Ilang Stephanie Mailer

Ilang Stephanie Mailer.

Ilang Stephanie Mailer.

Diluncurake ing 2018, Ilang Stephanie Mailer Iki minangka buku paling misuwur saka panganggité Joël Dicker. Panulis Swiss sing enom wis nggawe gaya dhewe sing jelas, bisa dingerteni kanthi maca sawetara paragraf. Ing karya minangka utawa luwih macem tinimbang Bebener babagan kasus Harry Quebert, sing, sawise sukses sukses, tantangan utama.

Mula, Ilang Stephanie Mailer makili konfirmasi Dicker minangka pangarang novel detektif Francophone paling misuwur ing milenium anyar. Iki minangka jinis narasi sing wis ana wiwit jaman Sophocle lan Oedipus Rex. Sanajan "ledakan" sejatine diwiwiti ing pertengahan abad kesembilan belas ing tangane Edgar Allan Poe lan, sabanjure, Agatha Christie.

Babagan panganggit, Joël Dicker

Lair ing Jenewa tanggal 16 Juni 1985, Joël Dicker Dheweke putra saka pustakawan lan guru Prancis. Iki - bebarengan karo urip ing swasana sing nganggo basa Prancis ing Swiss - ngatasi pilihan kanggo "basa katresnan." Cara nulis dheweke amarga semangat kewan.

Kanthi 10 taun dheweke madeg Gazette des Animaux (Majalah kewan); pitung taun dipimpin dheweke. Banjur, dheweke melu kontes kanthi crita cekak sing diarani El Tigre. Miturut hakim kontes, ora bisa nggawe teks sing digawe apik kanggo ditulis dening wong sing umure 19 taun. Pungkasane, teks babagan kucing kasebut diakoni kanthi Hadiah Internasional kanggo Penulis Francophone Muda.

Dina-dina pungkasane para leluhur kita y Bebener babagan kasus Harry Quebert

Ing taun 2009 dheweke ngrampungake naskah novel pertama, Dina-dina pungkasane para leluhur kita. Crita ndelok, ing taun 2010, dheweke menangake Prix de Écrivains Genevois (Hadiah Penulis Jenewa). Judhul pungkasane didol ing 2012. Ing pungkasan taun sing padha, "DAS" karir incipient Dicker diterbitake: Kasunyatan kasus Harry Quebert.

Diterjemahake ing 33 basa, nomer siji ing macem-macem pasar. Debut ing crita detektif dening panulis Genevan nggawa hawa seger menyang subgenre sing wis suwe banget yatim piatu. Uga, entri detektif anyar ing dhaptar sing dibintangi jeneng kaya Sherlock Holmes utawa Auguste Dupin, Marcus Goldman.

Ilang Stephanie Mailer, kanthi ringkes

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Kaloro tindak pidana sing durung bisa diselesaikan, jarak 20 taun ing antarane wong loro kasebut lan sawijining polisi kanggo njlentrehake kabeh: Jesse Rosenberg. Dheweke dadi perwira Polisi New York sing misuwur wiwit taun 1994, nalika - minangka wong anyar - dheweke ngrampungake karo mitra Derek Scott sawijining tindak pidana ing The Hamptons, Long Island.

Joel Dicker.

Joel Dicker.

Nalika sampeyan arep pensiun, Stephanie Hailer, sawijining jurnalis sithik, ngadhepi dheweke ujar manawa kasus pertamane durung bisa diselesaikan. Mesthine, dheweke bakal nggawe akeh kesalahan sing nyebabake dheweke nutup file kasebut tanpa nemokake pelaku (nyata). Sanajan detektif veteran kayane ora ngganggu komentar kasebut, nanging ana swara ing njero awake sing mangan dheweke.

Lomba nglawan wektu

Pungkasan, Rosenberg ganti pikirane, mutusake investigasi. Nanging sawise njupuk keputusan, penuduh - sing ngaku duwe bukti babagan pelaku nyata - ilang tanpa ninggalake jejak. Banjur balapan nglawan wektu diwiwiti.

Petugas polisi kudu ngrampungake rong teka-teki sadurunge kredensial dijupuk. Amarga alasan kasebut, garis narasi mlaku sejajar antarane taun 1994 lan 2014. Rosenberg pengin pensiun kanthi nurani kanthi tentrem. Tebus awakmu, ora preduli apa ... wis kasep.

Akeh rahasia, sadurunge lan sawise (utawa saiki)

Karakteristik novel kejahatan Dicker sing jelas yaiku karaktere: kabeh ngerti sawetara informasi sing relevan. Rincian sing ora dingerteni dening protagonis crita lan masarakat. En Ilang Stephanie Mailer referensi minutiae lan silang minangka bagean saka rong jaman kanthi prekara sing luwih umum tinimbang sing diwadhahi.

Lomba sing rame sing diadhepi Rosenberg minangka rute sing padha kanggo para pamaca supaya bisa mungkasi kabeh misteri. Menyang kaca pungkasan, secara harfiah. Kaya polisi sing ora curiga, "saksi" plot iki kudu ngati-ati supaya ora mbingungake jeneng, tanggal lan papan. Yen ora, dadi ora bisa ngrampungake kabeh masalah kanggo ngrampungake misteri kasebut.

Ulasan

Pakaryan luhur?

Sukses sing diproduksi dening Bebener babagan kasus Harry Quebert wis mengaruhi, luwih apik lan luwih elek, tanggepan masarakat tumrap Ilang Stephanie Mailer. Siji tangane, para penerbit pancen wareg amarga, yen diwenehi latar kasebut, novel iki dadi populer komersial cepet. Malah sadurunge diterbitake, angka kasebut wis ana ing ijo.

Utawa kerjaan sithik?

Nanging tanggepan saka bagean sing apik ing masarakat pungkasane dadi negatif. Penggemar Dicker ngakoni sipat pangarang sing bisa beboyo lan nglipur kanthi padha. Nanging, ing "fandom" dhewe ana akeh swara kuciwo, sing, menehi crita alon-alon, kandhel lan ora bisa mlebu nalar.

Senadyan panemu pamaca sing durung puas karo Ilang Stephanie MailerPengalaman sing kurang traumatis kanggo wong-wong sing nemokake panulis modh basa Prancis nganggo novel iki. Nanging, tinjauan novel sing hebat utawa semangat banget jarang ana ing forum literatur.

Kutipan saka Joël Dicker.

Kutipan saka Joël Dicker.

Dilema (mung) nglipur

Iki minangka dilema sing kuwatir banget tumrap panulis lan pamaca. Pitakonane, apa ana sing salah karo hiburan? Apa pangarang sing mung nawakake hiburan kanggo para pamirsa kudu dihina? Iki minangka subyek tanpa reaksi bulat yen kabeh posisi sah. Nanging, ing seni umume, nyenengake para pamirsa luwih angel tinimbang sing sampeyan kira.

"Masalah" yaiku manifestasi seni sing apik banget. "Mung seneng-seneng", wiwit jaman Oedipus Rex, katon minangka urusan sing diremehake, saka guyonan. Nanging akeh panulis utawa seniman sing pengin duwe kapasitas kasebut. Lan kayadene Dicker, adol jutaan dolar ing proses kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)