Naskah bunuh diri ditulis dening Virginia Woolf

Tutup Virginia Woolf

Virginia Woolf, Panulis London lair ing taun 1882, tilar donya amargi tilem, klelep amarga dheweke lan sadurunge dilaporake ing naskah sing ditujokake kanggo bojone Leonard. Virginia nalika semana saiki diarani penyakit bipolar lan uga ngalami depresi parah sing disebabake dening sawetara faktor:

  1. Omahe ing London dirusak dening Blitz (bom Nazi).
  2. Perang Dunia nomer loro diwiwiti.
  3. Lan pungkasane, biografi sing ditulis babagan kanca gedhe Roger Fry ora nampa resepsi sing diarepake.

Kabeh iki ditambahake marang Kelainan bipolar nggawe Virgina Woolf mutusake njupuk nyawane dhewe tanggal 28 Maret 1941. Banjur kita menehi sampeyan naskah asli (ing basa Inggris) lan terjemahan sing ditujokake kanggo bojone.

Naskah Wolf Virginia

Paling kinasih,

Aku rumangsa yakin aku bakal nesu maneh. Aku rumangsa ora bisa ngliwati jaman sing ala banget. Lan aku ora bakal pulih wektu iki. Aku wiwit krungu swara, lan aku ora bisa konsentrasi. Dadi aku nindakake apa sing paling becik ditindakake. Sampeyan wis menehi kabahagiaan sing paling gedhe. Sampeyan wis nindakake macem-macem cara kanggo kabeh wong. Aku ora ngira wong loro bisa luwih seneng nganti tekane penyakit iki. Aku ora bisa gelut maneh. Aku ngerti yen aku ngrusak uripmu, yen tanpa aku sampeyan bisa kerja. Lan sampeyan bakal ngerti. Sampeyan ndeleng aku malah ora bisa nulis iki kanthi bener. Aku ora bisa maca. Sing arep dakkandhakake yaiku aku kudu nuwuhake rasa seneng sajrone uripku. Sampeyan wis sabar kabeh karo aku lan apik banget. Aku pengin ngomong - kabeh wong ngerti. Yen ana wong sing bisa nylametake aku, sampeyan uga sampeyan. Kabeh wis ilang saka aku nanging kepastian kabecikan sampeyan. Aku ora bisa terus ngrusak uripmu maneh.

Aku ora ngira yen ana wong loro sing luwih seneng tinimbang awake dhewe. V.

Dhuh,

Aku rumangsa bakal gila maneh. Aku ora mikir bisa ngalami salah sawijining jaman sing ala maneh. Lan aku ora bisa pulih maneh wektu iki. Aku wiwit krungu swara, lan aku ora bisa konsentrasi. Dadi aku nindakake perkara sing paling apik. Sampeyan wis menehi kabahagiaan maksimal. Sampeyan wis nindakake macem-macem cara kanggo kabeh wong. Aku percaya manawa wong loro ora bakal luwih bahagia nganti tekane penyakit parah iki. Aku ora bisa gelut maneh. Aku ngerti yen aku ngrusak uripmu, yen tanpa aku sampeyan bakal bisa kerja. Sampeyan bakal ngerti. Ngerti, aku malah ora bisa nulis kanthi bener. Aku ora bisa maca. Sing dakkandhakake yaiku aku kudu nuwuhake rasa seneng sajrone uripku. Sampeyan wis sabar banget karo aku lan apik banget. Maksudku - kabeh wong ngerti. Yen ana wong sing bisa nylametake aku, sampeyan uga sampeyan. Aku wis kelangan kabeh kajaba kepastian kabecikanmu. Aku ora bisa terus ngrusak uripmu maneh. Aku ora mikir wong loro bisa luwih seneng tinimbang sampeyan lan aku. V.

Sawise nulis Naskah iki, Virginia Woolf ngisi jas karo watu lan mbuwang menyang Kali Ouse. Jisime ditemokake sawetara minggu mengko, khusus tanggal 18 April. Bojone ngubur mayit sing diobong ing sikil wit Rodmell.

Ayo elinga swarane Virginia Woolf

Ing video ing ngisor iki, saliyane ndeleng sawetara foto nyata V. Woolf, sampeyan bisa uga ngrungokake kaya apa swarane amarga rekaman radio BBC sing digawe tanggal 29 April 1937.

Yen sampeyan pengin ngerti kepiye uripe, apa penulis liyane sing ana ing lingkungane lan apa karya sing paling apik, iki video cendhak iki mung 5 menit.

Kutipan Singkat lan Frasa dening Virginia Woolf

  • "Katresnan iku khayalan, crita sing dibangun ing pikirane, ngerti kabeh yen ora bener, lan amarga iku dheweke ati-ati supaya ora ngrusak ilusi."
  • "Wanita wis urip pirang-pirang abad iki minangka garwa, kanthi kekuwatan sing ajaib lan enak kanggo nggambarake sosok manungsa, ukurane alami kaping pindho".
  • "Urip iku ngimpi; awakening iku sing mateni kita.
  • "Ora ana alangan, kunci, utawa bolt sing bisa ditindakake tumrap kebebasan pikiranku."
  • "Kita mual amarga ndeleng kepribadian sepele sing bosok ing salawas-lawase cetakan."
  • "Aku bakal mikir yen wong anonim, sing nulis akeh puisi tanpa ditandatangani, asring wanita."

Ukara Woolf Virginia

  • «Aku wiwit pengin basa langka kaya sing digunakake para penyayang, tembung sing rusak, tembung sing rusak, kaya tutul sikil ing trotoar, tembung sing siji suku kata kaya sing digunakake dening bocah-bocah nalika mlebu ing ruangane ibune sing njahit lan dheweke njupuk benang saka benang wol putih, wulu, utawa potongan chintz. Aku butuh tangisan, jeritan.
  • "Sampeyan ora bisa nggawa anak menyang donya kaya iki; Sawijining wong ora bisa nganggep nandhang sangsara, utawa nambah jinis kewan hawa nepsu iki sing ora duwe emosi sing tetep, nanging mung kepinginan lan banalities sing saiki bakal nggawa sampeyan menyang sisih lan sesuk menyang liyane ».
  • "Yen dheweke tetep duwe pengalaman dhewe, dheweke bakal mesthi nganggep iki dudu sing dikarepake, ora ana sing luwih mboseni lan kekancan lan ora manusiawi tinimbang katresnan, nanging yen ing wektu sing padha, iku apik banget lan perlu."
  • "Ora ana sing aneh banget yen ana wong sing tresna amarga ora peduli karo wong liya."

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Faiad ngandika

    Aku mbayangake urip sing sedhih banget ing Virginia

  2.   Rolando ngandika

    Saiki aku bakal nemokake penulis iki. Pendekatanku kanggo dheweke amarga film "The Hours." Konsep dheweke sing ditulis ing kana narik kawigaten aku lan… iki dhewe minangka informasi pisanan sing dakwujudake babagan dheweke. Matur nuwun Wiwitan sing apik banget sing mbukak semangat kanggo miwiti maca karya lan ngerteni luwih akeh babagan eksistensi.