Nasib pahlawan

Nasib pahlawan

Nasib pahlawan

Chufo Llórens (1931-) entuk jabatan minangka salah sawijining perwakilan novel sejarah Spanyol sing paling misuwur kanthi kalorone dhewe. Ora kaget, bukune wis dipuji amarga akurasi setelan lan data sing diwenehake. Nasib pahlawan (2020), ora ana sing istiméwa; maneh, panulis Catalan wis nuduhake realisasi dokumentasi sing hebat.

Iki minangka kisah kulawarga epik sing kedadeyan ing antarane suasana bohemian Paris lan tradisionalisme Madrid dasawarsa pisanan taun Abad kaping-20. Iki minangka wektu sing ditandhani karo rong konflik bersenjata: Perang Gedhe ing Eropa lan Perang Rif ing antarane Spanyol lan Maroko. Kajaba iku, ing teks ngrancang ketegangan, tumindak, katresnan, butarepan lan prevarication konvergensi.

Analisis lan Ringkesan saka Nasib pahlawan

Sawetara prastawa sing dirawat ing novel kasebut

  • Perang gedhe
  • Perang Rif ing antarane Spanyol lan Maroko
  • Rawuhé ril sepur pisanan ing Spanyol
  • Telpon pertama muncul ing wilayah Iberia.
  • Penemuan kapal selam.

Pribadi

Protagonis yaiku José Cervera, bangsawan saka Madrid lan Lucie Lacroze, putri saka pembantu Prancis. Wiwitane, José tresna karo Nachita, putri tunggal wong India sing kebeneran liwat ibukutha Spanyol. Kanggo bagean kasebut, Lucie narik kawigaten Gerhard, pelukis Jerman enom sing kepengin dadi guru.

Nanging, prasangka masarakat lan ramalan tartamtu tartamtu rumit input kaslametan kekarepan loro. Banjur, rapat antara José lan Lucie dipungkasi dadi serikat pekerja sing sentimental. Dadi, crita kasebut fokus ing dalan bocah telu pasangane: Félix Pablo lan Nicolás.

Papan lan wayahe sejarah

Novel iki diwiwiti ing taun 1894, wektu nalika kamulyan lan budaya saka bourgeoisie Spanyol padha mbedakake karo kamlaratan lan kasar saka kelas sing paling ora duwe kabecikan. Ketimpangan iki minangka germ saka sawetara pasulayan sosial sing jahat lan konspirasi anarkis.

Mengko, panguripan saben dina saka crita kasebut ganti banget amarga Perang Dunia Pertama lan Perang Rif. Nalika plot diwiwiti, sawetara karakter liwat situs tan macem-macem kaya Gurun Sahara, Melilla, Lisbon, Paris lan Caracas. Crita kasebut pungkasane ing pertengahan taun 1920an.

Gaya lan unsur fiksi sejarah ing Nasib pahlawan

Lokasi sing beda-beda negesake plot corak lan owah-owahan jangkah. Uga, umume Portal kritik sastra nuduhake manawa dhasar dokumentasi buku iki pantes ditliti. Wiwit saka dhasar-dhasar sing padhet kasebut, Llórens wis nggawe fiksi sing bisa nggabungake segmen romantis kanthi trampil ngulandara, rame lan rame lan ora mesthi.

Kajaba iku, lukisan costumbrist rinci kanthi lengkap dilengkapi dialog sing bisa dipercaya, kanthi tembung-tembung khas wektu kasebut. Mangkono, luwih saka fiksi novel, buku kasebut kayane babad sing dicritakake dening saksi mata. Kanthi cara iki, panulis Catalan bisa nggawe pembaca tetep ragu-ragu sajrone luwih saka 850 kaca sing dicakup narasi.

Pamrentah

Ing situs web editorial lan situs sing khusus kanggo literatur, Nasib pahlawan nduweni skor rata-rata 8/10. Ing Amazon, rating bintang 5 maksimal diwenehake dening 60% pangguna Internet; mung 7% menehi kurang saka 3 lintang. Kajaba iku, para pengikut Chufo Llórens nuduhake judhul iki minangka karyane sing paling lengkap nganti saiki.

Sobre el autor

Chufo Llórens lair ing Barcelona ing taun 1931. Sadurunge nyandhet dhewe kanggo nulis, dheweke sinau Law, sanajan umume karir profesionale didedikake kanggo promosi lan ngasilake pertunjukan. Sawise pensiun, ing taun 1986 dheweke ngluncurake Ora ana kedadeyan ing wayah wengi, perdana literatur, Wiwit iku, dheweke duwe spesialisasi ing genre novel sejarah.

Ing taun 2008, Llórens diterbitake Aku bakal menehi tanahmu, buku sing dikerjakake meh limang taun kerja antarane riset lan nulis. Judhul kasebut dadi titik balik ing karir sastrawan amarga dheweke 150.000 salinan vdidol sajrone rilis taun pisanan. Dhaptar karyane rampung karo buku-buku ing ngisor iki:

  • Kusta liyane (1993)
  • Catalina, buronan saka Saint Benediktus (2001)
  • Saga wong sing dikutuk (2003)
  • Segara geni (2011)
  • Ukum sing adil (2015)
  • Nasib pahlawan (2020).

Lingkup gaweyane

Nganti saiki, Buku Chufo Llórens wis adol sak yuta kopi, diterjemahake menyang luwih saka rolas basa. Basa kasebut kalebu: Jerman, Czech, Denmark, Finlandia, Italia, Walanda, Norwegia, Polandia, Portugis, Romania, Serbia, lan Swedia. Amarga alasan iki, reputasi literatur wis ngluwihi wates Spanyol; diakoni ing saindenging Eropa.

Karakteristik novel sejarah Chufo Llórens

Motivasi, pengaruh lan skenario

Ing sawijining wawancara karo El Pais (2008), Llórens mratelakake manawa ledakan genre kasebut "wis muncul amarga pasar nuntut. Pasokan lan panjaluk minangka regulator utama babagan minat lan minat, ing wektu iki kepinginan kanggo ngerti prekara saka jaman kepungkur narik kawigaten para pamaca lan kanggo aku novel sejarah minangka cara kanggo prestasi sing luwih ambisius kayata biografi utawa topik buku liyane " .

Kajaba iku, panganggit Catalan nuding Alejandro Núñez Alonso minangka salah sawijining panulis sing paling berpengaruh ing karyaneutawa. Umume karyane ana ing kutha Barcelona, ​​nanging alur umume ora winates ing sawijining kutha. Nyatane, akeh crita Llórens nyentuh macem-macem wilayah ing Eropa lan, pungkasane, melu ing bawana liyane.

Perang minangka sumbu transversal

Pergolakan sosial lan konflik bersenjata minangka rong tema sing asring ditemokake ing novel Chufo Llórens. Ing lingkungan sing konflik iki, tuwuh karakter sing jero banget, asli, manungsa, didhasari ambisi lan perjuangan internal dhewe. Mesthi - bisa uga ora ana ing bukune panulis Barcelona - kabeh didokumentasikake kanthi apik lan diterangake kanthi lengkap.

Zaman

Jaman abad pertengahan ing Barcelona minangka sumber inspirasi kanggo Llórens ing terbitan kaping pisanan. Kaya ngono Catalina, buronan saka Saint Benediktus, Kusta liyane y Saga wong sing dikutuk. Banjur ing Ukum sing adil y Nasib pahlawan Panulis Catalan wis fokus ing acara neuralgik - uga ing Barcelona - ing pungkasan abad kaping XNUMX lan awal abad kaping-XNUMX.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.