Pangowahan judhul karya misuwur

mikir

Milih judhul buku pancen ora gampang, ora saiki, ora kaya ngono. Ing ngisor iki aku nyusun sawetara buku terkenal sing, asline, duwe judhul liyane nanging amarga alasane penerbit utawa pangarang dhewe, diputusake bakal diganti dadi judhul sing saiki wis dingerteni.

 

Bangga lan Prasangka dening Jane Austen, 1813

Judhul awal: Kesan pisanan

Judhul saiki: Bangga lan Prasangka

Sanajan "Kesan Pertama" rampung ing taun 1796, Austen ora bisa nemokake wong sing nerbitake bukune nganti dheweke nulis "Sense and Sensibility," sing diterbitake taun 1811. Mula, "Kesan Pertama" direvisi sacara signifikan ing taun 1811 lan 1812, dadi bisa uga judhul banjur diganti kanggo nggambarake ide anyar.

Taman Rahasia dening Frances Hodgson Burnett, 1911

Judhul awal: Nyonya Maria (Kekasih Maria)

Judhul saiki: Taman Rahasia

El judhul pisanan diarani tokoh utama lan kepiye carane ganti saindhenging buku. Nanging, ing sisih liyane ana judhul bab sing diarani "Mary, Mary, Luwih suwalike" sing nuduhake lullaby Inggris sing populer.

Little Dorrit dening Charles Dickens, 1857

Judhul awal: Ora ana sing salah

Judhul saiki: Little Dorrit (Little Dorrit)

Little Dorrit luwih saka komentar sosial lan karakter kasebut dadi korban masarakat sing nggawe dheweke salah, mula judhul pertama muncul, "Ora ana sing salah". Pangowahan judhul digawe dening Dickens sadhar manawa masarakat luwih akeh kaluputane wong liya tinimbang lupute sapa wae.

Gatsby Gedhe dening F. Scott Fitzgerald, 1925

Judhul awal: Trimalchio ing Endhog Kulon

Judhul saiki: Gatsby Gedhe

Dipikir yen judhul pisanan nggawe referensi kasebut peteng banget yen ora dingerteni wong. Panganggit malah nyakup ukara babagan Trimalchio ing novel kasebut, nanging setuju kanggo ngganti judhul.

Prajurit Apik saka Ford Madox Ford, 1915

Judhul awal: Crita Paling Susah

Judhul saiki: Prajurit Sae

Nalika novel kasebut bakal diterbitake pas Perang Dunia I pecah, penerbit kasebut njaluk supaya Ford ngganti judhul kasebut. Dheweke menehi saran "Prajurit Bagus" minangka guyon, nanging editor seneng judhul kasebut., dadi sing siji iki tetep.

Lord of the Flies dening William Goldings, 1954

Judhul awal: Wong asing saka Withing

Judhul saiki: Gusti Langsung Langsung

Judhul kasebut asline dipikirake eksplisit banget lan ora masuk akal dadi editor nggawe judhul "Lord of the Flies" sing terjemahan saka basa Ibrani "Beelzebub", jeneng kontemporer kanggo dhemit kasebut.

Mein Kampf dening Adolf Hitler, 1925

Judhul awal: Papat lan Setengah Taun Perjuangan Nglanggar, Kabodhoan lan Kecut

Judhul saiki: Mein Kampf

Editor Hitler nyaranake judhul sing luwih cekak kaya "Mein Kampf", yaiku terjemahan saka "Pertarunganku", judhul sing luwih apik tinimbang sing asline ditujukan kanggo otobiografine, sing wiwit nulis ing kunjara.

Kanggo Kill a Mockingbird dening Harper Lee, 1960

Judhul awal: Atticus

Judhul saiki: Kanggo mateni Mockingbird

Sanajan kasunyatan manawa Atticus minangka salah sawijining karakter paling misuwur ing drama To Kill a Mockingbird, Lee mutusake dheweke ora pengin novel dheweke duwe jeneng paraga tunggal mula dheweke ganti dadi referensi saka buku kasebut.

Ical karo Angin dening Margaret Mitchell, 1936

Judhul awal: Sesuk Dina Liyane

Judhul saiki: Ical Kanthi Angin

Judhul awal yaiku baris pungkasan novel, nanging Mitchell mutusake Aku pengin njupuk judhul baris pisanan saka stanza katelu geguritan kasebut "Non Sum Qualis Eram Bonae Sub Regno Cynarae" dening Ernest Dowson.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.