Nalika Perang Dunia I meh ninggalke kita tanpa "Lord of the Rings"

Foto kaping 1

Prajurit Inggris miwiti tuduhan nalika Pertempuran Somme.

Nasib kasebut minangka capricious minangka perkara sing wis kita krungu ing sawetara wektu. Mula ora gumun manawa nalika nyinaoni urip karakter utawa, kanthi gampang, kita nganalisa dhewe, kita bakal kaget kepiye kahanane bakal berubah yen ing wektu tartamtu kedadeyan utawa kedadeyan liyane.

Akeh, sing ngadhepi rambut iki, bakal wedi nalika mikir babagan tujuan sing dituju lan gampang kepiye cara milih dalane kita. Ing kasus, kayata,  JRR Tolkien, nasib kanthi ajaib nylametake dheweke saka pungkasan sing parah. Soko sing, kanthi ringkes, ngidini kita nikmati karya lan jagad sing apik.

Apa sing bakal kedadeyan karo literatur hebat yen panulis iki tilar donya kanthi umur 23 taun? Mesthi wae, tanpa «Hobbit " utawa "Lord of the Rings", genre iki bakal beda beda lan ing imajinasi populer, makhluk kaya hobi, elf, orcs utawa kurcaci, ora bakal ana utawa mung, bakal beda banget.

Ya mung ya kahanan cilik nylametake Tolkien saka pati tartamtu sadurunge dheweke nulis buku sing nyelehake dheweke ing "Olimpus" literatur fantasi . Kanggo ngerti seluk beluk iki, kudu bali menyang Perang Dunia I lan salah sawijining perang sing paling penting lan nggegirisi saka konflik iki, Pertempuran Somme.

Panulis Inggris ndhaptar nalika umur 22 kanggo perang kanggo negarane ing Perang Besar. Dheweke nindakake kaya kolega ing universitas, kabeh kepengin mbela negarane. Mula, tugas dadi tanggung jawab banget kanggo njupuk keputusan sing gedhe banget, kanthi cara iki, ewonan wong sing ora apes menyang neraka ing perang.

Dadi bagean, sawise sawijining dhaptar, saka Batalyon 11 saka Resimen Senapan saka Lancashire. Batalyon sing dadi pejabat amarga kondhisi sosial lan pasinaon akademik. Kanthi cara iki, sawise instruksi, teka ing ngarep ing taun 1916 mung siyap kanggo melu perang gedhe ing Somme.

Pertempuran iki, minangka salah sawijining kontes paling dawa lan paling getih, mungkasi luwih saka sayuta wong lanang. "Apocalypse" sing sejatine kalebu Tolkien kaya-kaya saka a hobbit en Mordor iku.

Yen kasunyatan sing gampang ana ing skenario iki, slamet saka panulis mbesuk bakal tetep larang. Sajrone lelungan perang kasebut, ana kedadeyan sing mesthi nyebabake keseimbangan ing sisih gesang nganti nyebabake pati sing bisa diandelake ing pertempuran.

Intine yaiku, ing tengah-tengah ruangan medeni iki, lendhut, pati lan karusakan, watak kita nandhang penyakit asring banget ing antarane para prajurit sing rame ing jubin. Mriyang lan ringkes nyerang Tolkien meksa dheweke ninggalake jabatan ing ngarep.  amarga penyakit sing diarani, sabenere, "trench".

Amarga alasan iki, dheweke ditransfer dening perusahaan ambulans kaping 75 menyang mburi lan saka kana menyang sepur ambulans bali menyang pulau asal. Sing paling penasaran yaiku, nalika kedadeyan kasebut, geni mortir lan pengeboman artileri gedhe banget nyebabake batalyon, kanthi praktis ngancurake kabeh kanca-kancane..

Iki kedadeyan sawetara dina sawise dheweke pindhah menyang mburi. Amarga iki, Kita ora bisa mikir apa sing bakal kedadeyan yen pamindhahane wis suwe ditundha kanggo nyangkut penulis ing bom kasebut.. Sampeyan kudu ujar manawa, saka kabeh kanca Tolkien, mung siji sing bisa slamet saka perang kasebut. Data sing mbantu kita ngerti kekejeman lan kematian ing Perang Gedhe.

Konflik kasebut ora bisa mungkasi dheweke nanging akeh pengaruhe kanggo "Lord of the Rings." Aspek kayata Maret Frodo menyang Mordor (ngarep), hubungan antarane Frodo y Sam (hubungan urip antarane perwira lan tentara sing nulungi) lan makhluk sing elek (mesin perang kabeh jinis) gegandhengan kabeh karo pengalaman lan pengalaman perang.

Tanpa mangu-mangu, perang kasebut meh ndadekake jagad iki ora ngerti apa-apa karo "bumi tengah" lan makhluk sing ana ing kana. Kepiye wae, tanpa perang sing padha, mesthine crita kasebut bakal beda banget lan JRR Tolkien ora bakal bisa ngrancang jagad sing kepincut lan terus narik jutaan wong.

 

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   RICARDO ngandika

    Artikel sing apik banget

    1.    alex martinez ngandika

      Matur suwun sanget Ricardo. Sejatine ana akeh panulis sing, ing sawetara wektu, wis dadi tentara. Rong profesi sing sejarah wis ngubungake luwih akeh tinimbang sing kita pikirake lan bakal menehi komentar ing postingan mbesuk. Rangkulan.

  2.   RICARDO ngandika

    Sampeyan wis maca babad KIPLING babagan PGM sing narik kawigaten banget diterbitake dening FORCOLA

    1.    alex martinez ngandika

      Ya, dheweke diwenehake saiki lan aku seneng banget. Sejatine aku pancen luwih seneng karo Perang Dunia II nanging bakal dadi prekara pirang-pirang taun aku uga kepengin maca babagan Perang Agung. Bakal angel, ing wektu iki, kanggo nemtokake endi saka rong konflik kasebut sing nggawe minat marang aku hehehe

  3.   RICARDO ngandika

    Loro Konflik ngasilake minat sing luwih akeh, aku uga seneng karo SGM. BUKU HART IKU PALING LUWIH KANGGO WONG KANGGO Luwih apik, DITERBIT ING NOMBOR, AKU NGANGGO EDISI 2 VOLUMI

    1.    alex martinez ngandika

      Aku nulis, matur suwun saran. Saiki aku maca Antony Beevor saka Ardennes.

  4.   RICARDO ngandika

    ITU KANGGO DUWE ING WENGI ING RESISTAN FRANCHI sing AKU KANGGO TUKANG ING JENENG ING TEMA PELAJARAN Sithik Sithik lan Diterbitake Banget Apike diterbitake ing TAURUS, uga larang banget, nanging dibutuhake