Penghargaan Nadal lan Josep Pla kanggo Guillermo Martínez lan Marc Artigau

Foto Guillermo Martínez: @Rodrigo Fernández. Foto Marc Artigau: situs web RAC.

Dheweke minangka taun pertama, kalorone padha karo tanggal Dina Raja lan dheweke wis kedadeyan ing Barcelona. Sing bergengsi Penghargaan Nadal lan Joseph Pla prosa ing Catalan. Wis tiba ing panulis Guillermo Martinez, kanggo Makalah Guilfordlan Marc Artigu dening Sing waspada. Lan sing terakhir durung dibebasake saka kontroversi, sayangé asing kanggo sastra. Nanging apa sing bakal tumindak ngormati awake dhewe tanpa mrica lan kaget.

Penghargaan Nadal

Iki minangka penghargaan paling dawa umur, lan uga sing dianggep paling bergengsi ing serat nasional. Lan taun iki dheweke Mengeti 75. Lan kedadeyan sing ora biasa: sing menang yaiku Amerika Latin. Wong Argentina Guillermo Martinez kucing wis digawa menyang banyu kanthi naskah Kertas Guildford, sing wis ditampilake kanthi jeneng samaran, lan judhul akhir novel kasebut yaiku Kadurjanan Alicia.

Iki minangka tutugan sing sadurunge, yaiku Kadurjanan ing Oxford, sing ndadekake Martínez dadi ndhuwur ing taun 2003 karo Premio Planeta Argentina lan sing dadi pimpinan menyang bioskop Álex de la Iglesia ing taun 2008. Ing kasus iki, kunci kanggo ngrampungake kabeh teka-teki ora ditemokake ing matématika, nanging ing Alicia, karakter sing digawe dening Lewis Carroll.

Plot kasebut wis ditemtokake ing taun 1994 lan kita isih ana ing universitas Inggris sing bergengsi, ing wektu iki paseduluran hermetik sing didedikake kanggo Lewis Carroll. Ing kana bakal ana serangkaian tindak pidana sing medeni lan wong sing tanggung jawab kanggo investigasi kasebut bakal dadi Profesor Logika Arthur Seldom.

Penghargaan Josep Pla

Panulis lan penulis drama Marc Artigu wis menang saka 51 Penghargaan Josep Pla prosa Catalan lan diparingi 6.000, kanthi novel Sing waspada. Uga ditampilake kanthi jeneng samaran Joan Ramírez i Ramírez lan judhul L'habitació de l'estiu.

Lakon kasebut nyritakake babagan intrik ing endi protagonis kasebut Raymond, panulis crita (soko sing dituduhake karo sing nggawe), sing nyritakake ing radio, lan sing urip karo sedulur, blas, sing ngalami kacilakan lalu lintas. Ing sawijining dina, dheweke bakal menehi sampeyan kesempatan kanggo nulis biografi wanita sing luwih tuwananging sampeyan bakal enggal éling ana sing aneh konco Komisi sing. Dadi, sampeyan kudu nggawe keputusan sing bakal nggawe sampeyan antarane watu lan papan sing angel.

Panulis ngasilake hebat kontroversi kanggo pratelan nada politik dheweke ngirim nalika upacara penghargaan. Tembung kasebut ngasilake reaksi saka kabeh wilayah lan ndadekake lingkungane luwih sosial tinimbang sastra.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.