Pilihan Novel Asmara Paling Apik: Saka Austen nganti Esquivel

Pilihan novel asmara

Wis pirang-pirang taun, puluhan taun lan pirang-pirang abad, manungsa wis bisa tresna liwat kaca-kaca sing paling apik. Lan manawa literatur mesthi dadi arus seni sing, bisa uga nggawe rasa tresna kaya sing ora ana liyane, sejatine kaya impen, kita ngusulake nggoleki maneh liwat ing ngisor iki pilihan novel asmara saka Actualidad Literatura.

Bangga lan Prasangka, dening Jane Austen

Pilihan novel asmara

Yen ana novel romansa, mesthine bakal dadi karya agung Austen. Diterbitake ing taun 1813, Pride and Prejudice ora mung ateges munculé salah sawijining komedi romantis pisanan ing sajarah sastra, nanging olahraga feminisme lan pemberdayaan liwat mripate protagonis, Elizabeth bennet. Wanita enom sing ora beda karo adhine sing kepengin banget omah-omah karo wong sing sugih, luwih seneng terus njelajah perasaane, luwih-luwih nalika Pak Darcy mlebu ing adegan kasebut. Karya unik sing Adaptasi taun 2005 dibintangi Keira Knightley Crita iki minangka crita sing apik banget lan ditambahake dadi Olimpus.

Sampeyan bisa tuku Kene

Kaya banyu kanggo coklat, dening Laura Esquivel

Kaya banyu kanggo coklat dening Laura Esquivel

Nalika akeh sing panginten sing realisme gaib Wis diturunake ing jaman keemasan ing taun 60-an lan 70-an, Meksiko Laura Esquivel teka kanthi novel mawar ing taun 1989 sing bakal mbantu nguripake sihir genre Amerika Latin biasane iki. Dumunung ing hacienda Meksiko ing Piedras Negras nalika Revolusi Meksiko, Como agua para cacah coklat crita katresnan Tita, sing paling enom saka telung putri (lan mulane dipeksa tetep dijaga wong tuwa) lan Pedro, janji karo mbakyune Tita. Kabeh iki, dibungkus karo rasa sing nuwuhake gastronomi Meksiko luwih saka saiki sajrone sejarah pérangan nomer loro, buku harian Tita, diterbitake ing 2016.

Sampeyan bisa tuku Kene

Gosip Surf, dening Yukio Mishima

Gosip surfing Yukio Mishima

Salah siji saka novel favorit penulis iki disetel adoh, adoh, luwih khusus ing sawijining pulau cilik ing kepulauan Okinawa, ing Jepang, ing endi cahya lan peradaban meh ora tekan. Pemandangan puisi saka toris, alas lan nelayan ing endi crita tresnane cah loro manawa dheweke kudu nglawan norma-norma sosial lan kahanan eksistensine ing jagad iki. Prosa murni lan deskripsi saka tangan jenius Mishima, minangka salah sawijining panulis paling kontroversial ing abad kaping-XNUMX.

Sampeyan bisa tuku Kene

Wuthering Heights, dening Emily Brontë

Pilihan novel romantis dening Emily Brontë

Ing taun 1847, supaya wanita dadi panulis novel dudu kasunyatan sing ditampa kanthi sosial.. Iki minangka alasan utama sing bakal nyebabake Emily Brontë nerbitake Wuthering Heights miturut jeneng samaran Ellis Bell. Sing ora dikarepake dheweke bakal dadi salah sawijining klasik hebat sejarah sastra Inggris. Struktur inovatif lan crita katresnan lan semangat, gething lan dendam, cukup kanggo ningkatake karya sadulur saka pangarang sing padha ...

Sampeyan bisa tuku Kene

Jane Eyre, dening Charlotte Brontë

Pilihan novel asmara

Ya, mbakyune Emily uga menehi crita liyane sing bisa ditambahake pilihan novel asmara, luwih khusus Jane Eyre. Uga diterbitake ing taun 1847, wektu iki ing jeneng samaran Currer Bell, Jane Eyre nutupi nyawane wanita enom sing sawise cilik dikembangake ing omah kanggo bocah-bocah wadon mutusake pamimpin kulawarga Pak Rochester, sing bakal tresna karo. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining novel romansa paling apik sing tau, dicocogake kaping pirang-pirang menyang layar amba.

Sampeyan bisa tuku Kene

Seda, dening Alessandro Baricco

Seda

Diterbitake ing taun 1996, Seda dadi sukses nerbitake kanthi sukses amarga panulise, Baricco Italia. Crita sing diwiwiti ing abad kaping XNUMX, luwih khusus kanggo eksotik negara jepang, ing dheweke ketemu karo saudagar Prancis sing jenenge Hervé Joncour, kanggo golek cacing jaran sing bakal nyedhiyakake industri tekstil ing kutha asale, lan Jepang sing misterius sing ora paham karo boso sampeyan. Novel cekak sing bakal nyenengake wong sing seneng lelungan kanthi gula ekstra.

Sampeyan bisa tuku Kene

Ical karo Angin, dening Margaret Mitchell

Buku katresnan sing paling apik

Dianggep minangka salah siji saka buku sing paling laris ing sejarah, Gone with the Wind diterbitake taun 1936 lan dadi wong sing paling laris, amarga pamor pangarange, Margaret Mitchell, salah sawijining wanita pertama sing duwe kolom dhewe ing koran ing Amerika Serikat kidul. Sing wis dingerteni kabeh crita sengit antarane Scarlet O'Hara lan Rhett Butler ing tengah-tengah Perang Sipil Amerika Ora mung entuk Mitchell dadi Pulitzer, nanging bakal inspirasi adaptasi sing diluncurake ing taun 1939 lan dadi salah sawijining produksi paling mewah ing sejarah film.

Sampeyan bisa tuku Kene

Katresnan ing jaman Kolera, dening Gabriel García Márquez

Tresna ing jaman kolera

Ing pangandikane Gabo dhewe, apa sing dadi karya favorite diwiwiti ing taun 1985 kanthi cepet dadi salah sawijining novel pangarang saka Seratus Tahun Kesepian Dumunung ing kutha pesisir ing Kolombia (bisa uga Cartagena de Indias), crita kasebut minangka protagonis karo segitiga katresnan sing dibentuk dening bebrayan Fermina Daza lan Juvenal Urbino, lan Florentino Ariza, wong lanang sing tresna banget karo Fermina wiwit dheweke ketemu karo dheweke. Novel unik sing, mung kanggo pungkasan sing ora bisa ditolak, pantes diwaca paling ora sepisan sajrone urip.

Sampeyan bisa tuku Kene

Romeo lan Juliet, dening William Shakespeare

Shakespeare's Romeo lan Juliet

Ya, kita ngerti. Romeo lan Juliet dudu novel biasa, nanging ora kalebu minangka permata sastra ing pamilihan novel romansa iki bakal dianggep ala. Diduga minangka tragedi ing taun 1597, crita katresnan antarane Romeo, putra saka Montagues, lan Juliet, putri saka Capulets, ing Verona Italia Iku ora mung bagean saka sejarah serat, nanging mitos romantis sing dipangan pirang-pirang abad amarga karya Shakespeare sing hebat.

Sampeyan bisa tuku Kene

Apa crita sing bakal ditambahake ing novel novel romansa kita? Apa favorit sampeyan kanggo kabeh komentar?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.