Novel dening Gaston Leroux

Gaston Leroux Kutipan

Gaston Leroux Kutipan

Gastón Leroux minangka panulis, wartawan lan pengacara Prancis sing menehi tandha babagan sastra ing jamane amarga novel misteri. Antarane wong-wong mau, loro cicilan pisanan saka seri ing detektif Joseph Rouletabille utamané misuwur. yaiku, Misterihe kamar kuning (1907) lan Parfum wanita ing ireng (1908).

Mesthi wae iku sacrilege kanggo ngilangi Phantom Opera (1910), ciptaan Leroux sing paling misuwur. Ora kaget, judhul iki wis diadaptasi kanggo luwih saka satus drama, serial televisi lan film fitur, loro Eropa lan Hollywood. Gunggunge, penulis Paris nerbitake 37 novel, 10 crita cekak lan rong drama sajrone urip.

Misterihe kamar kuning (1907)

Paraga utama

Joseph Rouletabille minangka detektif amatir sing dadi protagonis saka wolung novel Leroux. En Le mystere de la chambre jaune —judul asli Prancis— dicethakaké yèn jenengé satemene julukan. Miturut cara, jenenge bisa diterjemahake minangka "globetrotter", adjective penasaran kanggo bocah lanang sing digedhekake ing panti asuhan agama ing Eu, sawijining komune cedhak Normandia.

Ing wiwitan saga, investigator umur 18 taun lan "profesi nyata" yaiku jurnalisme. Sanajan umure enom lan ora duwe pengalaman, dheweke nuduhake kapasitas deduktif "luwih ati-ati tinimbang polisi". Apa maneh, ing kasus sing sepisanan, dheweke kudu ngatasi Ballmeyer, penjahat internasional sing misuwur kanthi akeh identitas.

Analisis lan pendekatan

Misterihe kamar kuning Iki dianggep minangka novel "misteri kamar sing dikunci" pisanan. Iki dijenengi kanggo plot sawijining, kang kriminal ketoke kalacak bisa katon lan ilang saka kamar nutup. Mulane, publikasi asli saka judhul-antarane September lan November 1907-cepet nyekel pembaca koran kasebut. L'Ilustrasi.

Narator crita yaiku Sinclair, kanca pengacara saka Rouletabille. Tumindak kasebut ditindakake ing kastil Château du Glandier. Ing kono, Mathilde Stangerson, putri pemilik, ditemokake tatu serius ing laboratorium lemah (ditutup saka njero). Saka titik kasebut, konspirasi rumit sing ana hubungane karo masa lalu protagonis dhewe mboko sithik katon.

Karakter penting liyane

  • Frédéric Larsan, pimpinan detektif polisi Prancis (Rouletabille curiga yen dheweke iku Ballmeyer);
  • Stangerson, ilmuwan sing duwe kastil lan bapak Mathilde;
  • Robert Dalzac, tunangan Mathilde Stangerson lan tersangka utama polisi;
  • Jaques, kepala pelayan kulawarga Stangerson.

Parfum wanita ing ireng (1908)

En Le parfum de la dame en noir tumindak revolves watara akeh karakter saka cicilan leluhur. Awal buku iki nuduhake mantèn anyar Robert Darzac lan Mathilde Stangerson anteng banget ing bulan madu amarga mungsuh kulawarga resmi mati. Dumadakan, Rouletabille ditelpon maneh nalika nemesis sing kejam muncul maneh.

Misteri dadi luwih jero, ilang anyar lan kejahatan anyar kedadeyan. Pungkasane, lanJoseph enom bisa kanggo njaluk menyang ngisor kabeh thanks kanggo kapinteran ngengkel… Pranyata wartawan iku putrane Mathilde lan Ballmeyer. Sing terakhir nggodha putrine Prof Stangerson nalika isih cilik.

Novel liyane sing dibintangi Joseph Rouletabille

  • Rouletabile ing Istana Tsar (Rouletabile chez le tsar, 1912);
  • bèntèng ireng (Chateau noir, 1914);
  • Pernikahan aneh saka Rouletabille (Les Étranges Noces de Rouletabille, 1914);
  • Rouletabile ing pabrik Krupp (Rouletabile chez Krupp, 1917);
  • Angkara Rouletabile (Kadurjanan saka Rouletabile, 1921);
  • Rouletabile lan gypsies (Rouletabile chez les Bohémiens, 1922).

Phantom Opera (1910)

Sinopsis

Serangkaian acara aneh banget kedadeyan ing Opera Paris nalika taun 1880-an.. Kasunyatan misterius kasebut nggawe uwong yakin yen fungsi kasebut angker. Sawetara wong malah menehi kesaksian yen wis ndeleng tokoh sing surem, kanthi pasuryan tengkorak kanthi kulit kuning lan mripat sing kobong. Wiwit wiwitan, narator negesake yen memedi iku nyata, sanajan iku manungsa.

Chaos ensues nalika penari ngaku wis katon memedi ing kinerja paling anyar diarahake dening Debienne lan Poligny. sawetara wektu mengko, Joseph Buquet, mesin teater, ditemokake mati (digantung ing ngisor panggung). Sanajan kabeh katon nuduhake bunuh diri, konjektur kasebut ora logis nalika tali gantungan ora ditemokake.

Lampiran: dhaptar karo liyane saka novel Leroux

  • Sing vendor chip sethitik (1897);
  • wong ing wayah wengi (1897);
  • telu karep (1902);
  • sirah sethitik (1902);
  • Esuk golek bandha (1903);
  • Urip kaping pindho Théophraste Longuet (1904);
  • raja misteri (1908);
  • Wong sing weruh setan (1908);
  • lily (1909);
  • kursi sing dikutuk (1909);
  • ratuning sabat (1910);
  • Nedha bengi saka dhadha (1911);
  • garwane srengenge (1912);
  • Petualangan pertama Chéri-Bibi (1913);
  • Cheri-Bibi (1913);
  • Balaoo (1913);
  • Chéri-Bibi lan Cecily (1913);
  • Petualangan Anyar Chéri-Bibi (1919);
  • Kudeta Chéri-Bibi (1925);
  • kolom neraka (1916);
  • kapak emas (1916);
  • confit (1916);
  • Wong sing bali saka adoh (1916);
  • Kapten hyx (1917);
  • perang sing ora katon (1917);
  • ati sing dicolong (1920);
  • pitung klub (1921);
  • boneka getih (1923);
  • mesin mateni (1923);
  • Natal Vicent-Vicent cilik (1924);
  • Ora olympe (1924);
  • The Tenebrous: Pungkasane Donya & Getih ing Neva (1924);
  • Coquette diukum utawa ngulandara alam bébas (1924);
  • Wong wadon nganggo Kalung Beludru (1924);
  • Mardi-Gras utawa putra saka telu bapak (1925);
  • loteng emas (1925);
  • Mohicans saka Babel (1926);
  • para pemburu tari (1927);
  • Pak Alur (1927);
  • Pouloulou (1990).

Biografi Gaston Leroux

Gaston Leroux

Gaston Leroux

Gaston Louis Alfred Leroux lair ing Paris, Prancis, tanggal 6 Mei 1868, ing kulawarga sudagar sugih. Nalika isih enom, dheweke sekolah asrama ing Normandia sadurunge sinau hukum ing ibukutha Prancis. (Dheweke entuk gelar ing taun 1889). Kajaba iku, panulis mangsa bakal oleh warisan luwih saka yuta francs, jumlah astronomi ing wektu.

Pakaryan dhisik

Leroux squandered pusaka antarane taruhan, katelu lan keluwihan karo ngombe, mulane, mantan millionaire enom iki dipeksa kanggo bisa kanggo ndhukung piyambak. Pakaryan penting pisanan dheweke minangka wartawan lapangan lan kritikus teater L'Echo de Paris. Banjur dheweke menyang koran Morning, ing ngendi dheweke wiwit nutupi Revolusi Rusia Pertama (Januari 1905).

Acara liyane ing ngendi dheweke melu kanthi lengkap yaiku penyelidikan Opera Paris lawas. Ing ruang paling ngisor saka pager kasebut - sing ing wektu iku nyedhiyakake ballet Paris - ana sel karo tahanan Komune Paris. Salajengipun, ing taun 1907 piyambakipun nilar jurnalisme kanthi ngrugekaken nyerat, karep sing dikultivasi wiwit jaman mahasiswa ing wektu luang.

Karir sastra

Kakehan saka crita Gaston Leroux nuduhake pengaruh kacathet saka Sir Arthur Conan Doyle lan saka Edgar Allan Poe. Pengaruh penulis Amerika sing sarwa ora bisa dipungkiri ing setelan, archetypes, psikologi karakter lan gaya narasi Paris. Kabeh fitur kasebut bisa dirasakake ing novel pertama Leroux, Misterihe kamar kuning.

Ing taun 1909, Leroux nggawe publikasi kanthi cicilan ing majalah kasebut The Gaulois de Phantom Opera. Sukses sing nggumunake ndadékaké judhul kasebut dadi buku sing misuwur banget ing wektu nasional lan internasional. Ing taun sing padha, penulis Gallic dijenengi Chevalier saka Legion d'honneur, dekorasi paling dhuwur (sipil utawa militer) sing dianugerahi ing Prancis.

Warisan

Ing taun 1919, Gaston Leroux lan Arthur Bernede - kanca cedhak - nggawe Society of Cineromans. Tujuan utama perusahaan film kasebut yaiku nerbitake novel sing bisa dadi wayang. Ing taun 1920-an, panulis Prancis diakoni minangka pionir ing genre detektif Prancis., rating sing tetep nganti saiki.

mung saka Phantom Opera Luwih saka 70 adaptasi wis digawe antarane bioskop, radio lan televisi. Kajaba iku, karya iki wis inspirasi luwih saka satus judhul kalebu novel dening penulis liyane, sastra anak, komik, teks non-fiksi, tembang lan macem-macem sebutan. Gastón Leroux tilar donya tanggal 15 April 1927 amarga infèksi ginjel; Aku umur 58 taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.