Kritik crita Walt Disney

Putri Disney

«Lan dheweke seneng banget lan mangan partridges. Pungkasan. " Sepira wis rampung anggone maca crita kanthi pungkasan? "Cinderella", "Beauty Beauty", "Beauty and the Beast", "The Little Mermaid", minangka sawetara saka akeh putri Disney sing wis katon ing wektu kanak-kanak. Wiwit cilik, ibu lan nenek kita maca crita kasebut utawa menehi film ing versi VHS (sing paling tuwa) utawa DVD (sing paling enom), mesthine, tanpa mikir babagan kekarepan sing ditindakake kanthi tumindak iki.

Dina iki aku nulis artikel iki: Kritik crita Walt Disney. Kritik sing sampeyan, para sing maca, bisa uga setuju utawa kurang, nanging sing dakkarepake sejatine kudu diwaca lan utamane kanggo nggambarake. pendidikan y mangsa tegese.

Disney lan wiwitane

Apa sampeyan ngerti miturut prinsip, gambar sing digawe dening Walt Disney diarahake menyang pirsawan diwasa lan ora dadi bocah kaya sing dipercaya saiki? Karo critane, Disney ngupaya nggawe pamirso ngguyu karakter komik, ngrawat dheweke lan menehi tingkah laku "ora bisa ditampa kanthi sosial". Sithik mbaka sethithik, dheweke dadi alus karaktere, nganti Taun 70an, utamane sawise matine Walt Disney, nalika dheweke wiwit nggambarake cita-cita sing luwih konservatif lan stereotipe. Dheweke wiwit golek sing luwih nyenengake lan menehi gambaran sing ora kesucian sing luwih khas kanggo pamirsa bocah-bocah.

walt_disney

Nilai Disney

Bener manawa film Disney ningkatake nilai dening Amigos Lan familia. Sampeyan uga ndeleng akeh adegan nalika sampeyan kerja sama minangka tim kanggo entuk kesejahteraan umum. Nanging ana akeh stereotipe sing nguatake nilai negatif, ing antarane, sexist lan kelas. Nalika dadi pamirso, apa serial televisi, warta lan warta, pariwara utawa film, ing kartun iki, gumantung saka kadewasan psikologis sing diduweni, pendhidhikan sing ditampa lan pentinge menehi gambar, mula kita bakal luwih akeh utawa kurang serius apa sing ditawakake televisi. Pikirane ing wong diwasa ora apa-apa, nanging kepiye anak cilik kita?

ing bocah dadi spons sing kepengin ngerti informasi lan conto, lan aku ora mikir, film kasebut nyedhiyakake pendhidhikan sing apik. Sawetara gambar ing ngendi wanita ngenteni "disimpen" dening pangeran; ing endi dheweke yaiku sing ngurus bocah-bocah lan satria sing tampan "nylametake" jagad iki; ing pira-pira peran kasebut dadi penjahat crita, kayata ing Maleficent ing "Beauty Beauty" utawa Ratu Grimhilde ing "Salju Putih", ora ngucapake luwih akeh lan ngluwihi awakku utawa ing endi kaendahane fisik katon luwih saka pria lan wong sing tundhuk kudu wanita, amarga dihargai ing ekstrak iki Ursula, cumi "ala" saka "Putri Duyung cilik":

«Sampeyan duwe kaendahan, wajah sing cantik. Lan sampeyan ora kudu ngremehake pentinge basa awak. Akeh omongan nggawe pria nesu. Dheweke bosen lan sampeyan ora bakal menehi rasa sing enak. Dadi, bocah-bocah wadon sing duwe kesopanan nggawe dheweke luwih seneng. Apa ora mikir yen meneng wae luwih apik? Lungaa! Sampeyan ora bakal entuk target kanthi ngomong. Rungokake aku lan sampeyan ora bakal salah. Sampeyan bakal dikagumi yen sampeyan meneng wae. Cekake ilat sampeyan lan sampeyan bakal bisa menang.

The Little Mermaid

Serius, bapak lan ibu ing saindenging jagad, apa sampeyan pancene pengin anak wadon kaya iki nalika wis gedhe? Aku pengin banget putrine dadi mandhiri, ngomong tenan apa sing dipikirake lan ora nyakot ilat amarga "aja ngganggu" utawa kanggo sing misuwur "apa sing bakal dikandhakake." Aku ora pengin dheweke gumantung karo wong lanang, aku pengin dheweke sinau apa sing disenengi lan makarya ing papan sing bisa utawa dikarepake. Aku ora pengin keprigelan utamane yaiku awake, lan yen ngono, aku pengin dheweke tampil luwih ayu lan ora seneng karo wong lanang wae. Lan aku pengin dheweke ngerti banget yen dheweke duwe akeh kemungkinan kaya manungsa, dheweke dudu lair kanggo ngawula utawa nyenengke, dheweke lair kanggo urip, lan kabeh sing ana ing tembung kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jaime Gil de Biedma ngandika

    Yen sampeyan bisa nggawe bocah wadon kaya sing nggambarake aku ing artikel sampeyan ... yen sampeyan entuk entuk 2% Sugeng amarga kita bakal ngadhepi pemberontak kanthi sebab lan salah sawijining wong sing mangan donya sing pancen dibutuhake ing Spanyol Putri lan Pangeran, silikon lan program ngetik pria lan wedhus wanita, GH, Tele5 lsp. Aku mikir sing paling ora wedi karo aku yaiku Disney.

    Ahhh lan para ksatria sing nylametake jagad iki ana lan Malefica apik banget sawetara dina kepungkur aku ndeleng dheweke ing film.

    PD. Aku nggedhekake artikel sampeyan maneh

  2.   Permata ngandika

    Jujur, aku mikir film Disney minangka salah sawijining perkara sing paling bisa ditonton bocah saiki. Sejatine, ing wiwitan, film Disney seksis lan nyerah wanita dadi peran sekunder sing mesthi ana pangeran sing gagah lan tampan sing nylametake dheweke saka kabeh piala. Nanging bisa dingerteni manawa iki amarga wektu nggawe film kasebut: Snow White 1937, Cinderella 1950, Sleeping Beauty 1959 ... .. Yen sampeyan wiwit ndeleng film paling anyar: Bella 1991, Jasmin 1992, Pocahontas 1995, bisa dingerteni yen dheweke duwe watak luwih akeh lan ora bisa ketemu maneh prototipe putri sing ngresiki ing omah lan ngenteni pasif kanggo nylametake dheweke. Sampeyan bisa uga ngandhani para putri paling anyar: Rapunzel, Anna lan Elsa, Mérida utawa Tiana, ing film kasebut peran pangeran minangka sekunder lan ora ana siji-sijine gumantung karo pria sing bakal nylametake dheweke. Dadi, Disney ora umum seksisme nanging adaptasi karo jaman film-film kasebut digawe.

    Aku wis gedhe nonton film Disney lan ora nganggep perkara kasebut ala. Nyatane, dheweke ngirim akeh nilai-nilai positif kayata kekancan lan mbantu wong liya lan iku sing dianggep bocah. Paling ora iku sing dakanggep nalika isih bocah.

bool (bener)