Protagonis wanita ing tanah air novel kontemporer

Kita urip a umur emas kanggo karakter wanita utama sing, ing kasus apa wae, mesthi ana ing literatur. Nanging iku ing jinis ireng saiki dheweke entuk apa popularitas lan kasuksesan sing luwih dhuwur. Dadi, aku nemoni sawetara perkara kasebut jeneng novel kejahatan kita utamane, sanajan karo nyebutake wong manca lan sadurunge. Dheweke digawe dening penulis lanang lan wadon, sing apik banget kanggo sing diretas minangka kesetaraan sing diklaim.

Purwaka

Jane Marple - Agatha Christie

Mesthi ora. Jane Marple, lkanggo Miss Marple, digawe dening wanita misteri universal sing hebat yaiku Agatha Christie, yaiku salah siji sing pertama lan paling misuwur protagonis wanita saka jinis iki. Ya, novel kasebut minangka novel kejahatan utawa misteri tinimbang sing diarani ireng saiki. Nanging preduli babagan jumlah tindak pidana utawa bentuk sing kurang luwih, kapinteran, katrampilan lan kerja sing apik dening Jane Marple kanggo ngrampungake kasus kasebut Tansah makarya.

Tebih adoh saka kolega Prancis sing apik ... nuwun sewu, Belgian, Hercule Poirot, sing paling Inggris tinimbang teh jam 5 lan uga Luwih apik banget Miss Marple.

News

Lisbeth Salander - Stieg Larsson

Tanpa mangu, la hacker Wanita Swedia kanthi tato, jenius lan karakter sing ora bisa dipateni, menehi tandha sadurunge lan sawise ing akeh protagonis wanita sing kuwat lan kuat ing jinis iki. Larsson entuk imbangan apik nalika nggawe lan protagonis lanang, wartawan Michael Blomkvist. Sanajan dheweke nyolong kabeh adegan ing bom sastra kasebut, lan isih ana, saga kasebut Millenium. Lisbeth murub bedhil wiwitan lan kekuwatane, karisma lan citrane durung nate padha.

Petra Delicado - Alicia Giménez-Barlett

Giménez-Barlett yaiku a pelopor pambangunan karakter wanita utama ing jinis ireng. Inspektur polisi dheweke Petra Delicado, sing kerja ing Barcelona, kaping pisanan muncul ing novel kasebut Ritus pati de 1996.

Tandha alus ditandhani saka kateguhan dicampur karo sensitivitas lan idealisme, saliyane fragility sing didhelikake kanthi ironi. Ing gesang profesionalipun pancen sanget kompeten lan nemtokake, lan uripe pribadi lan sentimental kaya mandhiri kaya sing rame. Cekakipun, a precedent apik kanggo mlebu ing genre iki.

Elena Blanco - Carmen Mola

El fenomena paling anyar ing tanah air novel ireng wis dadi Carmen Mola (jeneng samaran sing nambah misteri) lan saiki, rong novel sing dibintangi inspektur Madrilenian Elena Blanco. Iki ditampilake ing masyarakat ing Panganten wanita gipsi lan wis terus ing Jaring wungu.

Kuku terus crita pantes kanggo ireng luwih kasar lan kasar sing kedadeyan akhir-akhir iki ing bagean kasebut, Elena Blanco bisa uga dadi nyetel kabeh kanon lan klise sing dilindhungi undhang-undhang kanggo protagonis klasik karakter pria saka jinis. Watake kuwat lan kasiksa amarga sirna putrane, kanthi cenderung karusakan dhewe, kompleks utawa tanpa urip sentimental sing kompleks. Lan, mesthi wae, nemtokake lan kuat ing garapane, uga tanpa kompleks. Cocog kanggo para pamiarsa sing pengin nggawe jinis kasebut tanpa anesthesia utawa jaket urip.

Bruna Husky - Rosa Montero

La detektif futuristik dening Rosa Montero, a réplika ing kabeh hukum, digawe kanggo Nangis udan, ngajeni klasik film sci-fi kaya Blade Runner, sanajan kanthi dhasar literatur ing crita kanthi jinis sing padha dening Philip S Dick.

Kita ketemu Husky ing Madrid taun 2109 ing endi jumlah kematian replika sing tiba-tiba dadi saya tambah akeh. Lan sanajan ana ing masarakat sing ora stabil ing mangsa ngarep, nilai-nilai sing ana tetep universal lan tanpa wates wektu, sanajan sampeyan replika, agresif, sampeyan rumangsa ora cocog lan sampeyan ana ing srengengea.

Antonia Scott - Juan Gómez-Jurado

Saka sing paling anyar teka ing adegan protagonis novel kriminal wanita sing apik, kita duwe Antonia Scott, gaweyan paling anyar saka penulis ing Ratu Abang. Kita ora lunga saka Madrid, wektu iki saka Lavapies, ing dununge Antonia, wanita istimewa karo intelijen luar biasa sing wis nylametake puluhan jiwa, nanging uga bakal ilang kabeh. Dadi dheweke ora pengin metu ing jagad maneh. Nanging dheweke bakal, lan apa sing wis digayuh yaiku nggumunake kabeh wong.

Grace Saint Sebastian - Ana Lena Rivera

Uga wong anyar liyane, penyidik ​​penipuan iki, digawe dening Ana Lena Rivera en Sing mati meneng wae, wis nggawe ceruk ing panorama karakter utama wanita sing apik. Wektu iki en crita sing nggabungake misteri, riset lan tata cara kanthi apik lingkungan (umume Oviedo) sing kalebu karakter sekunder sing bisa dingerteni.

Grace Saint Sebastian uga ditandhani amarga kelangan bocah, cerdas, intuisi lan efektif, lan bebrayan lan kulawarga iku penting banget. Dadi bakal bali kanthi judhul luwih akeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)