"Nemesis" lan "Dahlia Ireng." Reissues saka Nesbø lan Ellroy

Jo Nesbo lan James Ellroy ing Barcelona. San Jordi, 2015.

Jo Nesbø lan James Ellroy ing Barcelona. San Jordi, 2015.

November peteng karo pasangan judhul iki sing ngeculake reissue. Dahlia Ireng, Klasik James Ellroy, Anjing Mad literatur ireng Amerika, Iki diterbitake maneh nganggo terjemahan anyar ing basa Spanyol lan pambuka penulis.. Saben taun ngarep kanthi tepat bakal mengeti ulang taun kaping 30 saka terbitan kaping pisanan.

Lan saka Jo Nesbø, bisa dadi panulis genre ireng sing misuwur ing wilayah Nordic sing adhem, wis diterbitake maneh Nemesis. Iki minangka novel kaping papat ing seri iki dening inspektur simpatik sampeyan Harry Hole. Kanggo sampeyan sing entuk koleksi Abang lan Ireng anyar iki, sampeyan mesthi entuk. Kalorone saiki diowahi dening klompok penerbitan Random House.

Dahlia Ireng - James Ellroy

Judhul penting ing karya ekstensif lan panulis penulis Los Angeles James Ellroy (1948)Iki minangka novel pertama sing diarani Los Angeles Quartet, gegayutan karo telung tulisan liyane ing ngisor iki, digawe ing 40 lan 50. Kuartet sing uga minangka salah sawijining klasik klasik genre kriminal polisi ing abad kepungkur.

Iki kalebu tema utama lan ambalan saka penulis kontroversial iki, lan sing mesthi duwe dhasar sejarah sing jero: korupsi ing kabeh level, utamane polisi lan politik, kriminal, pengkhianatan ... Sifat manungsa paling ala ing jagad raya ing kutha sing wis ngluwihi kasunyatane kayata Los Angeles. Aja seneng banget lan ireng banget kaya umure 40an lan 50an kanthi Hollywood sing paling emas.

Sawetara wis nerangake lan nyritakake babagan pirang-pirang taun kasebut kanthi tekad kaya ngono lan nyuda rasa nyusahake sing paling ala. Lan kanthi basa kasar kaya sing kompleks. Iya bisa uga ana fiksi, nanging perasaan realisme menang. Nyatane, mateni Elizabeth Short sing ringkes ing wulan Januari 1947, nyata banget.. Ellroy ngandelake, lan ibune dhewe, kanggo nyipta salah sawijining plot paling apik kanggo potret saka pirang-pirang polisi sing dadi salah sawijining sing ora lali. Lan dudu potret polisi LAPD sing ilang ing kabeh karya Ellroy.

Aku nyaranake maca kanthi tenang amarga Dahlia Ireng dudu novel sing gampang. Ya, ora gampang babagan Ellroy. Nanging kanggo kita sing seneng banget karo jaman kasebut, lan utamane, gaya Ellroy sing galak lan lucu, iki minangka salah sawijining karya paling apik.. Mesthi wae, ayo mbuwang versi film sing ditandatangani Brian De Palma ing taun 2006. Apa omong kosong dibandhingake karo karya sing digawe Curtis Hanson (DEP) LA Rahasia (1997). Kita bakal ngobrol liyane babagan adaptasi film sing wis digawe kanggo panulis iki.

Nemesis - Jo Nesbø

La cicilan kaping papat ing seri kasebut saka sing mbebayani nanging narik banget lan utamane sing dak tresnani (temenan kanggo para penggemar) inspektur bolongan harry. Polisi sing hebat, ngrusak awake dhewe, apik banget Dheweke bali maneh ing kasus liyane sing kasusahane lan nganggo corak merek omah. Kaya wiwitan sing luar biasa, salah sawijining sing paling apik ing antarane kabeh.

Saka ing kana, maneh sampeyan kudu mbayar kabeh manungsa waé kanggo niti priksa lan masalah sing ditindakake Harry Hole, utawa nggawe awake dhewe. Ing kasus iki, Hole njupuk penyelidikan babagan perampokan bank ing kana uga wis mateni salah sawijining karyawane. Petunjuk kasebut nyebabake perampok sing kondhang banget sing ora bisa salah amarga dheweke ana ing kunjara.

Kanggo mbantu dheweke, dheweke bakal duwe Beate Lønn, penyidik ​​khusus pasukan polisi, sing duwe kemampuan kanggo ngenali fitur rai meh kanthi otomatis, nanging kanthi masalah njaga hubungan sosial. Beate Lønn uga salah sawijining karakter sing paling disenengi ing kabeh seri., kaya sing wis maca bakal ngerti.

Uga, nalika kedadeyan rampokan liyane, Harry nemoni masalah. Dheweke bakal dadi tersangka utama kanggo pacare lawas karo sewengi tetep. Nanging dheweke tangi esuk ing omah kanthi mabuk sing nggegirisi lan tanpa ngeling-eling apa-apa. Dadi sampeyan kudu nindakake kabeh cara kanggo ngerteni kedadeyan kasebut.

Kok diwaca

Amarga iku penting kanggo jinis iki, utamane Dahlia Ireng. Yen ora ana sing ngerti babagan karya Ellroy, mula judhule luwih becik.. Struktur iki luwih klasik lan durung duwe derajat kompleksitas kaya ing ngisor iki.

Lan Nemesis ana sawetara liyane kanggo ngomong yen sampeyan Holeadicto, sampeyan nglumpukake seri ing koleksi Abang lan Ireng iki utawa sampeyan wis maca utawa maca maneh. Sampeyan maca maneh tanpa masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nurilau ngandika

    Ugh, loro kelas berat Mariola, pirang-pirang taun kepungkur aku kecanthol, kanthi seneng banget, ing jagad raya Ellroy, aku wis maca kuartet Los Angeles kaping pindho, lan aku isih kepepet karo Ellroy sing sampeyan jelasake. Sanajan jujur, aku kudu ngandhakake yen karya sabanjure saya akeh regane. Saga sabanjure aku ora bisa bareng karo dheweke lan aku isih kelingan rasa ora nyaman wong sing maca karo pojokku sing peteng lan crita pembunuh dheweke.
    Lan babagan Nesbo, apa sing bakal dakkandhakake, amarga aku wong Nesboadicta lan seneng banget bisa dadi siji amarga saben dina luwih seneng karo Harry Hole lan kabeh jagad.
    Artikel iki ndemek aku Mariola, matur nuwun banget !!!

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Apa sing bisa dakkandhani yen sampeyan durung ngerti babagan kalorone ...? Matur suwun komentar.

  2.   Mark Heron ngandika

    Aku ngerteni apa sing dianggep bug ing Nemesis lan pengin menehi komentar babagan manawa ana sing ngerti akal.

    Ing pungkasan pérangan pisanan ana bab sing judhule "Khayalan" ing endi pangandikan sing diarani ngrampok kasebut ing wong pisanan. Dheweke ujar manawa dheweke rumangsa kaya Gusti Allah sajrone rong menit dheweke menehi karyawan kanggo nglumpukake dhuwit, ngomong babagan klambine nalika ngrampok, lsp.

    Ing paragraf pungkasan, dheweke ujar manawa dheweke ndeleng Pangeran lan dheweke menehi senapan Israel lan ing kene ana masalah: pungkasane ditemokake sapa sing ngrampok lan dheweke ora duwe hubungan karo Pangeran. Kajaba iku, ing sawetara titik ujar manawa Pangeran menehi pistol Israel menyang Alf Gunnerud, sing ora ana gandhengane karo rampog kasebut.

    Lan supaya luwih rumit, ing paragraf pungkasan dheweke negesake manawa pamicara kasebut ana gegayutane karo kasus Ana lan nuduhake manawa dheweke ngguyu nalika polisi nganggep bunuh diri. Perampok uga Alf Gunnerud ora ana gandhengane karo bunuh diri Ana.

bool (bener)