Nominasi Nominasi XXX Salon de Barcelona Awards

Nominasi kanggo Penghargaan Barcelona Comic Fair Awards wis diumumake. Kasunyatane yaiku kanthi watesan kanggo telung kategori, analisis sing bisa digawe kanggo saben nominasi dening para kritikus lan penggemar biasa bisa dadi luwih lengkap. Wis ana papan kanggo ngetik dhaptar permata sejati sing ana ing dhaptar favorit: Pahlawan, Dublinés, The Wild Girl, The Atlas & Axis Saga. Wong liya sing teka kanthi band kejutan kanthi tandha petik: Petualangan petugas kantor Jepang utawa pelindung. Lan mesthine, bagean Paco Roca sing biasane, wektu iki karo Kenangan wong nganggo piyama. Aku ora mikir yen taun iki dheweke bakal njupuk. Miturut pendapatku, bakal nesu. Favoritku yaiku Hero lan The Atlas & Axis Saga kanthi 50%. Ing bagean kerja asing, ana Arzak penjaga sing bisa dadi favorit yen sampeyan pengin menehi pajeg marang Moebius nalika seda, sanajan favoritku yaiku Habibi lan luwih saka kabeh Polina. Minangka kanggo fanzine, amarga ora bisa mlebu minangka Sinonim Untung, masarakat Thermozero nindakake tugas sing apik lan aku bakal seneng yen entuk penghargaan kasebut:

Hadiah saka 30 Pameran Komik Internasional Barcelona dheweke minangka sing bakal duwe endowment paling gedhe ing sejarah kontes kasebut. Grand Prix Salon lan penghargaan kanggo Karya paling apik dening Panganggit Spanyol masing-masing duwe 10.000 euro, dene penghargaan kanggo Fanzine Terbaik 1.500 euro. Kajaba iku, thanks kanggo sponsor saka Yayasan Divina Pastora, sing Penghargaan Penulis Wahyu bakal dijaga kanthi endowment 3.000 euro. Kategori Kerja Paling Apik dening Pengarang Asing tetep tanpa hadiah awis.
Kabeh penghargaan total 24.500 euro dibandhingake 20.400 taun kepungkur. Tambah 20 persen. Sanajan ana krisis, Salon nambah, kanthi sumber daya dhewe lan kolaborasi saka Divina Pastora Foundation, komitmene kanggo menehi penghargaan marang para penulis.
Ing fase pertama pemungutan suara, para profesional sektor komik wis milih nominasi kanggo kategori Best Work of Spanish Author 2011, Best Work of Foreign Author lan Best Fanzine. Iki dhaptar nominasi:
KERJA TERBAIK NOMINASI OLEH AUTHOR SPANISH DITERBIT ING 2011
Petualangan buruh kantor Jepang, dening José Domingo (Bang Ediciones)
Dublinés, dening Alfonso Zapico (Astiberri Ediciones)
Pahlawan, dening David Rubín (Astiberri Ediciones)
Españistán, dening Aleix Saló (Ediciones Glénat, saiki dadi Editores de Tebeos, SL)
Fagocitosis, dening Marcos Prior lan Danide (Ediciones Glénat, saiki dadi Editores de Tebeos, SL)
Crita lingkungan, dening Gabi Beltrán lan Bartolomé Seguí (Astiberri Ediciones)
Bocah wadon liar, dening Mireia Pérez (Ediciones Sins Entido)
Pelindung kasebut, dening Keko (Edicions de Ponent)
The Atlas & Axis saga, dening Pau (Dibbuks)
Kenangan wong nganggo piyama, dening Paco Roca (Astiberri Ediciones)
KERJA ASING sing paling apik sing diterbitake ing SPAIN ing taun 2011
Arzak sing waspada, dening Moebius (Standar Editorial)
Limang ewu kilometer per detik, dening Manuele Fior (Ediciones Sins Entido)
Babad Yerusalem, dening Guy Delisle (Astiberri Ediciones)
Little Christian, dening Blutch (Norma Editorial)
Frank, dening Jim Woodring (Fulgencio Pimentel Ediciones)
Habibi, dening Craig Thompson (Astiberri Ediciones)
Mbayar, dening Chester Brown (Ediciones La Cúpula)
Polina, dening Bastien Vivès (Diabolo Ediciones)
Quai d'Orsay, dening Abel Lanzac lan Christophe Blain (Norma Editorial)
Racun, dening Charles Burns (Random House Mondadori)
FANZIN SPANISH TERBARU NOMINASI 2011
Klamben
Hummingbird
thermozero
Sampeyan
Plump
Ing dina Rebo, tanggal 14 Maret, tahap pemilihan kaping pindho profesional diwiwiti, diwiwiti dina Kamis, 19 April. Ing babak kaping kalih iki, para profesional bakal menehi swara kanggo siji nominasi kanggo saben telung kategori kasebut. Kajaba iku, kanggo Hadiah Utama Pameran Komik, kanggo ngakoni lintasan luwih saka 25 taun, para profesional bisa ngusulake maksimal limang jeneng kanthi syarat yen dheweke durung entuk penghargaan kasebut. Panulis kanthi swara paling akeh bakal menang.
El Penghargaan Penulis Wahyu disponsori dening Yayasan Divina Pastora bakal dipilih langsung dening juri spesialis komik sing diakoni sing dipilih dening entitas kasebut lan penghargaan kasebut bakal diwenehake nalika upacara penghargaan 30 Pameran Komik Internasional Barcelona. Kabeh penulis sing nerbitake karya kesatuan utawa seri pertama ing taun 2011, kanthi kondhisi dheweke lair wiwit taun 1976, bakal entuk penghargaan iki. Ing Yayasan Divina Pastora nggambarake ing antarane tujuan dhasar yaiku kinerja latihan lan pendhidhikan, piwulang lan karya budaya.
Penggemar bisa milih kanthi langsung menyang sing dianggep Komik Paling Apik ing taun 2011, kanthi penulis Spanyol utawa manca negara. Milih swara kasebut bakal dileksanakake liwat situs web FIKOMIK antarane 19 Maret nganti 16 April.
El 30 NUNJUK KOMIK INTERNASIONAL BARCELONA Iki bakal dianakake wiwit Kamis 3 nganti Minggu 6 Mei ing istana nomer 8 saka Pameran Barcelona. Aku ngelingake sampeyan manawa aplikasi kanggo akreditasi lan wawancara saiki wis mbukak. Periode iki bakal rampung dina Senen tanggal 23 April, tanggal mula ora diproses maneh. Kanggo njaluk akreditasi, sampeyan kudu menehi kabeh data media, uga jangkoan sing ditindakake sajrone taun sadurunge. Ing cilik taun pisanan ing Kamar tamu, kudu ngirim sawetara karya sing nembe diterbitake sing ana gandhengane karo komik utawa budaya umume.

sumber: AACE.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Roberto Corroto ngandika

    Aku seneng banget !. Saiki aku ana ing antarane Thermozero lan sampeyan ...