ing pangertene tartamtu, melu ing level pertama, komunikasi lisan non-sastra umum. Nanging dudu historiografi murni lan uga narasi utawa novel murni: kalebu "hiatus ing antarane fiksi lan sejarah."

Yaiku - parsial - jinis komunikasi lisan non-fiksi kanthi tingkat abstraksi tartamtu. Ing kerangka kasebut, kerangka acara sing diceritakake kabeh adhedhasar riset formal, dokumentasi, lan pendhukung sing apik. Sanajan narasi cocog karo sudut pandang panulis, unsur fiksi ora kudu luwih utama tinimbang prastawa nyata.

Fitur

Saiki, novel sejarah minangka genre sing cukup sukses, kanthi panulis adaptasi karo macem-macem novel resmi.. Minangka sipat umum, dheweke mesthi kalebu wektu sing bisa dingerteni ing jaman. Mula, bisa nggambarake proyeksi realistis jaman biyen kanthi piranti sastra meta-fiksi lan karakter populer.

Novel sejarah episode nasional

Dheweke nggambarake episode sejarah liwat karakter pahlawan, utawa paling ora, kanthi kualitas sing ana gandhengane karo keberanian. Kajaba iku, ing novel sejarah nasional referensi yaiku sejarah para penulis kontemporer, ing endi narator kasebut minangka saksi mata kanthi perspektif subyektif. Karakteristik kasebut jelas bisa ditemokake ing bantahan Episode nasional dening Galdós utawa Dering Iberia saka Valle-Inclán.

Kanthi cara sing padha, inti novel sejarah episode nasional cenderung adoh saka narasi romantis utawa misterius. Ing kana, kedadeyan sejarah sing bisa diverifikasi dileksanakake ing pangembangan plot fiksi. Amarga alasan kasebut, mujudake tujuan pendhidhikan politik, kanthi atribut didaktik kanthi jelas.

Novel sejarah postmodern

Ing jinis novel sejarah iki perangan sing luwih asring disengaja kanthi anane sumber daya ekstemporer, hiperbola utawa ngilangi. Yaiku, tujuwane luwih cedhak kanggo nggawe bacaan kritis ing jaman kepungkur tinimbang nuduhake narasi sing selaras karo historiografi resmi.

Kajaba iku, dheweke nggunakake tokoh sejarah sing kondhang (pangkat kaping pisanan) lan ngetrapake referensi intertekstual sing akeh. "Babad palsu" bener yen ora ngowahi substansi kedadeyan sejarah sing dirujuk. Nanging, ora kaya novel sejarah episode nasional, parodi asring banget.

Aku, Claudio.

Aku, Claudio.

Jinis novel sejarah

Novel ilusi sejarah

Ing novel sejarah ilusi, panganggit nyoba nutupi kedadeyan sing dijlentrehake kanthi kudung legitimasi lan keaslian. Akibate, tujuwane yaiku supaya rasa keaslian ing sudut pandang narator. Amarga alasan kasebut, wacana sing disiyapake dening penulis kanthi bukti sing negesake maneh versi prekara kasebut ora aneh. Sanajan, bukti kasebut mung bisa nyengkuyung bagean narasi.

Kajaba iku, komponen teologis dipertimbangkan kanggo nemtokake posisi narator (lan keterlibatan) ing kedadeyan kasebut. Kapasitas induktif panganggit kanggo nyritakake kanyatan kanthi cara sing luwih kurang luwih uga penting. Ing Spanyol, judhul kaya Doña Blanca saka Navarra dening Navarro Villoslada utawa Pangeran Bembibre de Gil lan Carrasco, minangka wakil saka subgenus iki.

Novel anti-ilusi sejarah

Novel anti-ilusiis sejarah katon kuat ing Eropa ing pungkasan abad kaping XNUMX kanthi akeh ditampa nganti saiki. Ing sajroning sejarah, sejarawan biasane nuduhake bias pinunjul ing prastawa sing diandharake amarga reinterpretasi kedadeyan sing terisolasi. Banjur, mesthine panulis kudu nglumpukake alur crita kalebu segmen fiksi murni.

Nanging, dibandhingake karo novel sejarah ilusi, subgenre iki menehi narator sing luwih subyektif. Endi jabatan rapporteur kasebut adoh lan ora kena pengaruh pangembangan prastawa. Aspek iki bisa dingerteni ing Idhe Maret dening Wilder utawa ing Usaha saka Pak Julius Caesar saka Brent.

Lima novel sejarah universal

Perang Akhir Dunia dening Mario Vargas Llosa

Ing novel iki, Vargas Llosa dibutuhake minangka konteks revolusi Canudos sing kedadeyan ing Brasil ing pungkasan abad kaping XNUMX. Ing kana, ketidakadilan lan lingkungan sing ora aman nyebabake sing diarani "pemberontakan wong sing ora duwe pusaka" amarga pandhuan saka Dewan. Agama lan mistisisme dadi siji unsur sing bisa nolak wong sing ditindhes nglawan kekuwatan.

Guwa bruwang clan dening Jean Marie Auel

Wartawan kasebut tumindak nganti tahap pungkasan ing Ice Age, nalika ana gempa bumi sing nggawe pisah karo bocah wadon umur lima taun - Ayla - saka suku kasebut. Dheweke bisa slamet amarga klompok Neanderthal sing nawakake papan perlindungan lan perlindungan. Nanging pimpinan klan kasebut mbesuk ora rampung nampa ngarsane lan ngancam anane bocah wadon cilik kasebut. Nanging, dheweke dilindhungi roh Singa Gua.

Talos saka Sparta dening Valerio Massimo Manfredi

Perang Akhir Dunia.

Perang Akhir Dunia.

Talos ditulungi Helot lawas (klompok etnis sing dadi budak) nalika ditinggalake dadi korban srigala dening bapake dhewe, Aristarcos, bangsawan saka Sparta.. Iki ditemtokake dening tradhisi kuno Spartan. Talos tansaya gedhe lan dadi perwujudan saka ramalan: Aristodemus, raja Helot sing pungkasan sing bisa mbebasake bangsane.

Aku, Claudio dening Robert Graves

Panulis njupuk karya Tacitus, Plutarch lan Suetonius minangka basis kanggo argumen sing misuwur, sing niru otobiografi Tiberius Claudius. Iki nggawe jaman getih ing Dinasti Julio-Claudius lan Kekaisaran Romawi, wiwit rajapati Julius Caesar (44 SM) nganti mateni Caligula (41 SM). Iki minangka salah sawijining novel sejarah sing paling misuwurs kabeh wektu.

Babad panglima perang dening Bernard Cornwell

Sawise diusir wong-wong Roma saka Inggris, mula ana perjuangan kanggo ngatasi kekosongan listrik sing digawe. Mordred, ahli waris (isih bayi) raja paling dhuwur, Uther Pendragon, dijaga prajurit sing jenenge Arthur, dilindhungi dening penyihir Merlin. Sing terakhir yaiku bagean saka Pendragon sing ora sah sing pengin njaga kesatuan kerajaan lan nyegah supaya ora tiba ing gandhengane wong-wong Sakon.

Judhul iki minangka trilogi, kasusun saka buku ing ngisor iki:

  • Raja musim salju.
  • Mungsuhing Allah.
  • Excalibur

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.