Ivanhoe dening Walter Scott. Sinau sejarah novel

 

Potret Walter Scott dening Sir Henry Raeburn.

Ngomong babagan panulis Skotlandia Walter scott ngomong babagan salah sawijining jeneng utama ing Romantisisme ing Inggris Raya. Dheweke dadi pionir ing genre novel sejarah lan karya-karyane sukses banget ing saindenging Eropa. Dheweke dianggep minangka salah sawijining pangarang sing paling berpengaruh lan novel-novel dheweke digawe film lan televisi ing sawetara acara. Sampeyan uga pujangga lan editor. Lan ing judhul memori kita kaya iki terukir Ivanhoe, Quentin duward, Bajak laut o Rob roy.

Dina iki aku pulih (lan entheng sithik) liyane kanggo karangan kuliah sabenere babagan Ivanhoe lan aku nyampur maneh rong karep kaya sastra lan sejarah. Wektu iki kanggo subjek Sejarah lan taun 1991, sing bakal dikandhani mengko. Ya ngono.

INTRODUCCIÓN

Iki minangka novel novel pertama sing dicoba Scott a khusus topik inggris. Nanging, kudu dielingake yen sanajan ana pura-pura menehi karakter sejarah marang karya kasebut, panulis dhewe ngakoni manawa dheweke wis yakin kabebasan-kabebasan ing pangertèn kasebut (campuran karakter fiksi lan sejarah). Iki ditampilake ing permusuhan antarane para Sion lan Norman nalika semana, uga rincian lingkungan liyane. Iki ora nyuda pentinge novel, nanging luwih becik Keprigelan narasi Scott njamin minat para pamaca.

Mungkin karakter sing paling apik yaiku khayalan sejatine sifate Ivanhoe, kekasihe Lady rowena utawa wong Ibrani sing ayu Rebecca, putri saka Iskak saka York. Dheweke uga Tuck Friar, semangat lan pejuang, utawa Wamba, wong sing setya lan setya saka Cedric wong Sakson, Bapakne Ivanhoe. Lan ing jejere katon karakter legendaris kaya Robin Hood sing misuwur lan nyata kaya raja lan sedulur Richard the Lionheart lan Juan Sin Tierra, sing menehi kontribusi kanggo nambah minat novel.

LOKASI LAN PENGEMBANGAN SEJARAH

Dolanan disetel ing XII abad ing Inggris nalika pamaréntahan Richard the Lionheart lan hadiah papat tema dhasar kanthi historis.

1.NOrmans lan Sakson

Referensi menyang gelut ing antarané wong Norman lan Sion, konflik sing katon dibayangke wiwit wiwitane nyerang mantan ing tanah pungkasan, nyebabake jinis urip liyane, basa lan adat istiadat sing beda. Tuladha sing paling jelas babagan oposisi kanggo dominasi iki katon ing karakter Cedric wong Sakson ing ngarep sir Brian deBois-Guilbert.

Iki ora kelakon karo raja Richard iku, sanajan ana Norman, seneng gumun saka subyek kanggo partisipasi ing Perang Salib. Nanging, kudu dielingi mitos raja iki sing ing sejarah ora main peran sing tenanan lan iki ora apik banget kanggo Inggris.

2. Perang Salib

Ngubungake karo iki, kita kudu nimbang masalah kasebut Perang Salib, amarga saliyane King Richard, loro karakter fiksi uga melu: protagonis, Ivanhoe lan Ksatria Templar kaya sing kasebut ing ndhuwur Bois-Guilbert. Lan kabeh mau padha bali dadi peziarah saka Tanah Suci. Perlu dielingi yen Perang Salib diwiwiti saka puncak ziarah menyang Yerusalem, utamane menyang Sepulcher Suci.

3. Sedulur Plantagenet

Masalah liyane yaiku ngrujuk pasulayan antarane Juan Sin Tierra lan seduluré Ricardo. Dadi, minangka referensi sejarah, Ricardo aku, putra saka Enrique II Plantagenet lan Eleanor saka Aquitaine, nggentosi dadi raja sawise ngadhepi dheweke. Ing kene dheweke diwakili minangka Ksatria ireng, sing ora dicethakaké nganti pungkasan, nalika dheweke gabung karo protagonis lan kanca-kancane kanggo adhep adhine Juan.

Ing peran saka John Tanpa Tanah ing novel kasebut yaiku usurper King Richard sing bener, kasunyatan sing kita pahami kanthi kuwatir babagan ancaman sing ditindakake dening Ivanhoe, amarga dheweke wis perang karo Ricardo ing Perang Salib.

4. Wong-wong Yahudi ing Abad Pertengahan

Watake saka Iskak saka York minangka wakil saka kelas sosial sing penting lan kondhang kaya sing Yahudi lan perané ing masarakat abad pertengahan, wiwit kutha iki dianiaya sajrone Abad Pertengahan amarga faktor ekonomi lan religius. Kasunyatane, kita ketemu karo Isaac saka York, mundur menyang papan sing ora bisa dielingi ing meja Cedric the Saxon ing wiwitan novel kanthi para peziarah sing teka karo dheweke lan para abdi.

Nanging, kekuwatan lan kekayaan finansial sampeyan ngidini sampeyan duwe pangkat tartamtu ing masarakat lan uga sesambungan karo wong sing pengaruh utawa nggawe utangan. Tuladha sing jelas yaiku adegan turnamen pisanan sing kedadeyan lan ing endi sampeyan bisa ndeleng cedhak Juan Sin Tierra lan rombongane. Uga nalika dheweke menehi utangan marang Ivanhoe kanggo akuisisi waja lan jarane supaya melu.

Kabeh iki nuduhake kahanan sejarah wektu iki babagan kelas sosial iki lan monopoli ing prekara ekonomi, sing entuk antipati para masarakat.

STRUKTUR SEJARAH LAN CIRI

Wis ngundang King Richard lan seduluré John, ing kelas sosial saka novel iki, sing paling representatif ing Abad Pertengahan yaiku purun lan masarakat limrah.

ing purun ing kene, dheweke duwe peran sing luwih relevan tinimbang kasunyatane, sing luwih penting kanggo nilai manungsa. Contone, kita duwe Ivanhoe. Dheweke dudu watak sing aktif banget, nanging dheweke tumindak luhur lan tumindak kayata toleransi agama kanggo perawatan sing ditampa saka Isaac de York lan putrine lan sing disenengi Ivanhoe tanpa prasangka. Kita uga duwe kepinginan kanggo rekonsiliasi karo bapake, sanajan dheweke curiga lan adoh banget. Lan mesthi ana sampeyan wani ing paprangan, pisanan ing Perang Salib lan banjur ing negarane nglawan para penjahat kerajaan.

El masarakat umum, wong tani lan serfdom bakal diconto dening Wamba, tansah setya marang bendarane Cedric lan mengko menyang Ivanhoe. Lan uga dening Gurth, jester ing yuridiksi Sion. Loro-lorone nuduhake hubungan sing biasane feodal saka wadyabala ing antarane gusti lan para abdi. Uga dheweke minangka conto sing jelas babagan oposisi umum kanggo wong sing nyerang.

KARAKTER TETAP

Dheweke mayoritas lan Scott nggunakake supaya bisa nggarap kasunyatan sejarah kanthi kedadeyan khayalan sing sekaligus nambah kasunyatan kasebut..

  • Ivanhoe yaiku siji mindhah tumindak, sanajan kedadeyan lan lingkungan sing ana ing sekitar dheweke minangka elemen sing nyatakake tumindake.
  • Lady rowena yaiku paraga wanita pasif dene saka Rebecca luwih akeh aktif. Ing kene perlu diwenehi peran wanita, amarga Rowena minangka wanita abad pertengahan sing khas, lan Rebecca minangka paraga sing luwih setya ing crita kasebut. Tanpa lunga luwih adoh, yaiku motif episode kaya gelut pungkasan Ivanhoe kanthi nylametake dheweke saka sidhang Apa sing ditindakake dheweke amarga dituduh dadi penyihir.
  • Cedric wong Sakson yaiku feodal lord par keunggulan, saliyane karakter sing ramah, sopan santun, kanthi ide sing tetep lan patriotisme sing mantep.
  • Lan mung tetep dicathet anané Robin HoodApa fiktif utawa ora, pentinge relevan. Persahabatane karo Ivanhoe lan Ksatria Ireng bakal dadi penting kanggo nglawan para perebut lan entuk maneh tahta kanggo rajane. Iki, yen wis dingerteni, bakal ngasilake hak istimewa amarga tetep setya karo prinsip.

KESIMPULAN

Walter Scott bisa siyap karo karya iki rasa seneng masarakat tumrap genre sastra sejarah ing fantasi dheweke nggunakake sumber riset ilmiah, kanthi talenta minangka juru dongeng. Dheweke bisa nggambarake kasunyatan sejarah kanthi setya sanajan nyritakake crita khayalan, nanging pigura lan link sing apik banget, saengga bisa ditrapake kanthi gampang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.