Ngobrol karo Craig Russell. Saka bukune, waosan lan panorama sastra.

Buku Craig Russell. Foto latar mburi: Jonathan Russell.

Terus karo nyuworo dhumateng panulis ngaturaken waosanipun, dina iki kita duwe Craig Ruslan. Panulis novel kejahatan Skotlandia sing sukses wangsulan kanthi apik dina Jumuah kepungkur kanggo pitakonku liwat Twitter dhisik banjur luwih akeh, liwat Facebook.

Russell punika nitahake Del efisien kurator Jan Fabel, saka polisi Hamburg. Uga banget ironis lan kasar detektif lenox saka Glasgow sing luwih tuwa ing taun 50-an. Russell minangka salah sawijining penulis sing ngetutake lan ngakoni jinis ireng. Sampeyan dudu pertama kali mangsuli pamaca kaya aku Dadi kita maneh karyane, waosan panjenengan Ing tangan lan kita nganalisa lanskap editorial tartamtu. Saka kene matur nuwun kanggo kabecikan sampeyan.

Craig Russell lair ing 1956 ing kabupaten Fife, Skotlandia. Saiki dheweke urip, miturut omongane dhewe, "Ing tengah-tengah negara Bruce lan Wallace lan aku rumangsa diberkahi". Iki wangsulane nalika ngucapake kekaguman kanggo Skotlandia lan tokoh sejarah Raja Robert I The Bruce (waca Braveheart). Dheweke uga dadi panulis kanggo crita cekak.

Kaya sing kita ucapake, titah sing paling misuwur Dheweke dadi komisaris Jerman-Skotlandia Jan Fabel, sing seri saka 7 buku disetel ing Hamburg wis diterjemahake luwih saka 20 basa. Nggabungake seri, salah siji saka Lennox, mantan prajurit Kanada dadi detektif pribadi, sing banjur ganti dadi adegan beda ing Glasgow taun 50an.

Uga nulis jinis novel liyane (Injil) kanthi jeneng samaran saka Christopher galih.

Seri Jan Fabel

Jan Fabel sing serius banget, terus lan efisien dheweke wis ngatasi kabeh badai pembunuh berantai, macem-macem psikopat lan trauma ing sekitar dheweke. Dheweke ora sampurna, katrampilan kepemimpinan sing wicaksana lan tenang lan tim sing megah ing pamrentahane, dheweke nggawe dheweke gumun jutaan pamaca. Lan kasus-kasus kasebut biasane duwe gedhe Latar sejarah lan tartamtu referensi mitologis.

Novel dheweke wis diadaptasi karo televisi dening ARD Jerman kanthi apik sukses pamirsa.

  • Pati ing Hamburg (Elang Sang, 2005)
  • Crita pati (Sedulur grimm, 2006)
  • Resurrección (langgeng, 2007)
  • Gusti Karnaval (Master Karnaval, 2008)
  • Dendam saka Valkyrie (Lagu Valkyrie, 2009)
  • Wedi ing banyu peteng (Wedi Banyu Peteng, 2011)
  • Memedi Altona, 2015 - Ora diterbitake ing Spanyol

Lennox Series

Lennox, ora kaya Fabel, ora ana gegayuhan utawa orthodok. Ironis luwih saka sinis Militer bekas Kanada sing angel (utawa ora angel) gerakane kaya iwak ing banyu liwat Glasgow pasca perang adhem kaya peteng. Urip saben dina lan menehi hasil sing padha karo kanca polisi kaya karo gangster sing paling penting ing kutha kasebut. Crita kasebut uga ana adaptasi sing direncanakake dening BBC.

  • Lennox (Lennox, 2009)
  • Ciuman Glasgow (Ciuman Glasgow Panjang, 2010)
  • Turu sing peteng banget (Turu Peteng Jero, 2011)
  • Wong Mati lan Ati Rusak, 2012 - Ora diterbitake ing Spanyol

Wacan sampeyan saiki

Sing dakkutip lan terjemahake:

Saiki, aku lagi maca High Sierra dening WR Burnett. Aku seneng versi film kasebut (karo Humphrey Bogart) nalika isih cilik, nanging nembe bisa maca buku kasebut. Gaya ngagetne kontemporer. Aku uga maca salinan advance Amnesia, dening Michael Ridpath — Iki minangka thriller asli sing nggumunake ing Skotlandia. Ridpath minangka panulis sing dakkagumi lan Amnesia kudu dadi sing paling apik. Garwaku nembe tuku buku crita cekak dening penulis Amerika George Saunders, dadi sabanjure!

Saiki aku lagi maca Sierra Tinggi, dening WR Burnett. Aku seneng versi film (karo Humphrey Bogart) nalika isih cilik, nanging golek wektu kanggo maca buku kasebut. Kaget kontemporer kanthi gayane. Aku uga maca salinan pratinjau saka Amnesiadening Michael Ridpath, thriller asli sing luar biasa asli ing Skotlandia. Ridpath minangka panulis sing dakkagumi lan Amnesia janji bakal dadi gaweyane sing paling apik. Bojoku mung tuku buku crita cekak Amerika George Saunders, dadi sabanjure.

Ing adegan penerbitan tartamtu

Kanggo mriksa manawa dheweke ngerti babagan kenapa, ujarku complaint babagan gangguan publikasi buku paling anyar Ing kene ing Spanyol.

Wangsulane Spanyol mesthi dadi pasar sing penting kanggo dheweke lan dheweke wis seneng kabeh tumindak sing wis ditindakake. Uga nuduhake setuju iku urusane yen wis ana gangguan kasebut. Dheweke ngomong babagan alesan kanggo krisis ekonomi sing diterbitake penerbit saka kene. Lan dheweke sambat amarga dheweke pancen penulis sing setya banget.

Dheweke nambahake manawa duweke agen lagi golek penerbit anyarnanging dheweke ngerti apa sejatine Angel sing nerbitake seri sing wis diterbitake dening liyane. Iki nuduhake awake dhewe luwih frustasi tinimbang nesu amarga novel paling anyar kalorone Fabel lan Lennox wis paling sukses. Nanging uga ngarep-arep bisa nemokake penerbit anyar lan kita bisa duwe ing sekitar kene, kanggo "Salah sawijining pamirsa sing paling antusias".

Oalah, iki wis dadi momen sastra ing wulan kasebut. Aku seneng banget karo Russell lan maneh aku pengin matur nuwun amarga wis nyedhaki lan nada hangat.. Iki ora mesthi kedadeyane panulis internasional utawa nasional. Nanging Russell mesthi dikagumi. Lan kanggo wong-wong sing isih durung ngerti Fabel utawa Lennox, waca SAIKI.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marcos ngandika

    Halo, matur nuwun amarga wis ngandhani, aku wis maca kabeh Lennox sing ana ing basa Spanyol, aku ngenteni "Dead Men and Broken Heart" pungkasan ing Spanyol, mesthine ... Aku ora ngerti masalahe yaiku nemokake penerbit, muga-muga bisa enggal diatasi.
    Greetings.